Setari Cookie-uri

10 eroine din cărți cu care fiecare dintre noi se poate identifica în viața reală

Oprește-te din a mai juca rolul de victimă! Acesta nu este un rol care impresionează, ci mai degrabă este un rol care îi îndepărtează pe mulți de lângă victimă. Alege să fii o eroină! În primul rând, fii eroina propriei tale vieți.

Eroine din cărți în care ne regăsim

6. Hester Prynne din Litera stacojie

Carti cu eroine Hester Prynne este o femeie puternică și rebelă, căsătorită cu un bărbat care nu o iubește și mama unei fetițe - rodul dragostei dintre ea și un preot. Deși își dedică timpul ajutându-i pe cei bolnavi și săraci, atunci când se află de păcatul comis este condamnată și umilită, urcată pe eșafod și obligată să poarte în piept litera "A" - de la "Adulter", confecționată dintr-un material de culoare roșie. Hester Orynne reprezintă astfel răul și frumosul, sfântul și păcătosul, convenționalul și non-conformistul.

7. Mata Hari din Spioana

Carti cu eroine Frumoasă și inteligentă, dansatoare, curtezană și spioană, Mata Hari a fost o femeie liberă. A avut toți bărbații la picioare - diplomați, artiști, artistrocați - și puterea de a-i manevrea după bunul ei plac. Mata Hari a murit executată de un pluton format din 12 soldați: "Mata Hari a rămas încă o secundă în picioare. N-a murit aşa cum vedem în filme că sunt împuşcaţi oamenii. N-a căzut nici în faţă, nici pe spate, nu şi-a ridicat braţele, nici nu şi le-a desfăcut. A părut că leşină căzând din picioare, păstrându-şi capul sus tot timpul, cu ochii deschişi; unul dintre soldaţi a leşinat.".

Citește și:

"Știu doar că inima mea este astăzi un oraș-fantomă, locuit de pasiuni, entuziasm, singurătate, rușine, orgoliu, trădare, tristețe (...). Sunt o femeie care s-a născut în epoca nepotrivită și nimic nu mai poate schimba lucrurile. Nu știu dacă lumea își va aminti de mine, dar dacă așa va fi, mi-aș dori să mă țină minte nu ca pe o victimă, ci ca pe o persoană care a luat hotărâri curajoase și a plătit fără teamă prețul ce trebuia plătit."

8. Janie Crawford din Ochii lor îl urmăreau pe Dumnezeu

Carti cu eroine Principala calitate a lui Janie Crawford constă în capacitatea de a trece peste toate perioadele nefaste, indiferent de ceea ce îi oferă viața.

Fire independentă și mereu în căutarea fericirii, Janie încearcă să trăiască liber și nu se lasă înfrântă, deși se căsătorește de mai multe ori, iar cei din localitatea în care trăiește nu văd cu ochi buni curajul ei.

Citește și:

Aceasta acceptă și experimentează tot ceea ce viața i-a pregătit, de la succesuri răsunătoare la suferințe crunte.

9. Sira Quiroga din Iubirile croitoresei

Eroine din carti Sira Quiroaga este o croitoreasă pricepută din Madrid, dar și o fire visătoare, ambițioasă și descurcăreață, ceea ce o ajută să devină un respectat designer de couture. Se îndrăgostește de bărbatul nepotrivit și ajunge să fie părăsită în Maroc, unde rămâne fără niciun ban, plină de datorii și cu amenințarea expluzării în Spania.

Aveam nevoie de o femeie care să poată fi independentă. Am vrut ca personajul Sira să poată supraviețui fără un soț, să câștige bani și să poată călători.” Personajul a fost creat din amintirile mamei autoarei, iar atmosfera a fost creată folosindu-se de istoria familiei sale.

Citește și:

10. Rachel din Fata din tren

Carti cu eroine Fata din tren este Rachel, o femeie învăluită în probleme, căzută în patima alcoolului care a distrus-o, la fel distrugându-i și căsnicia. Pe Rachel nu o poți crede în totalitate din cauza dependenței de băutură, este o fire slabă, fără voință, obsedată de fostul soț și bântuită de dispariția unei blonde pe care o urmărea: "Oare ce am făcut? Ce mi s-a întâmplat între cinci și zece și un sfert? Ce i-am făcut Annei?".

"Nu mai sunt cea de altădată. Nu mai sunt atrăgătoare, ba chiar, într-un anume fel, sunt respingătoare. Nu doar că m-am îngrășat sau că am fața buhăită de la băutură sau de la lipsa de somn; e ca și cum oamenii văd pe chipul meu răvășirea din mine, e ca și cum e scrisă pe fața mea, în felul în care mă port, în care mă mișc."

Citește și:

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ By Captblack76

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.