Setari Cookie-uri

Beneficiile si utilizarile incredibile ale frunzelor de dafin

Este cel mai banal condiment, toate gospodinele il au in bucatarie. Insa iata cate beneficii incredibile are pentru sanatate.

Un bucatar bun stie secretul pentru o reteta delicioasa: adauga una sau doua frunze de dafin in mancare. Planta aromatica este apreciata pentru intensitatea subtila de aroma care face o mancare sa fie de neuitat.

Frunzele de dafin nu sunt bune doar pentru mancare, ci si pentru tine. Potrivit Organic Facts, frunza de fain are proprietati detoxifiante, lupta impotriva infectiilor bacteriene si imbunatateste totul, de la problemele respiratorii la sanatatea inimii. Este un condiment incredibil, de care poate beneficia toata lumea.

Iata beneficiile incredibile ale frunzelor de dafin

1. Anxietate si oboseala

Combinatia dintre substantele din frunza de dafin are un efect calmant atunci cand frunza este arsa. Tot ce trebuie sa faci este sa aprinzi cateva frunze de dafin uscate. In timp ce inspiri vaporii, te vei relaxa. Cea mai buna parte este ca acest "ritual" nu te oboseste (nu te adoarme), ci chiar te trezeste si alunga oboseala.

Citește și:

2. Sistemul respirator

Frunza de dafin este un stimulent care ajuta la drenarea cailor respiratorii, eliminand flegma si mucusul din plamani. Cel mai bun mod de a vindeca sistemul respirator este de a inhala aburi de infuzie de frunze de dafin (proaspete sau uscate). De asemenea, va puteti masa pe piept cu ulei de frunze de dafin pe piept pentru tratarea alergiilor si a astmului.

3. Matreata

Pentru a trata matreata, amesteca frunze de dafin cu ulei de jojoba incalzit. Maseaza direct pe scalp, inveliti parul intr-un prosop si asteptati intre 15-60 de minute, dupa care urmati rutina de spalare a parului.

4. Diabetul zaharat

Specialistii spun ca frunzele de dafin ar putea fi un tratament eficient pentru persoanele cu diabet zaharat de tipul 2. Studiul spune ca daca consumi trei grame de frunze de dafin pe zi poate scadea nivelul de glicerina.

Citește și:

5. Digestia

Popoarele din Asia de Est care folosesc medicina alternativa cred in puterea de vindecare cu frunze de dafin. Frunzele de dafin ajuta la digestie - folositi-le in mancaruri cu incredere sau maseaza stomacul cu ulei de frunze dea dafin imediat ce ati mancat pentru ajuta la secretia sucurilor digestive.

6. Sanatatea inimii

Acidul cafeic, un compus organic gasit in frunzele de dafin, este cunoscut pentru faptul ca intareste zidurile capilare din inima. De asemenea, ajuta la eliminarea colesterolului rau din sistemul cardiovascular.

7. Inflamatie

Frunzele de dafin au proprietati anti-inflamatorii si de calmare. Pentru a calma durerea provocata de articulatii, foloseste ulei de frunze de dafin direct pe zona cu probleme.

8.Infectii urinare

Consumul de pudra de frunze de dafin cu lapte este un tratament vechi pentru infectiile urinare.

Citește și:

Acest condiment este ieftin si se gaseste la oricce pas.Incercati sa il adaugati in toate mancarurile pe care le preparati - si nu uitati sa incercati uleiul de frunze de dafin pentru a trata matreata, problemele respiratorii si a scapa de dureri.

foto interior si prima pagina: Heike Rau, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.