Setari Cookie-uri

20 de lucruri pe care sa le faci in tinerete pentru a te simti minunat la 50 de ani

Iubeste! Iubeste viata, iubeste oamenii, iubeste animalele, iubeste calatoriile, iubeste-te pe tine, iubeste tot! Habar nu ai cat de mult te schimba iubirea.

Site-ul Quora a facut cateva cercetari cerand oamenilor care au implinit sau erau aproape de a implini varsta de 50 de ani sa ofere cateva sfaturi celor tineri (de 20-30 de ani) pentru a avea un viitor fericit. Raspunsurile primite au fost surprinzator de simple insa, in acelasi timp, extrem de mature (si intelepte). Iata 20 de sfaturi despre cum sa traim mai bine de la oameni cu mai multa experienta de viata potrivit BrightSide:

1. Nu fuma. Iar daca ai inceput sa fumezi, renunta!

2. Foloseste crema de soare. Doar nu vrei sa iti apara riduri de tanar si sa ai pielea imbatranita de la o varsta frageda, nu?

3. Incepe sa economisesti bani. Chiar si cate putin. Nu conteaza, important este sa pui din cand in cand putini banuti deoparte. In timp o sa se vada.

4. Mentine relatia frumoasa cu persoanele dragi din viata ta, in special cu membrii familiei. Chiar daca ai relatii complicate cu ei si, uneori, va urati unii pe altii, mergi mai departe (tot cu ei).

Citește și:

5. Strange amintiri in loc de lucruri. Esti suma experientelor tale. Nu te trezi la 50 de ani ca ti-ai irosit viata facand nimic. Amintirile sunt cele care nu se vor deprecia niciodata si nici nu pot fi arse intr-un incendiu.

6. Ofera ceva inapoi. Ofera dragoste, sprijin, iubire, suflet... Si, cu toate acestea, nu astepta nimic in schimb.

7. Fa sport. Incearca sa iti faci un stil de viata activ inca de pe acum. Nu lua in greutate si fa exercitii fizice in mod regulat. Ai grija de tine.

8. Invata sa fii multumit cu ce ai deja. Fericirea conteaza mult mai mult decat succesul.

9. Urmareste-ti obiectivele in viata. Vrei sa cumperi o casa? Vrei copii? Vrei sa scrii o carte? Vrei sa mai faci o facultate? Vrei sa iti schimbi cariera? Vrei sa inveti sa canti la un instrument muzical?... Atunci incepe de azi. Nu mai amana acest moment.

10. Odihneste-te. Nu stiu daca iti dai seama cat de important este somnul pentru tine.

Citește și:

11. Ai grija de dintii tai. Vei rade, insa nici nu iti dai seama cat sunt de importanti.

12. Ofera-ti dreptul de a fii curios. De a avea aventuri, de a experimenta.

13. Nu mai manca prostii. Renunta la fast food si mancaruri nesanatoase CHIAR ACUM!

14. Citeste cel putin 10 carti pe an. Creierul tau nu se opreste niciodata din dezvoltare, asa ca ajuta-l sa creasca.

15. Invata sa meditezi. Lista de beneficii este fara sfarsit, iti ia doar cateva minute pe zi, iar schimbarea din viata ta si chiar si din a celor care te iubesc va fi uimitoare.

16. Calatoreste. Cat de mult poti. Habar nu ai cat de mult te schimba o calatorie.

17. Nu te mai compara cu nimeni altcineva. Atunci cand vei ajunge la 50, vei fi complet indiferent la ce cred altii despre tine. Gaseste-ti propria cale. Fii puternic.

18. Ai grija de prietenii tai. Fii langa ei cand au nevoie.

19. Cumpara-ti propria casa. Nu este atat de simplu pe cat pare, stiu. Insa fa tot posibilul sa te asiguri ca vei avea propriul loc pentru a merge acasa si a te relaxa la sfarsitul unei zile grele. Si cand vei avea 50 de ani cel mai probabil vor fi deja achitate toate creditele.

Citește și:

20. Iubeste! Iubeste viata, iubeste oamenii, iubeste animalele, iubeste calatoriile, iubeste-te pe tine, iubeste tot! Habar nu ai cat de mult te schimba iubirea.

Vizionare placuta


Kudika
31 Decembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.