Iată cele mai bune rețete de murături!
Gogonele murate la butoi
Ingrediente:
2,5 kg gogonele
3-4 bucăți de hrean
1 legătură mare cu frunze de țelină
4 foi de dafin
1 căpățână de usturoi
1 pachet de piper boabe
1 legătură leuștean
Apă
Sare
Mod de preparare:
Se așează mai întâi hreanul, țelina și usturoiul pe fundul butoiului, după care se pun gogonelele. Pe lângă acestea puteți adăuga și alte legume pentru savoare, precum morcovi, ardei iuți, ceapă. Se presară piperul boabe atunci când butoiul este plin și se acoperă cu leuștean. Se pregătește saramura prin dizolvarea unei lingure cu sare într-un litru de ap și se toarnă peste gogonele. Se pune o farfurie peste murături, peste care se așează o greutate, astfel încât gogonelele să stea în lichid. Butoiul trebuie depozitat într-un loc răcoros.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Ostropel de porc - rețetă tradițională și delicioasă
- Sovata 2.0: Stațiunea s-a transformat într-un refugiu premium în Transilvania și redefinește conceptul de vacanță balneară
- Ce trebuie să pui în butoiul de murături asortate ca să fie crocante toată iarna. Secretul pe care îl știu toți moldovenii