Sunt preferate culorile calde, suntem încurajați să experimentăm cât mai mult cu formele și texturile, dar și să ne întoarcem la simplitate. Iată, concret, despre ce va fi vorba:

1. Materiale naturale

Dacă plănuiești să înlocuiești mobila sau să schimbi fețele dulapurilor, alege lemnul cu aspect natural, foarte potrivit mai ales pentru bucătărie. Este o tendință împrumutată din spațiul scandinav, unde mobilierul este simplu, nefinisat și deschis la culoare.

2. Culori calde

Plăci ceramice în nuanțe pământii, uși albe sau gri deschis, tapet cu mult portocaliu, fotolii îmbrăcate în stofă bej, galbenă sau roz prăfuit - iată câteva idei despre cum putem aduce aceste culori în casă.

3. Mult verde

Există deja, de câțiva ani, o preferință pentru verde - culoare pe care o vedem peste tot (dulapuri, uși, tapet, lămpi, gresie și faianță). Tendința se va menține și anul viitor, dar avem o libertate mult mai mare de a alege între diferite nuanțe.

4. Plante în toată casa

Grădina se mută din curte, în casă, iar plantele, în număr cât mai mare, nu mai sunt ținute în bucătărie, pe hol sau în balcon, ci și în living, în dormitor și chiar în baie.

5. Obiecte suspendate

Pălăriile de paie, farfuriile decorative, oglinzile, carpetele, sculpturile iau locul tablourilor pe perete.

sursa foto: shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: