Setari Cookie-uri

5 Remedii naturiste impotriva matretii (sau pentru un scalp uscat si iritat)

Pentru a calma senzatia de mancarime si a scapa de matreata, poti incerca un sampon anti-matreata sau un tratament de la farmacie sau poti testa unul dintre cele 5 tratamente naturiste (organice).

sursa material: Cosanzene.ro

Te scarpini in mod constant pe scalp din cauza mancarimilor sau a iritatiilor? Nu esti singura. Multe persoane se lupta cu aceste probleme - matreata, scalp uscat si iritat, coji pe par. In materialul de astazi, vom impartasi cu voi 5 remedii naturiste pentru matreata, care va vor ajuta sa reduceti uscaciunea scalpului si sa calmati mancarimea.

Matreata este, in principiu, "fulgi" de celule moarte ale pielii care provin dintr-un scalp uscat. Practic, aceasta este doar o problema cosmetica, inofensiva. Insa pe noi ne intereseaza care sunt cauzele care duc la aparitia matretii. Unele cauze ar putea include motive medicale - eczeme, ciuperci, infectii bacteriene pe scalp - caz in care va recomandam consultarea unui medic specialist.

Insa ar putea fi si cauze mai simple, precum schimbarea anotimpurilor, reactii alergice, folosirea excesiva a unor produce pentru par sau pur si simplu lipsa de igiena in ingrijirea parului.

Citește și:

Pentru a calma senzatia de mancarime si a scapa de matreata, poti incerca un sampon anti-matreata sau un tratament de la farmacie sau poti testa unul dintre cele 5 tratamente naturiste (organice).

5 Remedii naturiste impotriva matretii (sau pentru un scalp uscat si iritat)

1. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu nu este uimitor doar in coacerea prajiturilor, insa acesta este si un dezinfectant puternic atunci cand vine vorba de curatare. Il putem folosi pentru a curata bucataria, gresia, baia... si da, si scalpul.

Bicarbonatul de sodiu exfoliaza scalpul si previne matreata.

Cum il folosesti: amesteca 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu apa pana cand ajunge la o consistenta de pasta. Pentru rezultate optime, imparte parul in sectiuni si aplica cateva picaturi de ulei de masline inainte de a raspandi pasta pe scalp. Lasa sa actioneze timp de 5-10 minute, apoi clateste foarte bine.

Citește și:

Pentru rezultate de lunga durata, repeta acest tratament in mod regulat (o data pe saptamana).

2. Otetul de mere

Nu stim daca secretul parului nostru este otetul, insa tinem minte ca inca de mici, la fiecare spalare, bunica folosea otet in apa pentru a ne limpezi parul. Ne tineam cu manutele de nas, in timp ce ea ne clatea parul care scartaia de curat ce era.

Otetul de mere este un produs care te poate scapa de mancarimile de piele. Pentru a crea acest remediu anti-matreata, amesteca jumatate de cana de otet de mere cu jumatate de cana de apa. Maseaza bine scalpul si lasa-l sa actioneze pentru 10-15 minute. Clateste cu apa cat mai rece.

Aceasta procedura se repeta la fiecare cateva zile pana cand incepi sa vezi rezultate.

3. Sucul de lamaie

Ai atins vreodata o taietura sau o zgarietura proaspata cu suc de lamaie? Nu-i asa ca ustura ca dracu? Asta deoarece lamaia contine substante antiseptice, motivul pentru care aceasta este un remediu excelent pentru un scalp uscat.

Citește și:

Maseaza suc proaspat de lamaie pe pielea capului si lasa sa actioneze timp de 5 minute. Iti recomandam ca inainte de a aplica pe tot scalpul, sa testezi cu o picatura de suc de lamaie pe o mica parte - in cazul in care inteapa foarte tare, dilueaza sucul de lamaie cu putina apa. Repeta aceasta procedura zilnic pana cand dispare senzatia de mancarime.

4. Banana si avocado

YUM... suna precum un smoothie pentru scalp. Bananele si avocado-ul sunt ingrediente foarte hranitoare si hidratante, care pot reduce matreata, inflamatia si uscaciunea pielii capului.

Pentru a crea aceasta masca, zdrobeste 2 banane coapte cu un avocado si aplica pe tot scalpul. Lasa sa actioneze pentru cel putin 30 de minute, dupa care clateste cu apa cat mai rece. Repeta la fiecare spalare.

5. Uleiul de arbore de ceai

Foarte putine persoane stiu ca uleiul de arbore de ceai este magic. Acesta are proprietati naturale anti-fungice, anti-inflamatorii si antibacteriene, ceea ce va ajuta sa calmarea scalpului iritat.

Citește și:

Cum se foloseste: amesteca 3 picaturi de ulei de arbore de ceai cu o lingura de ulei de masline. Maseaza bine scalpul si spala cu apa (sampon si masca hidratanta).

Mirosul de arbore de ceai este un pic mai puternic, asa ca ar fi bine sa folosesti acest tratament in zilele in care stai acasa (sau inainte de a merge la culcare).

Inca un mic sfat: pentru a scapa rapid de un cos, tamponeaza putin ulei de arbore de ceai pe el... si vei vedea cum se usuca peste noapte. MAGIE!

Voi ati incercat aceste tratamente? Cum vi se par? In cazul in care aveti si alte sfaturi pentru fetele care se confrunta cu aceste probleme, ne-ar placea sa le impartasiti in comentariile de mai jos.

foto interior si prima pagina: Cosanzene.ro, Instagram

Vizionare placuta


Kudika
4 Decembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.