Setari Cookie-uri

7 Adevaruri dure care ne pot schimba viata in mai bine

Aceste adevaruri ne pot face mai puternici si ne pot ajuta sa vedem viata cu alti ochi.

Exista momente in care ne este dificil sa recunoastem propriile noastre slabiciuni si in mod constant gasim scuze nu doar pentru noi, ci si pentru cei din jurul nostru. Ne petrecem cea mai mare parte a vietii noastre asteptand: asteptam sa se intample ceva, asteptam sa se termine ceva, asteptam sa inceapa ceva. Insa acest "CEVA" face parte din viata noastra. Ce asteptam? Este timpul sa ne confruntam cu adevarul aspru al vietii si sa incepem sa fim mai puternici.

Am gasit un material (via thoughtcatalog) care ne va ajuta sa ne intindem aripile si sa zburam catre cele mai inalte idealuri pe care nici nu le credeam posibile.

1. Nimeni nu este prea ocupat pentru a iti raspunde

Acea persoana pe care o cauti nu este prea ocupata pentru a iti raspunde la telefon sau a iti da un mesaj inapoi. Iar angajatorul tau nu este prea aglomerat pentru a vorbi cu tine. Aminteste-ti, oamenii isi fac timp doar daca vor asta. Trimitem mesaje, sunam si raspundem doar la oamenii cu care vrem sa vorbim.

Citește și:

In cazul in care nu primesti un raspuns de la cineva, intelege ca acea persoana a ales in mod deliberat sa nu iti raspunda. Cu cat incerci sa nu ii mai gasesti scuze unui om care te trateaza rau, cu atat mai repede poti ajunge mai aproape de oamenii care te respecta.

2. Fiecare persoana pune pe primul plan propriile sale interese

Nu conteaza cat de iubitor, milos, indragostit sau cat de mult tine la o persoana, intotdeauna va pune propriile interese inaintea persoanei respective... sau inaintea ta.

Exista oameni care incearca pur si simplu sa iti ia toate puterile pe care le ai. De aceea este bine sa stabilesti propriile limite si sa nu permiti altor persoane sa isi intinda coarda. Oamenii puternici nu se tem sa spuna "Nu" sau sa vorbeasca atunci cand este necesar.

3. Este imposibil sa ii faci pe toti fericiti

Daca ai face tot ce ti-ar cere fiecare persoana din viata ta, probabil ca ai innebuni sau ai sfarsi pe un varf de munte, singur... in pustietate. Adevarul este ca niciodata nu poti multumi pe toata lumea. Bineinteles, poti incerca, insa nu vei reusi niciodata. Va exista intotdeauna cineva care va respinge alegerile tale sau nu va fi de acord cu modul tau de viata. Vei fi criticat indiferent de ceea ce faci.

Citește și:

Asa ca ia decizia potrivita pentru tine si indrazneste sa faci ceea ce simti ca este corect. Tu esti singurul tau judecator.

4. Lumea nu iti datoreaza absolut nimic

Ai putea fi cel mai tare, cel mai destept sau cea mai interesanta persoana din lume... insa daca nimeni in afara de tine nu este constient de toate aceste trasaturi minunate, nu vei primi nimic de la acestia.

Exista doua optiuni disponibile: fie iti petreci intreaga viata gandindu-te ca meriti mai mult decat primesti.. fie poti pasi in aceasta lume si sa iei ce ti se cuvine. Ghicesti care este alegerea oamenilor de succes?

5. Iti gasesti scuze.

Iti poti petrece intreaga viata dand vina pe lume sau pe alte persoane ca nu ai suficient timp, bani, energie sau resurse pentru a iti realiza obiectivele. Adevarul este urmatorul: fiecare persoana din aceasta lume are cel putin o scuza pentru care nu isi traieste viata asa cum doreste.

Citește și:

Oamenii care profita la maximum de viata nu au scuze. Ei gasesc modalitati de a depasi obstacolele in loc sa fie perturbati de acestea. Acesta este motivul pentru care intotdeauna reusesc tot ce isi propun.

6. Actiunile te definesc, nu gandurile tale

Poti sa stai in casa intreaga zi gandindu-te sau imaginandu-ti o lume mai buna, insa nu vei face nicio diferenta pana in momentul in care iesi afara si incepi sa faci ceva.

Capacitatea de a face planuri marete este un lucru bun, insa trebuie cuplata cu actiuni pentru atingerea obiectivelor tale. Nu uita: Esti judecat dupa faptele tale, nu dupa intentiile tale.

7. Nimeni nu te poate salva de la viata pe care o ai
In viata suntem mereu in asteptare. Asteptam sa facem fericita persoana potrivita, asteptam ca un vis sa devina realitate sau asteptam sa ne schimbam locul de munca. Cand suntem nemultumiti de situatia noastra actuala, speram la un miracol care sa ne ajute sa scapam de toate problemele noastre.

Citește și:

Insa adevarul este ca viata nu functioneaza in acest fel. Problemele nu pot fi rezolvate cu o bagheta magica. Daca vrem sa facem o schimbare trebuie sa facem pasi marunti spre obiectivele pe care le avem.

Cei mai puternici oameni cunosc acest adevar simplu: atunci cand ne confruntam cu momente grele, nu trebuie sa asteptam ca cineva sa ne ajute sau sa faca ceva pentru noi - ci trebuie sa ne bazam numai pe noi.

foto interior si prima pagina: Fona, Shutterstock

Vizionare placuta


Cetățeană a Universului cu cosițe ombre moderne, reacționează pozitiv la tot ce înseamnă fashion, adoră pisicile și pinguinii și e una dintre cele mai zen persoane pe care le cunoaștem....

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.