Setari Cookie-uri

Spalarea parului: Greseli care cauzeaza ruperea si distrugerea firului de par

Majoritatea fac aceste greseli. Iata cum trebuie sa ne spalam corect parul.

sursa material: Cosanzene.ro

Nu va dati seama cat de important este pentru parul nostru sa ii oferim o ingrijire corespunzatoare. Folosind tehnicile corecte de spalare putem imbunatati sanatatea firului de par, facandu-l mai puternic si mai stralucitor.

Exista cateva greseli comune (pe care noi le consideram banale) facute de aproape orice femeie cu care ajungem sa deterioram firul de par fara ca nici macar sa realizam. Ninzio Saviano si Kyle White, doi dintre cei mai importanti stilisti din lume, ne impartasesc cele mai bune sfaturi pentru o spalare corecta a parului.

1. Intotdeauna trebuie sa incepem cu o clatire

Asa cum rufele au nevoie de un ciclu de clatire inainte de adaugarea detergentului, si parul nostru trebuie sa fie umed inainte de a folosi samponul.

“Apa calda va deschide cuticula si va ajuta la indepartarea produselor de styling, a prafului si a impuritatilor din firul de par.” – spune White.

Citește și:

Un alt bonus: “Cand parul este clatit cu apa calda, se deschide cuticula si permite firului de par sa absoarba uleiurile naturale produse de scalp.” – adauga Saviano.

2. Daca ai parul lung, foloseste mai intai balsam

“Daca ai parul peste umeri, protejeaza varfurile fragile prin aplicarea unei cantitati mici de balsam in aceasta zona, urmata de o usoara clatire… si asta inainte de samponare. Acest lucru nu doar ca va pastra varfurile sanatoase, insa va umple orice goluri din cuticula de par, ajutand parul sa fie mai fin si mai stralucitor.” – White.

3. Spuma pe scalp!

“Foloseste sampon doar pe radacini si scalp, in special pe parul din zona cefei.” – spune Saviano.

“Cel mai bun mod de a avea un par curat este de a il sampona doar la radacini, si apoi sa continui catre varfuri. Parul din zona radacinilor este cel mai tanar si, in mod inevitabil, va fi si cel mai uleios, in timp ce varfurile sunt cele mature si, de obicei, cele mai uscate (si cea mai fragila zona a parului).” – adauga White.

Citește și:

Nu folosi mai mult sampon decat ai nevoie. Atat Saviano, cat si White spun ca este suficient sa pui in palma o cantitate de dimensiunea unei monezi. Daca parul este foarte lung sau firul de par este foarte gros, dubleaza cantitatea.

4. Fii blanda cu parul tau!

Frecarea parului poate deteriora permanent cuticula parului, proces ce duce la ruperea si incretirea acestuia. Incepe intotdeauna cu zona radacinilor, acest usor masaj creste fluxul sanguin de la nivelul scalpului si stimuleaza cresterea parului.

5. Nu folosi miscari circulare pentru ca acestea pot incurca firele de par.

Intinde spuma catre varfuri intr-o miscare usoara, de sus in jos. Nu freca intre ele capetele fragile cu o miscare de inainte si inapoi ca si cum ai spala un tricou.

6. Nu spala de mai multe ori parul

In ciuda instructiunilor de pe spatele sticlei de sampon, trebuie sa stii ca nu este nevoie sa iti speli parul de doua sau mai multe ori. “Evita folosirea samponului de mai multe ori la aceeasi spalare. O singura samponare este suficienta… cu exceptia cazului in care parul este foarte murdar, iar prima samponare nu a produs deloc spuma (caz in care poti clati si apoi poti adauga inca putin sampon)” – White.

Citește și:

7. Cum folosesti samponul?

Adauga sampon doar de la mijlocul lungimii firului de par. “Dupa ce ai scapat complet de spuma facuta de sampon, stoarce bine de apa si foloseste balsam. Prinde parul intr-un coc sus si termina dusul; este important sa lasi ca balsamul sa actioneze. Cu cat acesta ramane mai mult pe firul de par cu atat el va fi mai bine absorbit.” – Saviano.

Nu pune balsam la radacinile firului de par; uleiul natural este deja intr-o concentratie mai mare in aceasta zona.

8. Clateste cu apa cat mai rece

“Apa rece inchide cuticula firului de par, actionand ca un lacat cu stratul exterior, ceea ce face ca acesta sa reflecte lumina si sa straluceasca mai mult.” – White.

Mai multe sfaturi despre spalarea parului:

Foloseste un sampon si un balsam realizate special pentru tipul firului de par. Daca parul este uscat, alege produse hidratante.

Citește și:

Daca parul este vopsit, opteaza pentru produse care protejeaza culoarea. Sampoanele cu volum au tendinta de a lasa parul uscat, asa ca sunt indicate pentru parul cu firul foarte subtire si fin.

Daca ai parul gras sau fin, este indicat sa il speli o data la doua zile. Parul normal sau uscat se poate spala chiar si o data pe saptamana.

foto prima pagina: esp2k, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.