Setari Cookie-uri

Cauți un apartament? Vezi ce criterii să bifezi pe lista ta!

Când cauți un apartament trebuie să ai în vedere mai mult decât prețul și zona, deși acestea joacă un rol important în decizia finală.

Fie că vrei să cumperi un apartament pe care să îl închiriezi, fie, mai ales, că îți cauți un apartament pentru locuit, procesul poate fi lung și plin de răsturnări de situație. Mai ales dacă faci asta pentru prima dată, s-ar putea ca criteriile cu care ai plecat la drum inițial să nu coincidă deloc cu apartamentele găsite pe piață și să fie nevoie să le adaptezi. Oricum ar fi, când cauți un apartament trebuie să ai în vedere mai mult decât prețul și zona, deși acestea joacă un rol important în decizia finală. Iată ce criterii ar trebui să fie pe lista ta atunci când mergi la vânătoare de apartamente.

Prețul și zona

Cele două ar trebui să fie pe lista ta împreună, pentru că de cele mai multe ori este o legătură foarte strânsă între ele. Astfel, pentru un apartament într-o zonă centrală vei fi nevoit să dai mai mulți bani decât pentru unul similar aflat într-un cartier de la marginea orașului. Același lucru este valabil și pentru diferite orașe. Apartamentele care sunt la vânzare în Slobozia, de exemplu, sunt mai ieftine decât unele din Constanța sau București. Gândește-te bine unde vrei să locuiești, calculează distanța față de punctele de interes importante pentru tine (job, școli, etc) și evaluează dacă merită să plătești bani în plus pentru un apartament situat într-o zonă ”mai bună”.

Citește și:

Parcarea în zonă

Chiar dacă nu ai o mașină în momentul în care cumperi apartamentul, ia în considerare parcarea. Dacă clădirea se află pe o străduță îngustă, cu mai multe blocuri în jur și nu dispune de parcarea subterană, ai toate șansele să nu găsești loc de parcare atunci când te vei hotărî să îți achiziționezi o mașină. Verifică dacă în zonă există locuri de parcare de reședință, la care poți avea acces. Nu neglija acest aspect, pentru că vei pierde minute bune căutând un loc de parcare, pe o stradă aglomerată, de fiecare dată când vei ajunge acasă, iar acest lucru îți poate strica dispoziția.

Cât de zgomotoasă este zona

Faptul că apartamentul este în apropierea unei școli poate reprezenta un avantaj. Dar, poate fi și foarte zgomotos. Același lucru se întâmplă când ferestrele dau către o intersecție mare, cu trafic intens, eventual și cu șine de tramvaie. Verifică întotdeauna cât de mult din zgomotul de afară se aude în casă. Nu te baza numai pe faptul că geamurile moderne izolează fonic încăperile. Este plăcut să dormi vara cu geamul deschis. De ce să nu o poți face din cauza zgomotului infernal?

Citește și:

Pentru a-ți da seama mai bine de cât de zgomotoasă este o zonă, viziteaz-o în mai multe momente ale zilei. De exemplu, o zonă care în timpul zilei pare liniștită, poate adăposti noaptea un cazinou sau un club cu muzică puternică, în jurul căruia vor fi mereu mulți oameni gălăgioși.

Cât de curată este zona

Atunci când cauți un apartament, verifică și nivelul de salubrizare de pe stradă și din clădire: cât de des se face curat pe scară, cât de frecvent vin gunoierii să golească ghena etc. E bine să vezi și dacă în zonă există centre de colectare selectivă a deșeurilor.

Care sunt costurile de întreținere a apartamentului

În unele blocuri cheltuielile de întreținere sunt mai mari decât în altele. Uită-te pe lista afișată la avizier, la apartamentele similare, află dacă sunt plătite anumite taxe suplimentare pentru gunoi, curățenia scării, etc.

Citește și:

Reține că regula de bază, atunci când pleci în căutarea unui apartament este să ai în el sentimentul de ”acasă”. Dar nu uita să consulți lista de criterii, pentru ca acest sentiment să nu se risipească repede, iar apartamentul cumpărat să îți fie o casă confortabilă pentru mult timp.

Featured foto by Interior Design via Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
28 Iulie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.