Timp de mai multe secole, marmura și alte tipuri de piatră naturală au fost folosite în aranjamentele rezidențiale pentru podele și alte suprafețe, simbolizând bogăția și puterea. În civilizațiile antice ale Persiei, Greciei și Italiei, munca laborioasă implicată în procesul de extragere al pietrei din cariere, inclusiv tăierea și transportul acesteia, au făcut ca acest material să se regăsească exclusiv în locuințele cetățenilor cei mai bogați și ale conducătorilor. Așadar, ei erau singurii care își puteau permite piatra naturală.

Astăzi, datorită evoluției tehnologiei, a echipamentelor moderne și a sistemelor de transport, diferitele tipuri de piatră naturală au devenit accesibile. Cu toate acestea, este un material care încă păstrează un farmec regal.

Piatră naturală la tine în baie - un răsfăț la nivel înalt

Niciun material nu este mai elegant și mai luxos ca piatra naturală și aici ne referim la ardezie, marmură, travertin, granit, calcar, sandstone sau terrazzo oriental (fiecare cu proprietăți ușor diferite). Avantajul de a folosi aceste materiale într-o baie este că reprezintă o îmbinare îndrăzneață de eleganță și stil.

Din punct de vedere estetic, chiar în aceeași carieră, blocurile de piatră au venaturi (ramificațiile de la suprafață) și colorări ușor diferite. Acest lucru înseamnă că o podea, un blat sau o suprafață a peretelui din piatră naturală va avea întotdeauna un aspect complet unic, diferit de orice altă baie din lume.

Dimensiunea exactă a băii tale și ceea ce percepe ochiul privitor la mărimea ei, nu este unul și același lucru. Poți face o baie mică să pară mai mare, alege să nu delimitezi pereții și să realizezi o placare a lor cu piatră naturală de jos până sus, de asemenea să ai piatră atât pentru podea, cât și pentru pereți.

Un efect deosebit în crearea de mai mult spațiu îl are marmura, deoarece plăcile nu sunt evidente, suprafața va părea una mai mare. Prin urmare, dacă suprafața de care dispui nu este una generoasă, consultă idei de amenajare băi mici.

Trucuri de utilizare a pietrei în baie

Poate părea dificil să amenajezi o baie cu piatră naturală, însă sunt tipuri variate, ai avantajul să poți alege dintr-o gamă largă de modele, finisaje, culori. Ia în considerare câteva sfaturi pentru o baie decorată cu piatră naturală.

    alege maxim două nuanțe pe care să le îmbini în baia ta; asortează plăcile cu o chiuvetă tot din piatră naturală; îndrăznește să alegi pentru baia ta mozaicul din piatră naturală - creează cu ajutorul lui un impact deosebit în zona căzii, a dușului (plachează așadar cu mozaic doar o porțiune de perete, pentru restul băii alege plăcile mari); folosește marmura pentru o atmosferă grandioasă, dar ține cont că restul designului va trebui să fie cât se poate de simplu; dacă ai o baie mică, ia în considerare plăcile din piatră în nuanțe de alb, crem foarte deschis, gri deschis; vei realiza senzația de mai mult spațiu și cu ajutorul unei oglinzi mari; dacă îți plac tonurile calde, ia în considerare travertinul pentru decorarea băii; în plus, îl poți combina foarte ușor cu alte tipuri de plăci tot din piatră naturală, precum marmură sau terrazzo oriental; combină plăci cu finisaje diferite la tine în baie, ca de exemplu piatră mată sau lucioasă alături de cea rugoasă; familiarizează-te cu toate tipurile de piatră înainte de a lua o decizie, cere inclusiv mostre furnizorului;

Grație pietrei naturale în baie, vei crea o oază de relaxare și confort, te vei simți ca într-un spa în propria casă. Cere sfaturile specialiștilor pentru a amenaja baia mult visată!

In acest moment cel mai cunoscut furnizor de piatra naturala in Romania este PIATRAONLINE, furnizor ce livreaza atat la nivel national si Europa, ales datorita gamei extrem de variate de produse din piatra naturala.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: