Setari Cookie-uri

Cum să îți ușurezi munca în bucătărie: 4 sfaturi practice

Ai la dispoziție numeroase soluții pentru a-ți ușura munca în bucătărie.

Chiar dacă celor mai multe dintre noi ne face plăcere să petrecem timp în bucătărie și să pregătim tot felul de rețete ingenioase, trebuie să recunoaștem că munca în bucătărie poate să ne ocupe destul de mult timp. Iar dacă punem la socoteală și orele petrecute pentru a face curățenie și pentru a spăla vasele, timpul dedicat bucătăriei crește semnificativ.

Din fericire, există numeroase soluții practice care ne pot veni în ajutor în aceste situații. De la o mai bună organizare a bucătăriei și până la înjumătățirea timpului de gătit, iată câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont:

Eliberează blatul de bucătărie

Cu alte cuvinte, bucătăria ta ar trebui să fie cât mai liberă și cu cât mai puține ustensile sau electrocasnice mici pe care nu le folosești în mod frecvent la vedere. Nu doar că acest lucru te va ajuta să lași impresia unei bucătării ordonate, ci îți va fi de mare ajutor atunci când vrei să faci curățenie. Nu trebuie să îți mai faci griji că sandwich maker-ul sau grill-ul electric pe care îl folosești pentru a face friptură e plin de pete de ulei și că îți va fi greu să îl cureți.

Citește și:

Așadar, încearcă pe cât posibil să ții la îndemână doar produsele pe care le folosești zilnic, precum aparatul de cafea, astfel încât să nu fie nevoie să cureți toate electrocasnicele de fiecare dacă când faci curățenie generală în bucătărie.

Echipează-te cu electrocasnicele potrivite

În ziua de azi este aproape imposibil să nu găsești un aparat care să te scape de multe ore de muncă în bucătărie. De la clasicul aparat pentru cafea și până la cele de făcut înghețată, ai la dispoziție numeroase produse care îți sunt extrem de utile. Însă, pe lângă acestea, e bine să alegi și electrocasnicele de bază potrivite, în special când vine vorba de un aragaz practic.

Înainte să faci alegerea finală, verifică atent oferta de aragazuri și vezi ce tehnologii îți sunt necesare. De exemplu, aragazurile care au cuptoare cu autocurățare catalitică se curăță automat în timpul utilizării, în timp ce alte modele au geamul cuptorului acoperit cu un strat special care permite o curățare ușoară, fără să folosești alte produse. Toate aceste tehnologii îți vor fi de mare ajutor ca să termini rapid curățenia în bucătărie.

Citește și:

Planifică inteligent mesele

La capitolul gătit, există numeroase trucuri utile care îți pot reduce considerabil efortul și timpul alocat gătitului în timpul săptămânii. De exemplu, poți fierbe orezul sau mazărea și le poți depozita apoi în frigider ca să le folosești când trebuie să pregătești o supă sau o garnitură. Mai poți găti un pui întreg, pe care să îl porționezi și să îl folosești în zilele următoare pentru sandvișuri sau tocăniță.

De asemenea, când ai mai mult timp la dispoziție, toacă legume precum ceapă, morcovi, ardei sau țelină și depozitează-le în congelator, porționat. Atunci când va trebui să faci o ciorbă, vei avea deja la îndemână ingredientele pregătite în prealabil.

Citește și:

Apelează la mici trucuri

Fie că îți pregătești din timp ingredientele, te-ai apucat deja de gătit sau vrei să faci curățenie rapid după ce e gata masa, există mici trucuri care pot face diferența când vine vorba de timpul petrecut în bucătărie. De exemplu, presează lămâia cu mâna pe un fund de lemn pentru a stoarce apoi cât mai multă zeamă. Ca să tai mai multe roșii cherry deodată, aliniază-le pe un tocător, așază ușor deasupra capacul unei caserole și apoi taie-le orizontal cu cuțitul.

În cazul în care vrei să folosești unt și ai uitat să îl scoți din timp din frigider, îl poți da prin răzătoare. Dacă, după ce ai terminat de gătit, s-a lipit mâncare pe fundul recipientului pe care l-ai folosit, poți turna o băutură carbogazoasă pe care să lași să acționeze câteva ore. Apoi, îți va fi mai ușor să cureți recipientul respectiv.

Citește și:

Așadar, de la mici trucuri care te ajută să gătești rapid și să planifici mesele din timpul săptămânii și până la folosirea unor electrocasnice cu tehnologii extrem de utile, ai la dispoziție numeroase soluții pentru a-ți ușura munca. Ține cont de sfaturile de mai sus pentru a-ți face timpul petrecut în bucătărie mai plăcut. Spor la gătit și la curățenie!

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.