Setari Cookie-uri

Ce viseaza cainii cand dorm?

Acum pot spune ca iubesc chiar si mai mult aceste animalute minunate.

Si eu care credeam ca viseaza ca mananca bunatati.

Orice persoana care are un catel (sau o pisica) se amuza cand isi vede animalutul adormit ca incepe sa isi miste rapid labutele pe parca ar alerga dupa o pisicuta (sau, in cazul pisicii, un soricel) imaginara.

Insa... oare ce viseaza cainii de fapt? Sa fie o mancare gustoasa sau jucariile lor preferate? Oamenii de stiinta de la Harvard au facut un studiu si au venit cu un raspuns la aceasta intrebare fascinanta.

Si, sincera sa fiu, nu ma asteptam la asa ceva.

Potrivit celor mai recente cercetari, cateii viseaza de cele mai multe ori oamenii de care sunt cel mai atasati - adica stapanii lor.

"Oamenii viseaza despre cel mai ingrijorator moment al zilei, insa transpus intr-un format vag si ilogic. Nu avem motive sa credem ca animalele sunt diferite. Cainii sunt foarte atasati de oameni (in special de stapanii lor), asa ca cel mai probabil animalul tau de companie viseaza fata ta, mirosul tau sau cat de fericit te face. Ca alternativa, cateii pot visa si facand o boacana, ceva care sa te enerveze." - a declarat Deidre Barrett potrivit People.

Citește și:

Aceasta descoperire a ajuns si la urechile stapanilor, asa ca in ultima perioada foarte multe persoane au postat pe retelele de socializare imagini cu cateii lor dormind, fotografii care contin comentarii frumoase, pline de dragoste. Alte persoane au fost atat de emotionate de acest studiu incat pur si simplu nu si-au putut stapani lacrimile. Da, este de-a dreptul incredibil sa stii ca animalutul tau iti este devotat chiar si atunci cand doarme.

Exista vreo modalitate pentru ca animalul de companie sa viseze numai lucruri frumoase?

Cel mai bun mod de a le oferi nu doar animalelor de companie, ci si bebelusilor, posibilitatea de a avea cele mai frumoase vise este unul extrem de simplu: sa le oferim experiente frumoase in timpul zilei, sa avem grija de ei si sa ii facem sa inteleaga ca alaturi de noi sunt in siguranta.

foto interior si prima pagina: AdeleD, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.