Setari Cookie-uri

5 cărți utile despre relații de cuplu armonioase

Ce face o relație de iubire să fie autentică? Cum poate crește intimitatea celor doi parteneri, astfel încât să simtă și nu doar să fie împreună?

Iubirea nu este în primul rând o relație cu o anumită persoană. Ea este o atitudine, o orientare a caracterului care determină relaționarea unei persoane cu lumea ca întreg și nu doar cu un unic al iubirii. Dacă cineva iubește doar o altă persoană și este indiferent față de restul semenilor săi, iubirea sa nu este iubire, ci atașament simbiotic sau autocentrare amplificată”, aprecia psihanalistul Erich Fromm. Ce face o relație de iubire să fie autentică? Cum poate crește intimitatea celor doi parteneri, astfel încât să simtă și nu doar să fie „împreună”? Prin ascultare și comunicare, exercițiu, răbdare și o schimbare de perspectivă concentrată pe partener, spun specialiștii și autorii a 5 cărți practice de la Editura Trei, cu exerciții și abordări diferite ale aceluiași subiect: relații de cuplu armonioase.

Citește și:

1. Dezvăluirea sinelui tău sexual, Libby Bennett și Ginger Holczer

Pornind de la experiența profesională din practica privată, Bennett și Holczer își propun prin cartea „Dezvăluirea sinelui tău sexual” să încurajeze comunicarea deschisă cu privire la nevoile, temerile și dorințele sexuale. Atunci când există probleme de comunicare sexuală, putem afirma cu siguranță că suferă și alte zone ale comunicării. Aceasta promovează conectarea, iar atunci când tu nu ești conectat poate să pară că partenerul tău vorbește o limbă străină”, concluzionează cele două autoare. Ele oferă atât explicații psihologice și fiziologice, incluse în partea finală a cărții, cât și serii de „sexerciții” concrete, cu scopul de a-i ajuta pe cititori să înțeleagă mai bine istoria personală la acest capitol și să învețe tehnici utile pentru îmbunătățirea vieții sexuale. Libby Bennett și Ginger Holczer sunt specialiste în psihologie clinică și sex-terapie și țin cursuri despre sexualitatea umană pentru psihoterapeuții în formare de la Forest Institute of Professional Psychology din Missouri.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.