Setari Cookie-uri

Mare atentie la taierea unghiilor. Ce pericole pentru sanatate pot sa apara

Unghiile reprezinta una dintre cartile de vizit aale unui individ, dar pentru a le cosmetiza trebuie sa ne ingrijim mai intai de sanatatea lor. Nu este suficient sa le taiem. Ele trebuie inmuiate intr-o solutie de apa cu sapun, pentru a a evita fisurarea sau exfolierea.

In lumea civilizata exista tendinta eliminarii forfecutei si folosirii exclusiv a pilei, dar ia mai mult timp. Taierea corecta a unghiilor, in linie dreapta, si igiena sunt determinante in prevenirea diferitelor afectiuni.

Daca se doreste rotunjirea unghiei, aceasta operatiune trebuie facuta cu o pila curata. Este contraindicat ca unghiile sa fie lasate sa creasca foarte mult, chiar daca sunt, poate, mai estetice, deoarece sub ele se ascund agenti patogeni. Este contraindicata si taierea lor pana in buricul degetului, deoarece exista riscul accidentarii.

Taierea incorecta a unghiilor, prea scurt sau prea curbat, poate duce la cea mai frecventa afectiune: onicocriptiza, asa numita unghie incarnata. Este extrem de dureroasa si apare atunci cand un colt intra in piele. In timp, in zona inflamata poate sa creasca un tesut suplimentar sau sa curga o secretie de culoare galbuie.

Citește și:

Netratata, aceasta afectiune evolueaza spre tratament chirurgical. Un alt sfat este acela de a nu taia cuticulele, deoarece protejeaza de infectii. Este suficienta impingerea cuticulelor spre exterior cu un betigas, de preferat din bambus.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Subbotina Anna

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.