Setari Cookie-uri

Nu ai nevoie de barman pentru cocktailuri: află cum poți prepara singură băuturi delicioase, acasă

Dacă îți place să bei cocktailuri, atunci sigur ești curioasă cum se prepară.

cocktailuri

De câte ori nu ai stat cu un mojito în mână, întrebându-te ce conține? De câte ori nu te-ai întrebat care e lista completă de ingrediente cosmopolitan?

E mult mai ușor decât crezi să mixezi băuturi. Nu e nevoie să fii un specialist. Nu trebuie să mergi la școala de barmani ca să poți prepara un cocktail de calitate și nu ai nevoie de investiții ca să poți amenaja un bar acasă. Ai nevoie doar de dorința de a învăța și puțină inspirație.

Cocktailurile, mai ușor de preparat decât crezi

Cu toții am consumat cocktailuri de-a lungul vieții, fie că suntem sau nu conștienți de asta. Practic, un cocktail poate fi orice băutură care conține minimum doua ingrediente, atât timp cât unul conține alcool. Asta înseamnă că până și comunul „șpriț”, vinul cu apă minerală, este până la urmă, tot un cocktail.

Citește și:

Există foarte multe tipuri de cocktailuri și apar tot mai multe în fiecare zi. E imposibil să le înveți pe toate, însă nici nu ai nevoie să faci asta. Poți găsi oricând rețete. Cel mai important este să știi cum să le alegi. Numărul de invitați sau ocazia pentru care le prepari sunt la fel de importante ca rețeta în sine.

Alege rețetele după gusturi și ocazie

Când ești la început, e mai ușor să prepari băuturi în funcție de eveniment. Spre exemplu, dacă ții o petrecere, ai putea încerca un cocktail care se prepară în cantitate mare, precum un punci. Se servește într-un castron voluminos, cu gheață, iar invitații se servesc singuri, cu polonicul. Este o băutură gustoasă, cu multe ingrediente și poți schimba rețetele în funcție de gusturile tale sau ale invitaților.

Citește și:

Dacă ești singură sau găzduiești câțiva prieteni, încearcă băuturi fresh și aromate, precum cocktailurile acrișoare. Whiskey Sour sau Daiquiri sunt două exemple delicioase de astfel de băuturi. Sunt ușor și rapid de preparat și nu ai nevoie de multe ingrediente pentru ele.

Cocktailurile acrișoare au la bază fructe citrice, precum portocale, lămâi, grepefrut sau lime. Pentru prepararea lor se folosește, de regulă, un mixer și nu se servesc cu gheață. Un alt cocktail cunoscut din această categorie e Margarita. E o băutură foarte potrivită când ai un număr mic de invitați, pentru că poți prepara mai multe porții deodată, ceea ce va face servirea mai ușoară.

Cum faci aprovizionarea

Poate vei fi surprinsă, dar nu ai nevoie de aparate sau instrumente speciale ca să poți prepara cocktailuri acasă. Un mixer este binevenit, iar gheața e indispensabilă, însă cele mai importante sunt ingredientele. Pe acestea le alegi în funcție de băuturile pe care vrei să le prepari. De regulă, vei avea nevoie de diferite feluri de tărie, fructe citrice, sucuri de diferite feluri, apă plată și minerală, zahăr și multă mentă.

Citește și:

Pentru început, e mai ușor să te concentrezi pe cocktailurile simple, din doua sau trei ingrediente precum Gimlet sau Tequila Sunrise. Pe măsură ce avansezi, te poți orienta către băuturi mai complexe, cum sunt așa numitele „long drinks”. În câteva săptămâni vei ajunge să prepari un Long Island Iced Tea (care are 8 ingrediente) fără niciun efort. În definitiv, dacă respecți rețetele, nu ai cum să greșești.

Însă nu trebuie să cauți reguli bătute în cuie pentru cocktailuri; nu le vei găsi. E bine mai degrabă să explorezi, să încerci rețete noi, să te joci cu rețetele pe care le cunoști. Până la urmă, așa au apărut cocktailurile, din încercări și experimente; unele mai reușite, altele mai puțin reușite. Pe scurt, trebuie să ai încredere în propriile gusturi - nu te vor dezamăgi.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.