Setari Cookie-uri

Lumanari parfumate cu efecte terapeutice pentru locuinta ta

S-a dovedit stiintific ca lumanarile aduc veselie si energie, eliberandu-ne de orice gand si energie negativa. Astfel ca, o seara petrecuta la lumina lumanarilor, urmarind serialul preferat, aduce un plus de buna dispozitie, in timp ce o baie la lumina lumanarilor ofera un plus de relaxare.

Toate aceste stari de bine sunt amplificate de aromele lumanarilor. Ca si in cazul uleiurilor esentiale, lumanarile parfumate au efecte terapeutice, asa ca este bine sa le tii in casa si sa le aprinzi in fiecare zi, nu doar la nevoie sau ocazii. Aprinde-le cand vrei sa meditezi, aprinde-le cand vrei sa citesti cartea preferata sau cand te uiti la un serial, aprinde-le cand esti cu prietenii sau cand te bucuri de o seara petrecuta in doi. Doar aprinde-le si bucura-te de efectele lor!

Lumanari parfumate

Sursa Foto: Pexels

Lumanari cu aroma de lavanda

Cunoscuta si utilizata inca din antichitate, lavanda se pastreaza in topul preferintelor cand vine vorba de plante cu proprietati terapeutice benefice omului. In compozitia acesteia au fost identificate peste 40 de componente care atribuie lavandei proprietati vindecatoare pentru mai bine de 70 de boli.

Citește și:

Lavanda este un bun calmant in cazul nevrozelor, psihozelor si al depresiilor, diminueaza agitatia si agresivitatea si ajuta in cazul insomniilor - ai toate motivele sa tii in casa lumanari cu aroma de lavanda si sa le aprinzi in orice moment din zi si din noapte.

Lumanari cu aroma de menta

Potrivit cercetatorilor, menta are efecte care pot ajuta la reducerea frecventei durerilor de cap. Asadar, atunci cand simtiti ca aveti o migrena dupa o zi obositoare la locul de munca, nu va ingrijorati daca nu aveti ulei esential de menta, este suficient sa aprindeti o lumanare cu aroma de menta si efectul este acelasi.

Studiile recente au demonstrat ca aromoterapia cu ulei de menta sau cu lumanari cu aroma de menta poate ajuta la tratarea anxietatii, stresului si dezechilibrele emotionale.

Lumanari cu aroma de eucalipt

Eucaliptul este folosit in tratarea bolilor respiratorii, bronsite, tuse, dar si in gripa, raceala si sinuzita. Poate fi gasit in siropuri, pastile, uleiuri de masaj si uleiuri volatile, dar si lumanari. O lumanare cu aroma de eucalipt are efecte calmante asupra starilor emotionale si creste capacitatea de concentrare. Are efecte invioratoare asupra corpului, dureri de cap sau astenie.

Citește și:

    Lumanari cu aroma de iasomie

    Stresul, agitatia, anxietatea, depresia – pot fi si ele combatute cu ajutorul iasomiei, fie prin prepararea unui ceai, fie prin aprinderea unei lumanari cu aroma de iasomie. Mirosul iasomiei are efecte calmante, eliberand corpul de stres si relaxand mintea. Iasomia are si efecte afrodisiace, asadar, aprinde lumanarile parfumate in timpul serilor romantice.


    Lumanarile pot reprezenta o idee inspirata de cadou. Nu te abtine daca dai peste o lumanare parfumata intr-un recipient dragut si crezi ca prietena ta cea mai buna sau colega de birou s-ar bucura sa o aiba. Unele dintre noi colectioneaza lumanari parfumate.

    Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Elena Itsenko

    Vizionare placuta


    Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.