Setari Cookie-uri

Importanta micului dejun

Desi este considerat cea mai importanta masa a zilei, micul dejun este ignorat de foarte multe persoane din numeroase motive: lipsa timpului de dimineata, starea de somnolenta si lene, lipsa poftei de mancare si altele. In realitate, dimineata ar trebui sa o lasi mai moale cu graba sis a te concentrezi pe sanatatea ta fiindca micul dejun poate face cu adevarat diferenta intre o viata sanatoasa si una dezordonata!

5. Consuma alimente bogate in proteine

Proteinele ajuta la intretinerea si buna functionare a muschilor, vindecarea ranilor, cresterea si dezvoltarea corpului si cresterea imunitatii la boli.

Alimente bogate in proteine pentru micul dejun:

- produse lactate: lapte, iaurt, branza;
- ou fiert sau omleta;
- pui fiert;
- paine prajita cu branza.

6. Realizeaza propriul tau shake bogat in vitamine

Daca nu ai timpul necesar pentru a prepara si manca micul dejun dimineata, iti poti face pachetelul pentru drum din timpul serii. Ai nevoie doar de un blender pentru a amesteca ingredientele.

Inainte de a merge la culcare, adauga in blender iaurt si fructe (ananas, zmeura, mure, capsune, mere, pere, banana). Amesteca totul si lasa la frigider pana dimineata. Poti bea shake-ul in drum catre munca sau facultate.

Este important sa ai grija de sanatatea ta pentru a te simti bine. Incearca sa mananci un mic dejun sanatos, bogat in vitamine si minerale.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.