Setari Cookie-uri

Cum organizezi o cină în familie pentru a petrece mai mult timp cu cei dragi

Pregătirea unei cine în familie poate deveni o activitate plăcută și ușoară dacă ții cont de sfaturile noastre.

Timpul petrecut alături de familie este de neprețuit. Însă, atunci când trebuie să pui la punct o cină pentru toți invitații, de multe ori acest lucru poate provoca stres și mult prea puțin timp alături de cei dragi. Trebuie să faci cumpărături, să pregătești mâncarea, să servești și să aranjezi masa, iar toate aceste activități nu fac decât să reducă din bucuria momentului.

Totuși, dacă știi cum să îți faci un plan eficient cu ceva timp înainte, nu mai trebuie să petreci ultima zi în bucătărie sau prin magazine și te poți bucura din plin de timpul alături de familie. Iată câteva sfaturi care îți vor fi de mare ajutor:

Organizează din timp meniul

Odată ce ai stabilit cine vine la cină, gândește-te ce anume ai putea să pregătești, chiar și cu o zi înainte, astfel încât să fie nevoie doar să reîncălzești mâncarea. Nu trebuie să te complici foarte tare și nici să pregătești prea multă mâncare, ci gândește-te doar la strictul necesar.

Citește și:

În același timp, un truc care îți poate fi de mare ajutor este ca invitații să aducă ceva. Cu siguranță, atunci când vor confirma că vin la cină, vor întreba cu ce pot contribui. Așa că te poți gândi ce anume pot să aducă și ce nu e absolut necesar să mai bagi la cuptor. Cea mai bună soluție sunt aperitivele, care pot fi consumate și reci. În acest fel îți vei ușura și tu munca.

Pregătește din timpul săptămânii

Ca să nu te aglomerezi în ultimul moment cu tot ceea ce ai de făcut, fă o listă cu activitățile de care te poți ocupa cu câteva zile sau chiar cu o săptămână înainte. Bineînțeles, începe cu lista de cumpărături. Ca să nu pierzi mult timp prin magazine, vezi ce poți comanda online, fie că e vorba de cafea, vin sau decorațiuni pentru masă.

Citește și:

Apoi, fă loc în frigider și în cămară pentru a putea depozita alimentele pe care le achiziționezi din timp. De asemenea, pregătește tacâmurile și vesela pe care le vei folosi și verifică dacă ai o față de masă curată.

Aranjează masa cu o seară înainte

Rezervă-ți timpul necesar pentru a amenaja masa cu o seară înainte pentru a scăpa de această grijă în ziua cea mare. În plus, vei putea sta mai relaxată și vei putea observa lucruri care poate ți-au scăpat. Poate mai e nevoie să calci șervețele din pânză sau poate ai uitat să iei o brichetă ca să aprinzi lumânările. Nu ai vrea să întâmpini aceste probleme cu jumătate de oră înainte să vină invitații.

În același timp, vei putea să te inspiri din câteva idei de amenajare si decorare a mesei și să te asiguri că farfuriile, paharele și tacâmurile sunt aranjate corect. Iar în ceea ce privește decorațiunile, ai nevoie doar de puțină imaginație pentru a transforma o cină simplă într-una specială pentru toată familia, indiferent de ocazie.

Citește și:

Pregătește din timp desertul

Spre deosebire de alte feluri de mâncare, desertul îl poți pregăti fără grijă cu o zi sau două înainte, mai ales dacă, de exemplu, optezi pentru un desert care trebuie să stea câteva ore bune la rece, precum un cheesecake fără coacere. Fursecurile și alte tipuri de prăjturi pot fi gata înainte de ziua cinei, astfel încât să nu te aglomerezi cu prea multe lucruri de făcut pe ultima sută de metri.

Ușurează-ți gătitul și servirea mesei

În primul rând, poți folosi numeroase aparate electrocasnice care îți ușurează munca în bucătărie. Un slow cooker este ideal pentru a scăpa de grija aragazului sau a cuptorului, doar trebuie să adaugi toate ingredientele și să lași aparatul să își facă treabă timp de câteva ore, pâna la momentul cinei.

Citește și:

În al doilea rând, te poți gândi la mâncăruri pentru care poți folosi cam aceleași ingrediente, pe care le poți pregăti în avans. Spală verdețurile și toacă legumele, pe care le poți păstra apoi la frigider. Nu în ultimul rând, ca să scapi de grija că trebuie să servești masa, cel mai bine amenajezi un bufet suedez, de unde fiecare invitat se poate servi singur.

Pregătirea unei cine în familie poate deveni o activitate plăcută și ușoară dacă ții cont de sfaturile de mai sus. Trebuie doar să te organizezi din timp și să pui la punct un plan.

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.