Setari Cookie-uri

4 factori de stres la care locuința ta te poate supune

Modul în care reușești să îți păstrezi mediul în care trăiești zi de zi îți va dicta starea mentală și, în definitiv, productivitatea.

locuinta Nicăieri nu este mai bine ca acasă, decât în cazurile în care tocmai locuința ta poate avea efecte nedorite asupra stării tale de spirit. Curățenia, organizarea, ordinea și capacitatea ta de a oferi casei un aer primitor îți vor influența și ție starea mentală, arată unele studii din Marea Britanie, care detaliază care sunt motivele pentru care te poți simți nefericită tocmai din pricina casei tale.

4 factori de stres la care locuința ta te poate supune:

1. Efectele unei case dezordonate asupra vieții tale

Un studiu realizat de Dr. Beckmann din Marea Britanie arată că mizeria, haosul și dezordinea din locuință reprezintă principalul factor de stres, lipsă de productivitate și neferici printre proprietari. Potrivit sondajului, 90% dintre britanicii care au participat la acest studiu au susținut acest fapt, considerând că locuința le influențează radical starea de spirit, atât în bine, cât și în rău. În schimb, 10% dintre aceștia nu au putut face o legătură între starea lor de spirit și dezordinea din locuință.

Citește și:

2. Mediul dictează productivitatea

Modul în care reușești să îți păstrezi mediul în care trăiești zi de zi îți va dicta starea mentală și, în definitiv, productivitatea. Dacă ești înconjurată de o casă aranjată, atunci vei reuși la rândul tău să rezolvi mai multe probleme într-o perioadă eficientă de timp. În caz contrar, dezordinea va atrage la rândul său mai multă dezordine, ceea ce te va face și pe tine să fii mai puțin productivă. Tocmai din acest motiv este foarte important ca din când în când să dai un refresh mediului tău, iar mici modificări decorative pot schimba aerul locuinței și, implicit, starea de spirit transmisă. Una dintre cele mai accesibile soluții pentru a obține o schimbare spectaculoasă a mediului tău este schimbarea look-ului casei folosind o tencuiala decorativa de exterior ușor de aplicat, care va reda casei tale strălucirea și aspectul îngrijit pe care îl căutai.

Citește și:

3. Socializarea are de suferit

Același studiu a mai scos la lumină și modul în care o casă dezordonată afectează dorința și capacitatea de a socializa cu persoanele din mediul înconjurător. 54% dintre cei care au participat la studiu au susținut că au evitat să se mai vadă cu prietenii și vecinii, pentru că au simțit că locuința lor nu este confortabilă pentru oaspeți.

4. Provoacă tensiuni în relație

Atunci când o casă este dezordonată, vei trăi cu impresia că sunt foarte multe probleme de rezolvat și e posibil să te simți sufocată, așteptând un ajutor. 7 din 10 britanici au probleme de cuplu sau în familie din cauza locuinței. Mai bine de jumătate dintre aceștia au susținut că principalele motive de ceartă au fost spălarea vaselor și scoaterea gunoiului din locuință.

Citește și:

Curățenia și ordinea într-o casă nu trebuie să fie o povară într-un cuplu. Simpla activitate fizică de a pune casa în ordine te poate ajuta să arzi între 150 și 300 de calorii, cât o oră de Zumba la sală. Puteți să vă împărțiți sarcinile între voi doi, iar efectele pozitive vor fi surprinzătoare. Dincolo de arderea caloriilor, eliberarea de endorfine prin efort fizic vă va ajuta să vă și relaxați.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright George Rudy

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.