Setari Cookie-uri

Calatorie in timp: Cele mai frumoase filme de epoca pe care trebuie sa le vezi

Filme de epoca deosebite care ne prezinta povesti de dragoste emotionante, aventuri epice in lumi de altadata si drame istorice care ne-au definit prezentul.

Elizabeth: The Golden Age

Unul dintre cele mai bune filme de epoca, din punctul meu de vedere, iar Cate Blanchett, o actrita pe care pur si simplu o ador este fenomenala in rolul reginei Elizabeth. Filmul prezinta drama interioara traita de o femeie care trebuie sa-si pastreze imaginea puternica si sa reprezinte un popor. Accentul nu se pune in mare parte pe adevarul istoric, ci pe trairile acestui personaj istoric surprins la interferenta dintre statutul de femeie si cel de regina.

Australia

Printre cele mai frumoase filme de dragoste, Australia este o saga a vietii in pustietatea din nordul Australiei in care se intrepatrund elemente ale credintei aborigine si picaturi de mister. Totodata este o poveste de razboi realizata in stilul bine cunoscut al lui Luhrman, suprinzator, poetic si sentimental. Regizorul a reusit sa aduca impreuna cele mai populare staruri australiene, care sa interpreteze rolurile principale, mai exact Nicole Kidman si Hugh Jackman, intr-o aventura epico-romantica.

Citește și:

The Count of Monte Cristo

“Dumnezeu imi va face dreptate.”

Pentru cei care au citit cartea lui Alexandre Dumas, filmul s-ar putea sa nu fie chiar pe gustul lor, deoarece nu este o ecranizare chiar exacta, dar este un film bun. Filmul spune povestea unui barbat care face pe nedrept inchisoare si care in timpul cat sta inchis reuseste sa puna la cale o strategie de razbunare teribila impotriva celor care l-au tradat.

The Duchess

Scandalul care a socat o natiune. Curajul care a definit o femeie.

Printre cele mai bune filme de epoca se numara si ‘Ducesa’, o drama istorica a carei protagoniste este Georgiana, ducesa de Devonshire, una dintre cele mai captivante femei din istoria Marii Britanii. Lui Keira Knightley i se potrivesc manusa rolurile in filme de acest gen, iar Ralph Fiennes, un actor exceptional, il interpreteaza cum nu se poate mai bine pe Ducele de Devonshire.

Citește și:

The New World

Ca toate filmele apreciatului regizor Terrence Malick, filmul are o intelegere profunda a umanitatii, iar atmosfera pare cu totul din alta lume. Filmul transforma povestea clasica dintre capitanul John Smith (Colin Farell) si Pocahontas (Q'orianka Kilcher) intr-o tulburatoare explorare a iubirii, a pierderii si a descoperirii si prezinta, totodata, un elogiu adus Americii. The New World este o aventura epica aflata la intersectia dintre doua culturi.

Voua care v-a placut cel mai mult?

Sursa foto prima pagina: By Darya Komarova, Shutterstock

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.