Setari Cookie-uri

Cum să-ți condimentezi rutina din fiecare zi cu senzații noi

O serie de ieșiri din cotidian de care în mod sigur te vei bucura la maximum.

Vremea de-afară este tot mai prietenoasă, copacii au înflorit și miros minunat, iar orașul e plin de culoare, așa că numai de stat la birou sau în casă nu prea mai ai chef acum. De fapt, am putea paria că deja te-ai apucat să-ți planifici următoarea aventură într-un loc de poveste din jurul lumii. Sau o nouă experiență interesantă chiar la tine în oraș, cât să îți condimenteze rutina de zi cu zi.

Avem și noi câteva propuneri la acest capitol, o serie de ieșiri din cotidian de care în mod sigur te vei bucura la maximum. Aruncă o privire mai jos, pentru că cine știe, în felul acesta vei găsi imboldul de care aveai nevoie pentru a porni pe drumul aventurii și al senzațiilor inedite.

Adrenalină în oraș

Ești pasionată de adrenalină și îți plac experiențele care îți testează limitele? Atunci ce ai spune dacă ți-ai testa curajul și aptitudinile la o sală de escaladă din oraș? Poți face un curs de alpinism în toată regula, să deprinzi tehnicile de cățărare și cădere, sau poți merge doar pentru o zi și să te distrezi încercând să te ții cât mai bine de prizele de alpinism și să ajungi în vârful peretelui de escaladă.

Citește și:

Bineînțeles, sunt și alte lucruri pe care le poți face în oraș și care îți oferă doza de adrenalină: o vizită la o școală de pilotaj (unde poți trăi experiența unui simulator de răsturnare a mașinii sau poți merge cu mașina pe două roți pe circuit), o zi la un poligon de tragere, unde vei ține o armă în mană (asistată, desigur, de un profesionist) și vei încerca să nimerești o țintă, sau chiar un salt cu parașuta.

Experimentarea unor gusturi noi

Dacă faci parte din categoria celor care încearcă tot timpul să descopere gusturi noi și nu se tem de nimic la acest capitol (nici măcar de o porție de insecte prăjite, considerate o adevărată delicatesă în piețele din țări precum Thailanda sau Malaezia), atunci ar fi bine să-ți pregătești o listă de lucruri de testat în fiecare săptămână (sau… zi?).

Citește și:

De exemplu, într-o săptămână poți testa toate tipurile de brânzeturi din lume (de la tradiționalele feta și telemea la brânzeturile franțuzești cu mucegai, cum e Roquefort, la Brie, Camembert sau Gruyere). Într-o altă săptămână, te poți orienta către băuturile fine, cum este coniacul frantuzesc. Dacă ești fumătoare și îți dorești o schimbare de gust și la acest capitol, încearcă experiența IQOS, dispozitivul care încălzește tutunul în loc să îl ardă - oferindu-ți satisfacția gustului adevărat al tutunului, dar fără miros de țigară, fără scrum și fără fum.

Un zbor cu balonul în Cappadocia

Ți-e dor de o aventură așa cum nu ai mai trăit până acum? Fă-ți bagajele chiar acum pentru… Cappadocia, una dintre cele mai spectaculoase destinații ale lumii. Pe lângă faptul că vei descoperi o cultură aparte, te vei bucura de o experiență unică: un zbor cu balonul cu aer cald deasupra unui oraș (Göreme) sculptat în piatră, inclus în Patrimoniul UNESCO.

Citește și:

Pentru a prinde cea mai frumoasă priveliște, programează-ți zborul la apus: culorile acestui loc se vor transforma într-un mod impresionant pe măsură ce se va întuneca. Și da, s-ar putea să te confrunți cu ceva emoții atunci când balonul va trece printre stânci. Dar va fi o experiență intensă, de care te vei bucura din plin!

O vacanță într-un sat din Grecia sau Italia

Dacă îți dorești o schimbare de peisaj, avem o ultimă propunere pentru tine: o vacanță liniștită, într-un sătuc din Grecia sau Italia. De ce tocmai aceste două destinații? Pentru că, pe lângă faptul că au locuri extraordinar de frumoase, îți oferă și acea relaxare mult visată, o liniște pe care nu prea o mai găsești în zilele noastre.

Așa că, dacă vrei să îți încarci bateriile și să te bucuri de adevărata „la dolce vita” (cu siguranță au și grecii un termen pentru asta), apucă-te de pe-acum să cauți cele mai bune oferte pentru Grecia sau Italia.

Citește și:

În concluzie, este timpul să te pui pe treabă și să îți organizezi un plan de acțiune pentru primăvara aceasta! Coordonatele pe care trebuie să le urmărești? Distracția, experiențele inedite și senzațiile tari!

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Mai 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.