Setari Cookie-uri

Dansul, o forma de terapie de cuplu

Intersectându-se cu muzica, dansul este un amalgam plăcut de energie, mișcări ritmice, sunete, trăiri, sentimente și atitudine pozitivă, ale cărui efecte sunt vizibile atât fizic, cât și pe plan mental. Și cum ne exteriorizăm cel mai bine sentimentele dacă nu alături de persoana iubită? Dansul în cuplu face minuni atât pentru fiecare partener în parte, cât și pentru relația dintre ei.

Nimeni nu e trist când dansează

dans

E ușor să ne lăsăm prinși în plasa stresului și a oboselii, însă avem nevoie de ceva motivație pentru a deveni proactivi și a nu ne complace în monotonie. Dacă tu sau persoana iubită treceți printr-o perioadă aglomerată sau dificilă, cu atât mai mult trebuie să vă faceți timp să petreceți timp împreună și să nu vă neglijați reciproc. Nu trebuie să vă fie teamă să vă deschideți față de celălalt și să semnalați atunci când considerați că ceva e în neregulă. Din acest punct de vedere, dansul vă poate ajuta foarte mult, deoarece contribuie la recăpătarea și la consolidarea încrederii de sine și vă face să priviți lucrurile dintr-o altă perspectivă. Dansul ajută și la generalizarea unei stări de bine, iar gândirea pozitivă este esențială pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Nu trebuie să vă temeți de faptul că aveți două picioare stângi; cu îndrumarea corespunzătoare, oricine poate învăța să danseze într-un timp relativ scurt. Dansul este despre depășirea limitelor, despre învingerea emoțiilor și a îndoielilor, precum și despre stăpânirea ringului de dans. Toate acestea necesită multă voință, dar și perseverență.

Citește și:

scoala de dans

Activitățile de cuplu consolidează relațiile
Încrederea dintre parteneri e vitală pentru funcționarea normală a unei relații și, după cum spuneam, dansul ajută foarte mult în acest sens. Dacă mergeți la lecții de dans împreună, porniți amândoi într-o nouă aventură, ceea ce înseamnă că vă veți fi alături pe tot parcursul călătoriei. Vă veți sprijini și încuraja reciproc și vă veți motiva să deveniți din ce în ce mai buni, să învățați din ce în ce mai multe mișcări și stiluri de dans. Și pentru că este o activitate pe care o veți practica în echipă, în mod constant, va fi satisfăcător când vă veți uita înapoi și veți observa cât de mult ați evoluat. Astfel, dansul întărește ideea că vă puteți dezvolta împreună într-o direcție nouă și că puteți face orice vă propuneți. Dansul favorizează exteriorizarea sentimentelor, iar acest lucru reprezintă un avantaj în ceea ce privește comunicarea dintre cei doi parteneri, între care se creează prin intermediul dansului o conexiune specială. Ca stiluri de dans pe care le puteți încerca la început, printre cele mai recomandate se numără valsul, tangoul și foxtrotul, deoarece acestea pun în lumină foarte bine relația dintre parteneri. Dansurile latino sunt de asemenea o idee bună, mai ales pentru partenerii energici, cărora le place să fie în centrul atenției.

Citește și:

Oferă lecții de dans în dar
Dacă ați epuizat ideile de cadouri ocazionale pe care să le dăruiți persoanei iubite sau pur și simplu vreți să faceți un gest frumos, lecțiile de dans sunt o alegere inspirată și unică, iar dacă vă alăturați experienței cu siguranță partenerul sau partenera va fi încântat. Școala de dans Arthur Murray vă propune două tipuri de gift card a câte patru lecții de dans private, pe care le puteți oferi cu toată încrederea persoanei iubite, adăugând astfel dansul pe lista activităților de cuplu preferate. La Arthur Murray vă puteți bucura de mai multe feluri de lecții de dans – particulare, de cuplu, de grup – și puteți aplica mișcările studiate la petrecerile care se organizează în cadrul școlii. Cursurile de dans le sunt recomandate atât cuplurilor care vor să încerce ceva nou, cât și cuplurilor a căror poveste e la început. Dansul este printre altele și despre autocunoaștere și despre descoperirea treptată a partenerului. Prin dans ne exteriorizăm mai bine, iar trăsăturile predominante de personalitate ies la iveală. Chiar și atunci când este vorba de persoane mai introvertite, cărora nu le place să iasă în evidență sau să fie privite de un număr mare de oameni și care nu se deschid ușor față de cei din jur, dansul ajută la abandonarea zonei de confort și la crearea de noi relații sau la consolidarea unor legături deja existente.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.