Setari Cookie-uri

Cum să te distrezi când ești izolat acasă: 5 activități care te ajută să scapi de plictiseală

Perioada de izolare la domiciliu poate fi extrem de neplăcută, mai ales pentru persoanele active care obișnuiau să își petreacă weekendurile departe de casă, iar întâlnirile cu prietenii erau la ordinea zilei.

Să stai 24 de ore din 24 închis între patru pereți poate fi plictisitor și apăsător și, astfel, pot apărea atacurile de panică, stările de anxietate și depresia. Izolarea la domiciliu poate fi, mai ales dacă ești o persoană extrovertită, un chin greu de suportat, însă depinde foarte mult și de felul în care îți manageriezi timpul. Există o mulțime de activități pe care le poți face pentru a combate plictiseala și pentru a te menține în formă, atât mintal, cât și fizic. Iată câteva idei:

1. Încearcă jocurile de societate

Dacă ești suficient de norocos să împarți locuința cu alte persoane, atunci perioada de izolare va fi mult mai plăcută. Jocurile de societate, precum „Catan“, „Activity“, „Monopoly“ și „Nu te supăra, frate!“, vor face ca timpul să treacă mai repede și îți vor distrage atenția de la criza provocată de coronavirus. În plus, aceste jocuri sunt ideale atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Citește și:

2. Descoperă noi hobby-uri

Poate ți-ai dorit mereu să înveți să tricotezi, dar n-ai avut niciodată timp suficient pentru o astfel de îndeletnicire. Sau poate a face origami ți se pare o activitate interesantă. Dacă ți-ai propus de ceva timp să înveți lucruri noi, acum este momentul potrivit să faci asta. Indiferent că înveți o limbă străină, că descoperi cum să faci cel mai bun sos pentru pizza sau că afli tainele ascunse ale grădinăritului, perioda de izolare poate reprezenta un avantaj pentru dezvoltarea ta personală. Totul depinde de felul în care alegi să petreci această perioadă.

3. Aranjează-ți cărțile în bibliotecă

Sunt zeci de metode pentru a-ți aranja cărțile din bibliotecă, astfel încât să îți fie mai ușor să le găsești atunci când ai nevoie de ele. Le poți aranja pe rafturi ținând cont de editura la care au apărut, de autor, de culoarea copertelor, de genul literar sau, pur și simplu, de preferințele tale. De exemplu, poți așeza cele mai îndrăgite cărți pe rafturile superioare și pe cele pe care n-ai reușit să le duci la bun sfârșit pe rafturile inferioare. Aceasta este o activitate relaxantă și, în plus, te ajută să descoperi cărți pe care le-ai cumpărat sau le-ai primit cadou și de care ai uitat.

Citește și:

4. Citește cât mai multe cărți

Dacă timpul îți permite, citește cât mai multe cărți în perioada aceasta. Este timpul să termini toate romanele începute în ultima perioadă și care stau în teanc pe noptieră. În plus, studiile arată că persoanele care citesc de plăcere au o mai mare încredere în forțele proprii și sunt mai empatice. A citi este o bună modalitate de a-ți petrece timpul liber și de a te deconecta de la problemele cu care se confruntă omenirea în această perioadă.

5. Organizează un picnic în sufragerie

Chiar dacă parcurile sunt închise și întâlnirile cu prietenii sunt restricționate, activitățile care îți fac plăcere pot continua și în perioada în care distanțarea socială este noua ordine mondială. Pentru a reuși acest lucru ai nevoie doar de un strop de imaginație și de o conexiune bună la internet. Pune o pătură pe jos, în sufragerie, pregătește coșul de picnic și pornește o videoconferință cu prietenii. Cu toate că sunteți departe unii de alții, atmosfera poate fi la fel de plăcută ca atunci când vă aflați împreună în mijlocul naturii.

Citește și:

Tu cum îți petreci timpul în casă în perioada aceasta?

Sursă foto: silverkblackstock/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.