Setari Cookie-uri

Wear a... smiley?! 10 exemple de emoji care fac viata mai frumoasa si in afara telefonului

Emoji e mai mult decat un trend trecator. Emoji is the new black. Precum culoarea LBD, ca sa-l parafrazez pe Dior, emoji-ul poate fi folosit oricand, la orice varsta, cu orice ocazie.

Acel mesaj condensat intr-un desen (ideograma) care ne face comunicarea mai usoara - OK, uneori mai confuza, dar niciodata plictisitoare! - emoji-ul e omniprezent. Ca il trantesti in chat direct din tastatura, sub forma standard de rotund galbui, sau ca sticker in toata firea, din aplicatia lui Kardashian sau a lui Bieber - deja nu mai concepi sa scrii fara emoji. Atunci, merita sa scriem despre el?

Ca in cazul oricarui alt instrument care si-a croit loc periferic si timid in viata noastra ca sa o inlesneasca - apoi, de pe margini, a facut ce-a facut si a avansat spre centru - da, fenomenul emoji merita descusut. Dar, chiar mai fascinant decat de-ce-ul este peisajul aparent infinit de emoji care se contureaza cand incercam sa raspundem la CAT? Cat de mult a patruns emoji-ul in viata noastra de zi cu zi? Atat de mult incat nu mai trebuie sa ne cocosam inspre telefon ca sa ochim unul - e de ajuns sa ne uitam in jur, pentru ca, da, emoji-ul exista deja si in afara telefonului.

Citește și:

Nu ma credeti ca traim intr-o lume chiar atat de… emojificata? Iata zece exemple concrete care va vor convinge ca emoji-ul si-a depasit conditia virtuala. Spre binele tuturor :)

1. Emoji de pe catwalk pentru fashioniste

Popularitatea emoji-ului a explodat in ultimii ani - intr-atat ca Internetul, asa infinit cum e, a devenit neincapator. Era doar o chestiune de timp pana sa cotropeasca si lumea modei! Asa se face ca acum, nici doi ani mai tarziu, emoji-ul are rol principal prin colectiile designerilor. Ti-ai fi inchipuit vreodata ca tastatura de telefon va fi motiv central pe genti, papuci, jachete, accesorii - da, n-au “iertat” nimic. De la Anya Hindmarch la Donatella Versace, de la Chanel la Acne Studios, toata suflarea modei are pitici galbui pe creier.

Citește și:

    2. Emoji de vedeta pentru fanii adevarati

    Sigur ai auzit de brand emoji, adica emoji-urile lansate de vedete ca Justin Bieber, Kim Kardashian, Amber Rose si, primul dintre VIP-urile noastre, Smiley. Scopul acestui gen de emoji e, de regula, dublu: in primul rand, ca fanii sa vada ca vedetele au simtul umorului, si o inclinatie sanatoasa spre auto-ironie, care ii aduc in randul muritorilor. In plus, vedetele vaneaza si extinderea bazei de fani la prietenii lor, apoi la prietenii prietenilor lor s.a.m.d., prin viralizarea emoji-urilor in chat-urile noastre private.

    In cazul lui Smiley, insa, mai exista o dimensiune a stickerelor din colectia #CumArZiceSmiley realizate pentru aplicatia stickchat: sarbatorirea a 10 ani de activitate solo. De aceea, pe langa emoji-urile propriu-zise, el a lansat si tricouri, insigne si stickere fizice (abtibilde). Pentru un #OOTD complet!

    Citește și:

      3. Emoji pentru orice ten, de speriat iubitul

      Daca industria fashion s-a dat pe brazda, pionierii cosmeticalelor nu au stat nici ei prea mult pe ganduri. Inca nu am vazut o pleoapa machiata cu smiley face, dar sunt sigura ca, intr-un fel sau altul, intr-un laborator sau o minte de MUA, conceptul de emoji make-up e in proces de coacere. Pana atunci insa, brand-ul Taiwanez Petite Amie Skincare a lansat deja mastile sheet cu aspect de emoji! Orice purtator al unei masti de fata (de tip sheet) stie ca, inainte sa te scape de imperfectiuni, ii “scapa” pe cei din jur de un somn tihnit. Arata ca desprinsa dintr-un film horror - nu si in noua lor versiune, emojificata. Fiecare tip de masca emoji se adreseaza unei anumite probleme de ten, corespunzatoare emoji-ului: de exemplu, manutele fetei din masca “speriata” (😱) desemneaza efectul de lifting, iar roseata fetei din masca “furioasa” (😡) indica efectul de racorire, pentru pielea arsa de soare.

      4. Emoji de umanizat masina

      Ati observat vreodata ca un simplu emoji, trimis la momentul potrivit, poate aduce zambetul pe buzele ambilor participanti la conversatie? Eu, cel putin, nu pot trimite un smiley fara sa zambesc, reflex - de parca ar exista un fir rosu de papusar intre tastatura cu emoji si colturile gurii mele. Iar, daca doar contactul cu emoji e de-ajuns pentru imbunatatirea starii tuturor celor implicati, de ce n-am aplica acest tip de interactiune “balsamica” si in situatiile cele mai stresante, unde comunicarea e cel mai dificila - adica, de exemplu, in trafic? Asa s-au gandit inventatorii dispozitivului CarMoji, propunandu-si sa vindece agresiunea inevitabila de pe sosea… cu emoji. Ei mizeaza pe ideea ca vederea unui galbior surazator propaga emotii pozitive, astfel: de fiecare data cand un sofer vrea sa multumeasca altuia in trafic, apasa pe dispozitivul atasat de bord, activand emoji-ul lipit pe parbrizul din spate, care se lumineaza automat, timp de sase secunde!

      5. Emoji cu voci si poveste, pentru cinefili

      Ideogramele au ajuns atat de celebre incat n-ar trebui sa ne mire ca deja fac subiectul unui film programat sa iasa in august la rampa. In ciuda titlului revelator, The Emoji Movie anunta cu un aer secretos ca va “dezvalui lumea nevazuta din interiorul smartphone-ului tau”, insa nu te astepta la un SF cu emoji-ninja stand la panda printre emoji-plante ca sa fure emoji-malai. Stim deja din trailere ca va fi o comedie usor digerabila de vara, cu emoji-urile chat-urilor noastre de toate zile pe post de personaje. Personaje cu o singura expresie…?! Esti curioasa sa vezi cum scoate Hollywood-ul o poveste de 90 de minute din tastatura de telefon? Si eu!

      Vizionare placuta


      Kudika
      27 Aprilie 2017
      Echipa Kudika
      Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.