Setari Cookie-uri

Laptop sau PC pentru gaming? Ce este mai bine să alegi

Salutare, dragă gamer! Te invităm la un nou episod din lupta continuă între laptopuri și desktopuri. Vrei să te bucuri de ultimele titluri AAA apărute pe piață și nu te-ai decis încă  de pe ce fel de sistem vei face asta? Întrebarea de mai sus este mai mult o chestiune de gust, dar vom încerca pe cât posibil să-ți dăm un răspuns satisfăcător. 

Așa cum spuneam și mai sus, nu există alegeri greșite, depinde doar de gusturile tale. Criteriile discutate mai jos te vor ajuta să determini ce se potrivește mai bine pentru tine. Indiferent de alegere, laptop sau PC gaming, meriți cea mai bună experiență! Și da, acest lucru este posibil pe ambele sisteme.

Portabilitate

Nu e absolut nicio surpriză că laptopurile câștigă la acest capitol! Oricat de greu ar fi laptopul, tot e mai ușor decat o unitate. Și da, dacă alegi un PC trebuie sa cari după tine și tastatura, mouse, desktop și așa mai departe.

Posibilitate de upgrade

În cazul în care ai ales un laptop, configurația inițială va fi de cele mai multe ori și cea finală. În cazul calculatoarelor, îți poți modifica sistemul după pofta inimii sau mai ales a buzunarului. Astfel, un calculator poate ține pasul cu industria jocurilor mult mai bine decât ar putea un laptop. Există un întreg ritual și cultură a construirii propriului PC. Nu același lucru se poate spune despre laptopuri.

Citește și:

Un avantaj în plus este faptul că mereu va exista o piață pentru piesele pe care le înlocuiești. Nu vrei să-ți bați prea mult capul cu specificațiile tehnice și nici o grămadă de bani nu vrei să bagi în gaming? Atunci alege un laptop, e o variantă cu mai puține bătăi de cap. Desigur, există și câteva laptopuri care acceptă modificări, dar de obicei sunt cele mai scumpe de pe piață și procesul este mult mai complicat decât în cazul unui computer.

Costuri

Aici problema devine una puțin mai complicată deoarece este destul de dificil să compari direct laptopurile cu PC-urile, configurațiile fiind extrem de diferite, la fel și componentele.

Totuși, laptopurile sunt în general mai scumpe. Ia în calcul și faptul că vei mai cheltui niște bani dacă nu ai deja un monitor, tastatură și restul. Dacă vrei să economisești bani și să beneficiezi de cele mai bune componente, îți poți asambla singur PC-ul de gaming. Vrei o experiență rapidă și de calitate? Laptopul e alegerea potrivită.

Citește și:

Performanțe

Nici în acest caz comparația nu va fi una directă. Performanțele au legătură doar cu tipul specificațiilor pe care le alegi. Să presupunem că ai de ales între două sisteme apropiate ca preț și specificații tehnice. În acest caz, adevărul este că un PC câștigă aproape întotdeauna. De ce? Pur și simplu datorită puterii pure. Componente similare pur și simplu vor funcționa mai bine în cazul unui PC: o carcasă mai mare și ventilatoare performante vor permite o răcire mai rapidă și mai eficientă. Probabil că știi deja, dar temperaturile mai scăzute permit performanțe mai mari.

Da, CPU-urile și GPU-urile de la Intel, Amd și Nvidia se apropie destul de mult și datorită inovațiilor din domeniu, dar cele mai bune componente cu posibilități de overclocking se găsesc tot pe PC.

Citește și:

Alegerea este una evidentă dacă pui toate criteriile cap la cap. Cel puțin pentru viitorul apropiat, calculatoarele încă bat laptopurile la capitolul gaming. Acum depinde ce nevoi ai tu și cât ești dispus să te implici și să cheltui.


Photo by Daniel Josef on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.