Setari Cookie-uri

Filme spirituale fascinante care iti ofera o viziune noua asupra vietii

Exploreaza in adancul sufletului tau si descopera raspunsurile la cele mai arzatoare intrebari despre suflet si Univers.

6. Life of Pi

O parabola despre viata, un dialog intre om si divinitate, o poveste despre supravietuire, acceptare, adaptare si o prietenie neobisnuita. De cele mai multe ori, ce alegem sa credem ne poate transforma complet sufletul. Filmul este o odisee intre filosofie, religie si supravietuire a omului in fata naturii necrutatoare.

7. Into the Wild

Filmul In salbaticie vorbeste despre nobletea unui om care decide sa renunte la toate averile lui pamantesti in favoarea celor spirituale, despre incercarile fizice si psihice prin care trece un om pentru a ajunge la maturizare si despre bucuria de a trai liber. Acest film este o lectie de viata si o trezire la realitate, regulile de multe ori stupide ale societatii sunt puse deoparte doar pentru a simti uniunea miraculoasa cu natura.

8. Lucy

Cum ar fi daca ai putea sa folosesti 100% din capacitatea creierului? Un film despre inteligenta umana, existenta si facerea lumii in regia lui Luc Besson, cel care a creat unele dintre cele mai complexe si memorabile eroine de actiune din istoria cinematografiei (vezi Al Cincilea Element, Nikita). Desi la prima vedere pare un film de actiune si atat, Lucy dezbate niste teme destul de profunde si spirituale. Filmul te provoaca sa treci peste barierele ratiunii si te poarta prin diferite aventuri pentru a dezvalui originea inteligentei umane.

Citește și:

9. Eat Pray Love

Viata trebuie privita ca o calatorie, iar uneori este nevoie sa-ti schimbi directia pentru a gasi raspunsurile pe care le cautai si a trai cu adevarat. Mananca Roaga-te Iubeste se numara printre acele filme spirituale care te ajuta sa te regasesti si care iti arata ca exista mai multe feluri in care poti rupe monotonia cand te hotarasti cu adevarat sa faci ceva pentru tine.

10. Predestination

Un film deosebit care reuseste sa iti capteze atentia printr-o poveste aparent banala dar, spusa intr-un mod extraordinar. Predestination trateaza intr-o maniera unica si fascinanta ideea de calatorie in timp. Conceptul de Ouroboros (un sarpe mare sau dragon cu propria coada in gura care fomeaza un cerc continuu; este un simbol al infinitului si se spune ca este sarpele care inconjoara universul si reprezinta ciclul nesfarsit al timpului) este prezent pe tot parcursul filmului si ne explica continuitatea evenimentelor la trecut, prezent si viitor. Ethan Hawke interpreteaza un Agent Temporal care este trimis in misiuni complicate in timp, pentru a aparea legea in eternitate, iar in ultima misiune trebuie sa gaseasca delicventul care i-a scapat in fiecare calatorie si care este o amenintare pentru omenire.

Citește și:

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.