Visele sunt în general rezultatul activității subconștientului nostru. Ele apar atunci când ne așteptăm mai puțin, și visăm în 90% din cazuri ceva ce ne macină sau ceva ce ne-a marcat în viața de zi cu zi. În vis, pot apărea spre exemplu și persoane văzute pe stradă, ale căror chipuri subconștientul le reține și le reproduce în anumite ipostaze atunci când visăm. Acesta este oarecum un sinonim al senzației de deja-vu.

Ca rezultat al reflexelor brute cu care ne naștem și sunt moștenite genetic pe care le maifestă creierul la nivelul subconștientului, apar visele cu un anumit rol de „mesager”. Acestea de cele mai multe ori au rol defensiv. Ca un exemplu de reflex moștenit genetic la mamifere putem menționa vânatul ca fiind cel mai simplu, sau frica de a fi vânat.

Ce înseamnă când visezi șerpi?

Aceasta este o întrebare care stârnește atât curiozitate, cât și măcinare. Șarpele semnifică așa-zisa “parșivitate” prin caracterul său viclean, cu ajutorul căruia acesta își pradă hrana. Interpretarea unui asemenea vis poate fi destul de dificilă, deoarece există nenumărate controverse asupra acestui subiect. Se spune că acest vis simbolizează lucruri precum defăimarea, înșelăciunea, ura sau trădarea. Șarpele reprezintă de asemenea simbolul subconștientului, acesta indică faptul te afli în procesul de vindecare și rezolvare al problemelor care te macină în viața de zi cu zi.

Șarpele simbolizează, de altfel și o parte de caracter a omului care îl visează, mai exact partea sălbatică, dar totuși stăpânită în viața de zi cu zi.

Acest tip de vis este foarte greu de interpretat din prisma faptului că depinde foarte mult de ipostaza în care târâtoarea apare în vis. Mai exact, acesta poate apărea în ipostaza în care protagonistul visului (dvs.) calcă pe târâtoare, ceea ce se spune că semnifică faptul că protagonistul are priteni fideli. Alt exemplu de ipostază poate fi cea în care șarpele apare din iarbă, ceea ce poate însemna un potențial noroc în dragoste. Șarpele poate indica de asemenea și frustrarea persoanei care îl visează cauzată de neexploatarea unei resurse.

Un aspect ce trebuie reținut este acela că șerpii apar în vis în momente de tranziție sau, uneori, de transformare. Sigmund Freud a menționat în cadrul teoriilor sale legate de interpretarea viselor că acesta poate însemna un simbol falic.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: