comunicat de presa Cafeaua oferă un amestec complex de diferite arome, care produc împreună o gamă de experiențe senzoriale. Atunci când consumăm cafea, experiența senzorială completă se întinde pe întreaga perioadă a preparării până la consum. Poate începe cu aroma cafelei resimțită la deschiderea recipientului, la sugestiile vizuale observate atunci când preparăm cafeaua, inclusiv culoarea cafelei și prezența cremei sau a spumei cafelei.
Aroma cafelei provine din diferiți compuși volatili produși prin prăjirea cafelei. Uleiul din cafea, care reprezintă aproape 10% din boabele prăjite de cafea, generează mare parte din savoarea sa. Prăjirea declanșează o serie de procese în boabe, generând dezvoltarea compușilor volatili care contribuie la profilul aromatic.
Aspectul vizual al cafelei și modul în care este prezentată poate juca de asemenea un rol important în experiența multi-senzorială și poate chiar avea un impact asupra gustului perceput al cafelei. Cercetările au sugerat că culoarea ceștii în care se servește poate avea un impact asupra percepției de gust al ceștii de cafea. De exemplu, într-un studiu a fost arătată o cană albă pentru a spori intensitatea cafelei și a fost descrisă ca mai puțin dulce comparativ cu cea servită într-o cană transparentă sau albastră 1 .
Un alt studiu privind arta preparării latte a sugerat că o formă dreptunghiulară, comparativ cu o formă mai rotundă, influențează așteptările oamenilor cu privire la preferință, gustul amar și calitatea băuturii2. Subțierea consistenței cafelei a fost de asemenea asociată unei arome și savori mai slabe a cafelei 3.
Cafeaua este unul dintre produsele cele mai studiate din lume, fiind subiectul a mii de studii științifice, la fel ca și cafeina. Un lucru este clar și anume că un consum moderat este benefic.
Mai multe informații despre cafea regăsiți și pe site-ul Asociației Române a Cafelei: https://www.desprecafea.info/.
Pentru a vă alătura comunității iubitorilor de cafea, urmăriți paginile de Social Media: https://www.facebook.com/desprecafea.info/ și https://www.instagram.com/desprecafea/.
Despre Asociaţia Română a Cafelei (ARC)
Înfiinţată în martie 2001, Asociaţia Română a Cafelei (ARC) promovează interesele comerciale şi economice ale industriei cafelei. Asociaţia Română a Cafelei sprijină crearea unei pieţe a cafelei competitive şi transparente, astfel încât consumatorii români să beneficieze de o cafea de cea mai bună calitate, la cele mai bune preţuri. ARC este deschisă tuturor societăţilor comerciale active din industria cafelei din România. Membrii ARC sunt: Strauss România (www.strauss-group.com), Nestlé România SRL (www.nestle.ro), Jacobs Douwe Egberts (www.jacobsdouweegberts.com) și Tchibo România (www.tchibo.ro).
Referinte.
-
Kudika
Accesorii de laptop: esențiale pentru o experiență completă
-
Kudika
Patru lucruri pe care să le știți atunci când alegeți anvelopele
-
Kudika
MIRACOLELE DOCTORULUI LEON DĂNĂILĂ. CELE 7 SECRETE ALE LONGEVITĂȚII...
-
Kudika
Violeta Bănică, adevărul despre iubitul mamei sale. Cum se înțelege...
-
Kudika
Familia Regală Britanică traversează o perioadă dificilă....
-
Kudika
Smiley rupe tăcerea și explică de unde a pornit ideea piesei S-a...
-
Kudika
Ilinca Vandici, viața după divorț! Ce decizie a luat vedeta în...
-
Kudika
Dansatoarea lui Dorian Popa,mărturisiri despre relația cu artistul....
-
Maria Crisan
INNA prezintă Queen Of My Castle în colaborare cu Kris Kross Amsterdam
Spune-ti parerea!