Setari Cookie-uri

Show cu costume de peste 100.000 de dolari la Bucuresti, Iasi si Constanta. Creatie a ucenicului lui Armani

Cea mai buna trupa ruseasca de dans din lume, 'Cazacii Rusiei', vine in fata publicului roman cu un show grandios.

comunicat de presa

trupa ruseasca In luna Martie 2018, trei orase din Romania vor gazdui un show cu o productie de peste jumatate de million de dolari. Cea mai buna trupa ruseasca de dans din lume, ”Cazacii Rusiei”, vine in fata publicului roman cu un show grandios, doar cele 9 seturi de costume avand o valoare de peste 100.000 de dolari! Yuri Piskun este unul dintre creatori. El a facut scoala de moda la Milano si a fost ucenicul lui Giorgio Armani. “A fost o perioada grea, intrucat nu stai langa un mare creator de moda asa cum este Armani doar ca sa bifezi la CV. Daca ai avut talentul si sansa de a ajunge in atelierul sau, sub indrumarea lui directa, nu ai voie sa dezamagesti. Este o prezenta uluitoare, un om de la care am avut enorm de multe de invatat. Toata experienta castigata in prezenta lui m-a ajutat in cariera actuala, multe dintre invataminte folosindu-mi in momentul in care am inceput sa lucrez pentru show-ul Cazacilor Rusiei. Sper ca publicului din Romania sa ii placa ceea ce va vedea pe scena!”, spune Yuri.

Citește și:

Vestimentatie ca pentru un film

Cei peste 40 de membrii ai trupei (dansatori si orchestra) vor schimba costume pentru fiecare moment artistic, pe perioada celor doua ore. Pentru show, rusii au colaborat cu designeri care au reprodus intocmai vestimentatia din perioada istorica a cazacilor. Echipa de costume - formata din designeri, istorici, maestrii in broderie, croitori si cizmari - a lucrat intre una si trei luni pentru hainele fiecarui artist in parte. Pe langa coordonatele istorice, echipa de creatie vestimentara a folosit materiale exact ca in acele vremuri, fire de ata si accesorii identice cu cele din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea. Este cunoscut faptul ca Rusia Tarista excela in materie de tinute, mai ales la Curtea Romanovilor si la portul armatei.

costume Provocarea a fost cu atat mai mare cu cat pe scena nu urca doar barbati. Iar portul feminine, adaptat folclorului rusesc din acea perioada, incumba elemente care definesc cultura ruseasaca, precum basmale, broderii ale bluzelor sau alte materiale textile cu imprimeu, care transmit prin ele insele un mesaj social si de apartenenta.

Citește și:

”Totul este foarte important. Nu exista o diferentiere, adica nu poti spune ca palaria barbatilor e mai putin importanta decat caftanul sau ca palaria femeilor (kichka) conteaza mai putin decat cea masculina (kubanka). De exemplu, costumele pentru momentul "Nekrasov" – care contine dansurile "Oy, You, Gypsies" si "Cherkessk" - sunt haine traditionale ale cazacilor compuse dintr-o camasa cu broderie, pantaloni si esarfe cu tivuri decorative. Femeile au haine din materiale imprimate prin pictare, sacouri matlasate brodate cu diferite trese. Aici sa nu uitam ca si coafurile joaca un rol important, fiind bazate pe flori si alte tipuri de figurine. Multe finisari pe baza de elemente de aur s-au folosit in vestimentatia fetelor. Incaltarile din piele sunt lucrate manual”, explica Iraida Kotlyarova – creatoarea costumelor momentului.

Citește și:

Frumusetea secolelor XVIII si XIX

Ca la curtea lui Petru cel Mare a luat nastere ceea ce astazi stim drept Tezaurul Romanovilor nu mai este un secret pentru nimeni. Ca in perioada aceea moda mai pleca si din Sankt Petersburg nu doar de la Paris o atesta istoria. Iar atunci cand vrei sa aduci cu adevarat in prezent timpuri istorice, hainele joaca un rol esential. Atutenticitatea nu poate fi aspectata decat prin folosirea tiparelor, materialelor, broderiilor si a altor elemente ca in vremurile de evidentiat. Pentru echipa de productie a show-ului Cazacilor Rusiei a fost esentiala acuratetea istorica. Astfel, pe scena se vor vedea caftane si coafuri din perioada lui Petru cel Mare. Camasi brodate, bluze cu elemente de infrumusetare care vor straluci la propriu sub reflectoare, se va etala greutatea lanii, unduirea matasurilor, stralucirea catifelei autentice, se va evidentia linia de tipar din secolele XVIII si XIX.

Citește și:

folclor rusesc Renumitul artist in design vestimentar Yuri Piskun semneaza costumele grupului vocal si cele folosite in dansurile "Petrovsky Pushkari", "Street to the street", "Cossack festive". El s-a alaturat designerilor Iraida Kotlyarova, Zlata Tsircens si coordonatorului Lyubov Lizina. Ei au lucrat impreuna cu o mare echipa care contine de la croitori pana la peruchieri si istorici.

”Cel mai ieftin accesoriu a costat 350 de dolari, iar cel mai simplu de realizat element din partea de costume a durat doua saptamani per artist. In rest, a fost o investitie financiara mare, munca cu efort sustinut, migala, atentie la detalii si concentrare. Insa, rezultatul face ca acest show sa fie unic in lume si din acest punct de vedere”, spune reprezentantul companiei de dans ruse.

Artistii au trimis si un mesaj video (https://we.tl/KQCWEz4lrv ) pentru publicul roman pe care il stimeaza, exprimandu-si nerabdarea de a-i oferi acest show in martie 2018 (Iasi - 23 martie 2018, Opera Nationala; Constanta - 25 martie 2018, Casa de Cultura a Sindicatelor si Bucuresti - 26 martie 2018, Sala Palatului).

Citește și:

Organizatorii au si o surpriza de Craciun pentru public. In perioada 25 – 31 decembrie pretul biletelor este redus cu 20%. Cei care vor sa ia parte la un regal de dans, muzica si costume pot achizitiona bilete Online: Eventim, Bilete.ro, Bilet.ro, Iabilet.ro, Blt.ro Myticket.ro, din reteaua magazinelor partenere si la casele de bilete ale salilor de spectacol.

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.