Setari Cookie-uri

Aștept diploma de amețită! Când merg la plajă, zici că mă mut!

Geanta de plajă: cremă SPF, costum de baie, rochie, bluză, ia și cortu`!

Mai zilele trecute, o cucoană neagră-n cerul gurii povestea cu avânt despre oamenii care pleacă la plajă cu genți mari. O apăsa cumplit cine, ce a pus în geantă și mai cumplit o apăsa cine cară geanta de plajă. Adevărul este că și eu când merg la plajă, zici că mă mut. Scoți din papornița mea jumătate din șifonier, dulapul de baie și în zbor mai îndes ceva și de pe hol, că nu știi, macă, niciodată ce vremuri vin!

Dacă vi se pare că vedeți pe plajă o mumie înfășurată din cap până în picioare, nu intrați în panică! Sunt eu, sora soarelui. Mă rog, sora vitregă a soarelui.

Ca să nu mă credeți complet plecată cu salteaua gonflabilă, am o explicație foarte, foarte bună. Îmi place de mor să înot și să stau la plajă, dar am pielea foarte albă și foarte sensibilă. Când zic albă, închipuiți-vă că atunci când bate soarele în mine, nu vă orbește farul din Tuzla cât vă pot orbi eu. Edward, stai jos, ia notițe!

Citește și:

Toată adolescența mea am încercat să mă bronzez, dar cine să se trezească în vacanță la 7 sa prindă ultravioletele alea bune? Așa că mă coceam încet, dar sigur la soare și m-am ales an de an cu niște arsuri, inclusiv de gradul doi, de care nici nu vreau sa vă povestesc. Mă știau toate babele din Costinești că mă oblojeau pe rând. Sinceră să fiu, le-am bănuit și că încearcă ori să mă îmbălsămeze, ori să mă mănânce, că m-au dres la propriu cu ou și cu iaurt de puțea camera a împinge-tava. După ce mă înroșam și ma bășicam, în loc să mă bronzez, năpârleam ca șerpoaica și apoi se ivea la loc pielea albă, albă maxim spre un ivoir.

După ani de zile de chin și tentative eșuate, am găsit puterea să accept că nu mă voi bronza niciodată. La solar nici nu se pune problema să ajung, cu autobronzant nu nimeresc niciodată să mă dau uniform și aici se termină lista mea cu potențiale soluții. Prin urmare, i-am declarat război soarelui, am ridicat pumnul către el și i-am promis că mă mai vede doar așa, printre jaluzele.

Citește și:

Iată, deci, toate lucrurile pe care le găsiți îndesate în valiza mea geanta mea de plajă. Citește continuarea în pagina 2 a articolului >>

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.