Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]
Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]

In lumea civilizata exista tendinta eliminarii forfecutei si folosirii exclusiv a pilei, dar ia mai mult timp. Taierea corecta a unghiilor, in linie dreapta, si igiena sunt determinante in prevenirea diferitelor afectiuni.

Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba

Daca se doreste rotunjirea unghiei, aceasta operatiune trebuie facuta cu o pila curata. Este contraindicat ca unghiile sa fie lasate sa creasca foarte mult, chiar daca sunt, poate, mai estetice, deoarece sub ele se ascund agenti patogeni. Este contraindicata si taierea lor pana in buricul degetului, deoarece exista riscul accidentarii.

Taierea incorecta a unghiilor, prea scurt sau prea curbat, poate duce la cea mai frecventa afectiune: onicocriptiza, asa numita unghie incarnata. Este extrem de dureroasa si apare atunci cand un colt intra in piele. In timp, in zona inflamata poate sa creasca un tesut suplimentar sau sa curga o secretie de culoare galbuie.

Netratata, aceasta afectiune evolueaza spre tratament chirurgical. Un alt sfat este acela de a nu taia cuticulele, deoarece protejeaza de infectii. Este suficienta impingerea cuticulelor spre exterior cu un betigas, de preferat din bambus.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Subbotina Anna

Reduceri de așteptat de Black Friday 2018 la electrocasnice mari si mici!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: