Foarte multe persoane tind sa creada ca salata este una dintre cele mai sanatoase preparate si ca pot scapa de kilogramele in plus prin consumarea in exces a acesteia. Intr-adevar, frunzele de salata sau legumele sunt bogate in vitamine, antioxidanti si contin foarte putine calorii, insa sosurile pe care le folosim la salata sau alte ingrediente reprezinta o sursa de grasimi si calorii inutile.
Foloseste peste gatit la gratar sau la aburi si renunta la prajeala deoarece distruge aproape toate vitaminele acestui aliment.
5. Renunta la sosuri
De cele mai multe ori, sosul folosit pentru salata este plin in grasimi. Cel mai intalnit sos este maioneza. Renunta la a mai folosi astfel de sosuri (chiar si la maioneza saraca in grasimi) deoarece acestea nu doar distrug adevaratul gust al salatei, ci sunt si un “dusman” al organismului.
Inlocuieste maioneza cu iaurt degresat sau branza de vaca. Adauga cateva ingrediente pentru un plus de savoare: marar, patrunjel, zeama de lamaie, otet balsamic.
6. Adauga cat mai multe ingrediente sanatoase
Pentru o salata sanatoasa, bogata in vitamine, foloseste cat mai multe ingrediente: spanac, salata verde, varza, ardei gras, ardei rosu, mazare, porumb, peste sau pui, rosii, castraveti, fasole, ceapa, ridichi, sfecla si morcov. Poti adauga optional alune, branza, seminte de dovleac, cartofi copti, menta, conopida, un ou fiert sau chilli.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Horoscop Săgetător 2026 – Vei învăța să alegi ceea ce-ți hrănește spiritul, nu doar orgoliul.
- Pe 18 Septembrie Mercur intră în Balanță. Inimile vor fi zguduite până la temelii. Universul ne testează limitele
- Recomandarile lunii martie 2025 de la Focus Sat