Setari Cookie-uri

4 Lucruri pe care NU trebuie sa le faci in cea mai frumoasa perioada a anului

Nu esti obligat sa fii o alta persoana de sarbatori.

Vacanta poate fi o multime de lucruri: bucurie, cadouri, vizite in familie si obligatoriu colinde. Pentru multi aceasta perioada nu este una de relaxare, ci din contra, presupune stres, modificari de rutina, presiune din partea celor dragi. Exista atat de multe asteptari de la oamenii din jur incat sarbatorile pot deveni o povara.

Craciunul poate fi despre cum vrei tu sa fie. In spiritul sarbatorilor de iarna, iata o lista cu lucrurile pe care nu trebuie sa le faci in cea mai frumoasa perioada a anului.

1. Nu trebuie sa fii fericita tot timpul.

Doar pentru ca se numeste "cel mai fericit sezon din an" nu inseamna ca poti fi fericita si ca totul este in regula. Exista deja o multime de lucruri pentru care sa te bucuri de sarbatori: prieteni, familie, mancare, petreceri - nu sta nimic scris in piatra care sa spuna ca aceste lucruri chiar trebuie sa te faca fericita.

Citește și:

2. Nu trebuie sa participi la fiecare petrecere la care esti invitata

In ultimii ani am observat ca dupa sarbatori sunt mai obosita ca niciodata. Oare aceasta vacanta nu ar trebui sa fie doar despre relaxare? Sunt atatea lucruri de facut, atatea pregatiri, atatea invitatii pe care trebuie sa le onorezi... insa cu timpul tau liber cum ramane?

Daca stii ca o adunare iti poate aduce mai mult stres decat bucurie, mergi doar pentru putin timp (sau deloc). Nu este nimic in neregula sa vrei sa te odihnesti.

3. Nu trebuie sa gasesti un cadou "perfect" pentru fiecare prieten si membru al familiei

Aproape ca sarbatorile si cadourile au devenit sinonime. Lucrurile materiale demonstreaza oamenilor din jurul nostru ca ne pasa de ei... insa acesta nu este singurul mod de a ne arata aprecierea. Lipsa unui cadou nu va rupe relatia cu o persoana draga pentru restul anului. Si daca o va face, inseamna ca acea persoana nu este prietenul de care ai nevoie.

Citește și:

4. Nu trebuie sa respecti traditiile daca acestea nu te fac fericita

Traditiile si obiceiurile pot fi o sursa minunata de confort pentru unii, insa pot aduce presiune si stres in vietile altora. Daca nu iti place sa decorezi, nu vrei un brad de Craciun sau nu vrei sa gatesti cozonaci... nu o face. Creeaza-ti singura traditiile care sa te faca fericita.

Pe scurt, nu uita de ce ai nevoie cu adevarat in timpul sarbatorilor. Poti fi in continuare acolo pentru cei dragi, aratandu-le ca tii la ei, fara a sacrifica timpul tau. Cel mai important lucru este ca tu sa fii fericita, cu sufletul impacat. De aceea iti spunem doar atat: ai grija de tine!

foto interior si prima pagina: Kristina_Po, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Decembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.