Setari Cookie-uri

5 cărți utile despre relații de cuplu armonioase

Ce face o relație de iubire să fie autentică? Cum poate crește intimitatea celor doi parteneri, astfel încât să simtă și nu doar să fie împreună?

Mă asculți, mă mai auzi?” De la interpelare la somare, această întrebare se ivește în nenumărate situații personale, familiale sau sociale. Celebrul psihoterapeut francez Alain Braconnier oferă, de la o serie de exemple ce țin de educarea copiilor, de viața de cuplu sau de întâlnirile profesionale, perspectiva despre cum putem să învățăm să-i ascultăm pe ceilalți. Dar și cum să ne găsim îndrăzneala și atitudinea potrivite pentru a ne face auziți. Cititorul se va putea iniția mai întâi în arta tăcerii receptive și atente și va afla cum să vorbească într-un mod asertiv și captivant. Alain Braconnier este psihiatru, psihanalist francez şi consultant la Spitalul Universitar „Pitié-Salpêtrière” din Paris.

Citește și:

4. Arta de a iubi, Erich Fromm

Uităm adeasea că iubirea, ca orice fel de „artă”, are nevoie de exercițiu și răbdare, de concentrare și determinare, consideră Erich Fromm, care explorează în „Arta de a iubi” diversele chipuri ale iubirii. Începând cu forma ei romantică (adesea greșit înțeleasă), continuând cu dragostea fraternă și cea erotică și încheind cu iubirea de sine și de Dumnezeu și cu dragostea pentru părinți și copii. Scris cu jumătate de secol în urmă, acest ghid este mai actual ca oricând, oferind, într-un limbaj limpede, căi spre un plus de intimitate, de pasiune și de rezonanță afectivă. Lecția lui Fromm este că iubirea începe prin a oferi ceva celui drag (bucurie, înțelegere, umor, curiozitate sau chiar tristețe), prin a dărui „toate expresiile a ceea ce este viu în noi". Erich Fromm, sociolog şi psihanalist, s-a format în cadrul Școlii de la Frankfurt.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.