Setari Cookie-uri

Cum faci o baie de mici dimensiuni să pară mare

O baie mică poate fi transformată cu ajutorul unor elemente simple și poate fi la fel de elegantă precum o baie de dimensiuni normale.

O baie mică îți poate da planurile peste cap când găsești apartamentul potrivit pentru tine sau pentru întreaga familie. Trebuie să știi că și băile de mici dimensiuni pot fi decorate într-un stil cât mai creativ și cochet, fără să faci prea multe compromisuri. Ba mai mult, accesoriile, finisajele și detaliile folosite într-un spațiu de dimensiuni reduse au darul de a oferi un farmec aparte. Fie că îți place stilul rustic sau cel minimalist, cu siguranță vei găsi cele mai bune soluții pentru a da impresia de spațiu, chiar și acolo unde acesta nu este foarte generos. Iată câteva idei pe care le poți implementa:

Soluții ingenioase pentru duș

Instalarea unei căzi într-o baie mică este aproape imposibilă, mai ales dacă îți dorești una suficient de mare pentru a te putea relaxa după o zi lungă. Zona de duș trebuie gândită în așa fel încât să folosești în cel mai potrivit mod tot spațiul pe care îl ai la dispoziție. Dușurile walk-in sunt o alegere populară pentru locuințele în stil contemporan. Acesta este ușor de instalat și nu ocupă spațiu. Vei avea nevoie de usi si pereti de dus de sticla instalate pe colț sau de-a lungul unui perete, în cazul în care baia este mai lungă. Dacă te muți într-un apartament care are deja o cadă într-o baie mică și vrei să o păstrezi, poți opta pentru pereți de sticlă în loc de clasica perdea de duș. Alege strategic zona în care poziționezi dușul pentru a maximiza spațiul pe care îl ai la dispoziție în baie.

Citește și:

Organizarea verticală

Băile mici pun de cele mai multe ori probleme și la capitolul mobilier. Corpurile cu sertare sau dulapuri nu încap, iar dezordinea se poate instala cu ușurință pe lavoar sau în alte locuri în care ai posibilitatea să-ți așezi toate cele necesare. Gândește pe verticală și instalează polițe, rafturi și alte tipuri de organizatoare. De asemenea, nu lăsa toate produsele pe care le folosești în fiecare zi să se adune în baie și organizează-le în sertarele noptierei sau într-un dulap. Inclusiv în zona dușului trebuie să optezi pentru suporturi pentru șampoane, săpunuri și geluri, deoarece o baie mică poate deveni sufocantă în momentul în care produsele de baie sunt înșirate pe marginea dușului sau pe pervazul geamului. Dacă baia este suficient de înaltă, vei putea instala câteva corpuri suspendate în care să depozitezi prosoape, halate de baie și alte obiecte de care ai nevoie din când în când. Pentru ca acestea să se potrivească perfect în spațiul mic pe care îl ai la dispoziție, va trebui să optezi pentru mobilă la comandă. În acest fel nu va trebui să faci compromisuri.

Citește și:

Elemente suspendate

Corpurile care te vor înghesui în baia mică sunt cele adânci, care îți dau senzația că ies din perete. Pentru a evita asta, poți alege elemente compacte, suspendate pe perete, precum vase de WC suspendate cu rezervor încastrat. Baia mică trebuie să aibă cât mai multe detalii ascunse și să se îndrepte spre un decor minimalist, așa că astfel de obiecte sanitare sunt necesare dacă vrei să dai senzația de spațiu mai mare. De asemenea, caloriferul trebuie să fie de dimensiuni mici, suspendat. Piesele de mobilier adânci vor fi primele care îți atrag atenția când intri în baie, așa că nu vei simți aglomerarea spațiului doar fizic, ci și vizual. Trebuie să iei în considerare felul în care va arăta baia cu elementele pe care ți le dorești și să faci mici ajustări când vine vorba de dimensiunile acestora.

Citește și:

Oglinzi

Oglinzile sunt cele mai potrivite accesorii pentru băile mici. Acestea transformă spațiul vizual și fac încăperea mai luminoasă. Poți să le instalezi direct pe pereți sau pe ușile corpurilor de mobilier. Oglinzile îți oferă și oportunitatea de a da personalitate băii dacă alegi modele cu rame sau cu forme inedite. Dacă îți plac formele organice, oglinzile rotunde sau ovale vor completa decorul băii tale, dar dacă apreciezi stilul clasic, alege oglinzi pătrate, cu rame din lemn. Nu uita să le poziționezi strategic, față în față, sau aplică o oglindă mare pe un perete întreg. Un perete înalt cu oglindă va accentua și înălțimea spațiului din bucătărie.

O baie mică poate fi transformată cu ajutorul unor elemente simple și poate fi la fel de elegantă precum o baie de dimensiuni normale. Trebuie să ții cont de dimensiuni și atunci când alegi mobilierul, decorațiunile și obiectele sanitare, pentru a nu risca să aglomerezi și mai tare spațiul.

Citește și:

Sursa foto: pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.