Setari Cookie-uri

Importanta micului dejun

Desi este considerat cea mai importanta masa a zilei, micul dejun este ignorat de foarte multe persoane din numeroase motive: lipsa timpului de dimineata, starea de somnolenta si lene, lipsa poftei de mancare si altele. In realitate, dimineata ar trebui sa o lasi mai moale cu graba sis a te concentrezi pe sanatatea ta fiindca micul dejun poate face cu adevarat diferenta intre o viata sanatoasa si una dezordonata!

Desi este considerat cea mai importanta masa a zilei, micul dejun este ignorat de foarte multe persoane din numeroase motive: lipsa timpului de dimineata, starea de somnolenta si lene, lipsa poftei de mancare si altele. In realitate, dimineata ar trebui sa o lasi mai moale cu graba sis a te concentrezi pe sanatatea ta fiindca micul dejun poate face cu adevarat diferenta intre o viata sanatoasa si una dezordonata!

1. Avantajele micului dejun

Micul dejun creste totalul consumului zilnic de nutrienti si vitamine si imbunatateste capacitatea de concentrare. Un mic dejun format din cereale, lapte si fructe ofera mari cantitati de calciu, vitamine, acid folic si fier.

Pentru o silueta de invidiat, masa de dimineata este cruciala. Majoritatea caloriilor consumate la micul dejun sunt arse datorita activitatilor realizate de-a lungul intregii zile.

Un mic dejun echilibrat consta in amestecul mai multor categorii de alimente, care sa asigure energia necesara pentru intreaga zi.

2. Cereale integrale

Cerealele sunt foarte importante deoarece sunt bogate in vitamine si minerale si sunt consumate cu lapte, o alta sursa plina de nutrienti.

Cand alegi cerealele, citeste cu atentie lista de ingrediente. Aceasta nu ar trebui sa aiba in compozitie prea mult zahar.

Pentru a adauga varietate micului dejun, amesteca mai multe tipuri de cereale (cereale simple din grau, cereale cu fructe uscate, cereale din tarate). Pentru un plus de savoare poti adauga un varf de scortisoara.

3. Evita batoanele de cereale

Batoanele de cereale contin foarte mult zahar si nu sunt la fel de sanatoase precum cerealele cu lapte.

Daca nu ai timpul necesar pentru a prepara micul dejun, cumpara covrigi, briose sau un croissant cu dulceata. Acestea sunt mult mai gustoase si mai satioase decat un baton de cereale.

4. Consuma fructe la micul dejun

Fructele sunt foarte importante si nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia niciunei persoane. Acestea ajuta organismul, fiind bogate in vitamine, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu.

Consuma fructe proaspete si variate. Poti prepara o salata de fructe seara inainte de culcare pentru micul dejun. Foloseste mere, pere, cirese, banana, mandarine sau portocale, ananas, kiwi, struguri, mango, capsune, piersici sau caise uscate. Foloseste un top de iaurt sau sirop pentru diversitatea gustului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.