Setari Cookie-uri

Maică, tineretul din ziua de azi e fix ca noi. Doar că nu ne place să recunoaștem

Punțile de legătură dintre noi, copiii de tranzitie și ei, copiii tehnologiei sunt puține și prețioase. Ne place sau nu, dintre ei se ridică ajutoarele noastre de mâine, oricât de telenovelistic sună. Să nu purtăm razboaie cu ei, zic.

Foto huricanehank/Shutterstock

Dacă stau acum strâmb și judec drept, îmi amintesc câteva episoade în care ai mei au stat pe gânduri dacă să ma exorcizeze când îmi urla Katatonia din căști sau dacă să își facă griji că m-am apucat de droguri când ascultam Tupac. Ce-i drept, viața era dură în Drumul Taberei. Nu știai niciodată dacă te vânează după blocurile gri pensionarii să te trimită la sifon sau trebuie să te pui bine cu gașca locală de campioane la șotron care făcea trafic de cretă colorată.

Bariera dintre generații va exista întotdeauna. Important este, cred, felul în care încercăm să o trecem. Ne apropiem de copiii și adolescenții de azi cu aere de superioritate înțeleaptă care știe ea mai bine sau cu răbdare, înțelegere și un strop de deschidere?

Citește și:

Punțile de legătură dintre noi, copiii de tranzitie și ei, copiii tehnologiei sunt puține și prețioase. Ne place sau nu, dintre ei se ridică ajutoarele noastre de mâine, oricât de telenovelistic sună. Să nu purtăm razboaie cu ei, zic. Să încercăm să îi înțelegem și să îi educam cu prietenie. Să fie pregătiți pentru viață și să aibă curajul să își pună întrebări. Să le dăm informații sănătoase și pertinente în medii sigure. Să îi judecăm mai puțin, să îi lăsăm să aleagă, să aleagă greșit și să invețe din greșeli. Să îi responsabilizăm. Cred că, de fapt, nu sunt nici mai buni, nici mai răi decât am fost noi. Cred că sunt mai vocali, mai curajoși, mai deschiși la minte.

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.