Ceaiurile calde ne pot fi de mare ajutor in lunile reci. Specialistii le recomanda ca bautura zilnica, fie ca suntem sau nu raciti.

Care e motivul pentru care e BENEFIC sa gatesti folosind frunze de dafin

Ceaiul de dafin este putin cunoscut romanilor! Ar fi bine, spun specialistii citati de site-ul liveandfeel.com, sa ne indreptam atentia si spre aceasta licoare! Laurul este o planta cu virtuti farmaceutice legendare! Frunzele de dafin contin uleiuri esentiale, cele mai multe recomandate iarna. Planta este un excelent expectorant, cu proprietati antivirale. Ceaiul de dafin este bun la raceala, gripa sau sinuzita, deoarece curata sinusurile si reduce secretia nazala.

Ca mod de preparare, specialistii recomanda macerarea a 4 frunze de dafin si a unei coji de portocala intr-un litru de apa, timp de 4 ore. Amestecul rezultat se poate cosuma, portionat, pe stomacul gol.

Pentru infuzie puteti folosi ceva mai multe frunze de dafin, 10 la numar, pe care sa le presarati intr-o cana de apa clocotita. Dupa ce se raceste, lichidul se consuma de 3 ori pe zi impotriva raguselii, de exemplu.

Citeste mai mult pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Nickola_Che, Shutterstock

Beneficiile si utilizarile incredibile ale frunzelor de dafin
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: