Setari Cookie-uri

Carti psihologice extraordinare care te vor ajuta sa-ti transformi viata

Carti psihologice fascinante care iti vor dezvalui misterele creierului uman, secretele ascunse in amintiri si sentimente si cum sa gasesti calea catre fericire si incredere in sine.

carti psihologice foto: pathdoc, Shutterstock

Mintea noastra este cel mai util si important instrument pe care il putem folosi pentru a ne construi viata pe care o dorim, asta nu inseamna ca stim intotdeauna cum sa o folosim intr-un mod eficient. De cele mai multe ori, o mare parte a potentialului mintii noastre ramane neexploatata sau, chiar mai rau, putem sa o intoarcem impotriva noastra. Am ales aceste carti psihologice fabuloase, deoarece in momentul in care deschizi poarta catre lumea fascinanta aflata in interiorul paginilor lor, vei face cunostinta cu basme psihologice incredibile, analize extraordinare ale inteligentei umane si raspunsuri la cele mai importante intrebari existentiale.

Carti psihologice deosebite care iti dezvaluie misterele mintii umane

1. Femei care alearga cu lupii. Povesti si mituri ale arhetipului femeii salbatice – Clarissa Pinkola Estes

Cartea sufletului meu, care a reusit sa ma faca sa privesc cu totul altfel in interiorul meu, m-a pus pe ganduri si a produs o schimbare in viata mea. Clarissa Pinkola Estes este o personalitate complexa, un psihanalist extraordinar care reuseste sa imbine frumusetea unor povesti deosebit de frumoase, in care ne putem regasi toate, cu interpretari psihologice profunde si revelatoare. Femei care alearga cu lupii. Povesti si mituri ale arhetipului femeii salbatice este o carte ce cuprinde basme psihologice transpuse in cuvinte magice, metafore, simboluri si semnificatii dintre cele mai diverse. O carte deosebita care trebuie citita cu mintea, dar mai ales cu sufletul.

Citește și:

2. Inteligenta emotionala – Daniel Golleman

Sunt convinsa ca toti cei pasionati de psihologie au auzit pana acum de cartea lui Daniel Golleman. Inteligenta emotionala este una dintre cele mai bune carti psihologice, pe care o recomand din toata inima. O carte care a reusit sa marcheze o revolutie uimitoare in psihologie analizand importanta incredibila a emotiilor in dezvoltarea personalitatii. Daca vrei sa iti intelegi sentimentele, sa reusesti sa-ti explici o anumita situatie in care te afli, studiul lui Goleman este alegerea perfecta. Autorul a deschis calea unei psihologii care acorda un interes extrem de important inteligentei sentimentelor.

3. Imperfecti, liberi si fericiti – Cristophe Andre

Invata sa inaintezi pe calea stimei de sine, sa ai mai multa incredere in tine, sa te accepti si sa te iubesti cu tot ce reprezinti tu. O carte care te ajuta sa te cunosti mai bine, sa gasesti un echilibru emotional care sa iti permita sa traiesti mai fericit, mai liber si sa construiesti relatii mult mai sanatoase cu cei din jurul tau. Este despre cum esti tu, cum te arati lumii si ce poti sa devii. Cristophe Andre este un renumit psihoterapeut francez ale carui carti au fost publicate in intreaga lume.

Citește și:

4. Arta de a fi fericit intr-o lume zbuciumata – Dalai Lama Howard C. Cutler

Dalai Lama spunea ca “scopul vietii noastre este cautarea fericirii”, dar oare cum putem sa o gasim si sa ajungem la acea implinire sufleteasca la care fiecare dintre noi tanjeste? Cartea incearca sa gaseaca o solutie la aceasta problema existentiala prin impletirea preceptelor filozofiei budiste cu psihologia si psihiatria moderna. Intalnirile dintre dr Howard Cutler si Dalai Lama sunt invaluite intr-un aer pozitiv si plin de speranta si citind aceasta carte invatam, in primul rand, ca orice greutate poate fi depasita daca abordam lucrurile dintr-o perspectiva optimista, dar, in acelasi timp, realista.

carti psihologice foto: Stasia04, Shutterstock

5. Cele cinci limbaje ale iubirii – Gary Chapman

“E vorba de iubire aici, si iubirea este ceea ce faci pentru altcineva, si nu pentru tine.”

Citește și:

O carte absolut fabuloasa despre psihologia relatiilor, din care, trebuie sa recunosc am avut destul de multe lucruri de invatat. Citind aceasta carte am realizat cat este de important sa transmiti iubirea folosind limbajul preferat de partener si nu sa arati afectiune asa cum te-ai astepta sa o primesti. Gary Chapman prezinta cinci limbaje principale prin care oamenii simt si percep afectiunea, mai exact: cuvintele, atingerile, cadourile, timpul de calitate petrecut impreuna, serviciile. Atunci cand exista probleme in relatia de cuplu si nu intelegi de ce partenerul nu observa dragostea pe care o oferi, gandeste-te o clipa daca modul in care o faci este cel pe care el il simte.

6. Privind soarele in fata - Irvin Yalom

Irvin Yalom este un profesor excelent in Departamentul de Psihiatrie din cadrul Universitatii Stanford si este, de asemenea, psihoterapeut in psihologie existentiala (una dintre scolile/ramurile principale ale psihoterapiei). Yalom este cel care, de altfel, a scris o alta carte pe care eu o ador, si anume: Minciuni pe canapea. Revenind la cartea Privind soarele in fata trebuie sa mentionez ca este una dintre acele carti psihologice fabuloase pe care odata ce ai inceput sa o citesti cu greu o mai lasi din mana. Cartea imbina perfect psihologia, filozofia si literatura si ofera o viziune curajoasa asupra mortii si impactului pe care o are aceasta in viata noastra. Yalom incearca sa te ajute sa-ti descoperi conceptiile legate de moarte si face ca ideea mortii sa devina un lucru care sa nu te faca sa te simti fara speranta, ci din contra, sa te elibereze si sa te ajute sa iti traiesti viata din plin.

Citește și:

Foto prima pagina: faestock, Shutterstock

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.