Unul dintre cele mai populare condimente din bucataria romaneasca si europeana, piperul are importante efecte benefice asupra organismului. Stimuleaza papilele gustative si secretia sucurilor digestive, motiv pentru care utilizarea sa in bucate ajuta la o digestie mai buna. Contribuie la incetinirea inmultirii bacteriilor din tractul intestinal si previne formarea gazelor. Prin urmare, e recomandat la orice masa, in oricare dintre cele patru forme ale sale: piper negru, alb, verde sau rosu.

Leuşteanul - planta minune a primăverii

PIPERUL ALB. Daca l-ati folosit in mancare, la sigur ati observat ca piperul alb e mai iute decat piperul negru, dar are o aroma mai slaba. Este folosit cu precadere in mancarurile in care este necesara adaugarea iutelii fara a afecta insa aroma sau culoarea mancarii. Se obtine prin culegerea boabelor complet coapte care sunt tinute apoi in apa pana se decojesc. Partea atat de alba este de fapt miezul fructului.

PIPERUL NEGRU. Cel mai popular tip de piper - piperul negru - se obtine din boabe de culoare verde culese aproape de perioada de coacere, dar inainte de a fi complet coapte. Boabele se innegresc in timp ce sunt tinute la uscat la temperaturi medii. Are o aroma puternica si un gust foarte iute.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: iravgustin, Shutterstock

Coriandrul. Cinci beneficii pentru sanatate
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: