Setari Cookie-uri

Obiecte și decorațiuni pentru o atmosferă zen în casă

În viață, nu doar de oameni optimiști și veseli trebuie să ne înconjurăm, ci și de obiecte și decorațiuni care ne ajută să creăm o atmosferă relaxantă.

Ce se întâmplă la exterior ar trebui să ne preocupe mai puțin. Ce este în casă și în inimile noastre este mai important decât orice altceva. În casă și în inimă trebuie să fie pace, trebuie să predomine bucuria și iubirea. Nu e ușor să dobândim aceste sentimente, dar nici imposibil. Cu exercițiu, rabdare, perseverență și determinare, dar și câteva obiecte și decorațiuni de interior putem să ne luăm doza de liniște și fericire în fiecare zi. Iată ce îți recomand eu:

obiecte zen

Obiecte zen pentru o stare de bine

Șirag luminos

O atmosferă zen înseamnă o atmosferă intimă, relaxată. Înseamnă liniște, stare de bine, bucurie și iubire. Ca să te bucuri de ea ar trebui să renunți la lumina puternică și să te obișnuiești cu lumina caldă, cum este cea oferită de un șirag luminos. Ia-ți unul, ia-ți două, ia-ți câte simți că e nevoie. Stai întinsă pe spate în pat, stinge luminile din jurul tău, lasă aprins doar acest șirag luminos. Meditează. Eliberează-te de stres, eliberează-te de gânduri, coboară în interiorul tău.

Citește și:

Ceainic cu infuzor și cești

Există un ritual al ceaiului căruia ar trebui să îi oferim mai multă atenție. Nu doar ceaiul în sine are proprietăți terapeutice și beneficii, ci și ritualul de pregătire și de savurare al acestuia lucrează la starea noastră de bine. Ca să săvârșim cum se cuvine acest ritual este nevoie să pregătim ceaiul în ceainic. Alege un ceainic vintage, retro, cu modele discrete și în culori deosebite. Ceșca sau cana din care urmează să savurezi licoarea trebuie să fie din același set cu ceainicul. Așează-te mai apoi la masă. Ține spatele drept. Lasă deoparte telefonul mobil. Caută un filmuleț inspirațional și dă-i play, sau citește câteva pagini din cartea preferată în timp ce lași ceaiul să își facă treabă. Asistă cu mintea și sufletul la ceremonia ceaiului.

Citește și:

Ceainic

Tablou vesel

Nu trebuie să deții tablouri mari pe pereți ca să te încarci cu energie pozitivă. E suficient să ai unul și bun. Poți să îl alegi pe cel mai mic, poți să optezi pentru un desen care ar arăta bine în camera copiilor, nu contează atâta timp cât pe tine te motivează și îți bucură inima ori de câte ori privirea îți cade asupra lui. Tabloul pe pânză cu ursulețul iubitor, care vine însoțit de un mesaj inspirațional, este o sugestie pentru copilul din nou. Sunt sigură că o să îi placă!

Difuzor de parfum pentru cameră

Știm deja că un parfum are puteri miraculoase, printre care aceea de a schimba într-o secundă starea de spirit a unei persoane. Pun pariu că ți s-a întâmplat și ție să simți un gol în stomac atunci când ai adulmecat mireasma unui parfum care ți-a adus aminte de cineva sau de un moment din trecut. Și ai fost cuprinsă de sentimentul de melancolie sau de cel de bucurie. Pentru locuință ai nevoie de un parfum care să te elibereze de stres și să te încarce cu energii pozitive. Un parfum care să nu îți aducă aminte de nimic, ba dimpotrivă, să ia parte la noi amintiri. Încearcă aromele de lavandă, vanilie, cafea, scorțișoară, citrice.

Citește și:

Lumânare parfumată

Despre lumânările parfumate am vorbit într-un material anterior și am spus că au efecte terapeutice, ca și unele parfumuri, uleiuri esențiale, ca și ceaiurile. Asta înseamnă că nu se poate crea o atmosferă zen fără cel puțin o lumânare aprinsă, parfumată sau nu. Recomandarea mea ar fi să ai câte o lumânare în fiecare cameră, inclusiv în baie și bucătărie, oriunde știi că petreci mai mult de jumătate de oră. Optează pentru lumânări în recipiente simpatice pe care le poți refolosi sau care îți pot servi drept decorațiune.

Decoratiune

Sursa Foto: Shutterstock/By Eastern.Light.Photography

Stea decorativă handmade

Decorațiunile joacă un rol extrem de important în crearea atmosferei zen. Fie că te decizi să le pui pe toate într-un colțișor, fie că vrei să le răspândești în toată casă, ideea este să nu îți lipsească. Ajută decorațiunile în formă de animăluțe, decorațiunile din piatră, decorațiunile din lemn și cele handmade. Nu știu dacă ai observat, dar orice decorațiune realizată manual este deosebită, are un impact puternic asupra celui care o privește. Înconjoară-te de astfel de decorațiuni handmade! Steaua decorativă este una dintre ele. Pentru o atmosferă intimă se introduce un beculeț în interiorul ei.

Citește și:

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Sergii Rudiuk

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.