Setari Cookie-uri

100 de cărți de citit într-o viață

Am adunat pentru voi o colecție de cărți pe care le vei adora și pe care cu siguranță ar fi mai mare păcatul să le ratezi. Fac parte nu doar din temelia culturii emoționale pe care fiecare femeie ar trebui să o aibă dar sunt și parte din procesul de creștere și dezvoltare prin care trecem fiecare. Lectură plăcută!

Bunica mi-a zis sa-ti spun ca-i pare rau

Elsa are sapte ani si o inteligenta taioasa si necrutatoare care o face sa fie diferita, dar si marginalizata. Singura care o intelege si care-i cultiva aplombul este bunica, fost medic in zone calamitate, privita la randul ei de ceilalti drept o nebuna excentrica. Pentru ca „toti copiii au nevoie de supereroi“, bunica inventeaza pentru Elsa povesti unde toata lumea este diferita si nimeni nu trebuie sa fie normal, iar scopul este sa o pregateasca pentru ceea ce urmeaza sa afle si sa i se intample in viata. Personajele din povestile bunicii – care se dovedesc a fi nimeni altii decat vecinii ei de bloc – ii vor fi alaturi in evenimentele care o vor lua cu asalt. Acest roman, care demoleaza cliseele privind normalitatea, ii va inspira negresit pe bunici in relatia cu nepotii lor si va incanta cititorii de toate varstele. Bunica mi-a zis sa-ti spun ca-i pare rau este o carte despre diversitate si acceptare.

Citește și:

Cartea este disponibilă aici.

Fecioarele

Edward Fosca e un ucigas. In privinta asta, Mariana n-are nici o indoiala. Dar Fosca e intangibil. Profesor de tragedie greaca la Cambridge, chipes si charismatic, este adorat de colaboratori si de studenti deopotriva - mai cu seama de membrele unei societati secrete cunoscute drept Fecioarele. Mariana Andros este o psihoterapeuta stralucita, dar aflata la limita echilibrului interior, care devine obsedata de grupul Fecioarelor atunci cand o membra a acestuia, prietena de-a lui Zoe, nepoata ei, este gasita moarta la Cambridge. Ea insasi absolventa a acelei universitati, Mariana banuieste ca dincolo de frumusetea idilica a clopotnitelor si turnurilor, dincolo de traditiile stravechi se ascunde ceva sinistru. Si ajunge la convingerea ca, in pofida alibiului sau, Edward este vinovat de crima. Dar de ce si-ar ucide profesorul una dintre studente? Si de ce revine el mereu la riturile asociate Persefonei, fecioara arhetipala, si la calatoria ei in lumea subterana? Cand e gasit un alt cadavru, obsesia psihoterapeutei de a dovedi vinovatia lui Fosca scapa de sub control, amenintand sa-i distruga credibilitatea si cele mai apropiate relatii. Insa Mariana este hotarata sa-l opreasca pe ucigas cu orice pret, chiar si acela al vietii sale.

Citește și:

Autorul bestsellerului international Pacienta tacuta le ofera cititorilor un thriller literar captivant care impleteste mitologia greaca, psihologia, obsesia si crima.

Cartea este disponibilă aici.

Hotul de carti

Este anul 1939. Germania nazista. Tara isi tine rasuflarea. Moartea nu a avut niciodata mai mult de lucru, si va deveni chiar mai ocupata. Liesel Meminger si fratele ei mai mic sunt dusi de catre mama lor sa locuiasca cu o familie sociala in afara orasului Munchen. Tatal lui Liesel a fost dus departe sub soapta unui singur cuvant nefamiliar - Kommunist -, iar Liesel vede in ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul calatoriei, Moartea ii face o vizita baietelului si o observa pe Liesel. Va fi prima dintre multe intalniri apropiate. Langa mormantul fratelui ei, viata lui Liesel se schimba atunci cand ea ridica un singur obiect, ascuns partial in zapada. Este Manualul Groparului, lasat acolo din greseala, si este prima ei carte furata. Astfel incepe o poveste despre dragostea de carti si de cuvinte, pe masura ce Liesel invata sa citeasca cu ajutorul tatalui ei adoptiv, care canta la acordeon. In curand, va fura carti de la incendierile de carti organizate de nazisti, din biblioteca sotiei primarului, si de oriunde le mai putea gasi. Hotul de carti este o poveste despre puterea cuvintelor de a crea lumi. Cu o scriitura superb maiestrita si arzand cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a daruit una dintre cele mai durabile povesti ale timpurilor noastre.

Citește și:

Cartea este disponibilă aici.

Ziua in care am inceput sa ma iubesc cu adevarat

O lectie de viata extraordinara, profunda, luminoasa si extrem de emotionanta.

Maryse este un neuropediatru eminent, o femeie frumoasa si inteligenta, teribil de narcisica si convinsa ca are intotdeauna dreptate. Insa este si mama lui Charlot, care o fascineaza si o exaspereaza in acelasi timp. Charlot, un Mic Print dezarmant al adevarului, este cel care o pune in fata unor probleme filosofice. Care-i sensul vietii cand ai parte de greutati? Unde se ascunde iubirea cand ai de facut fata intimidarilor, prostiei, spaimei de celalalt? Si ce este egoul, chestia aia de care pare sa sufere toata lumea?

Insufletit de un curaj nebun si motivat de o umanitate extrema, Charlot o va invata pe mama sa ca, daca renunta la certitudini si inceteaza sa se mai considere buricul pamantului, va putea, in sfarsit, sa aiba parte de adevarata bucurie, cea a relaxarii si a inteligentei emotionale. In plus, va invata sa se iubeasca.

Citește și:

Cartea este disponibilă aici.

Cele patruzeci de legi ale iubirii

Viata Ellei Rubinstein – o mama casnica si o sotie nefericita din suburbiile Bostonului zilelor noastre – se schimba din temelii cind, la aproape patruzeci de ani, se angajeaza la o agentie literara unde i se cere sa scrie un referat despre romanul unui autor necunoscut. Astfel descopera povestea fascinantei legaturi spirituale dintre faimosul poet persan Rumi si dervisul sufit Shams din Tabrīz, astfel cunoaste forta eliberatoare a iubirii care a schimbat destinele celor doi prieteni si care il va schimba curind si pe al ei: intre Ella si Aziz Zahara, autorul romanului, incepe un schimb epistolar, apoi se infiripa o minunata poveste de dragoste. O apologie a iubirii, privita in multiplele sale ipostaze, romanul Cele patruzeci de legi ale iubirii puncteaza cu subtilitate diferentele dintre religie si spiritualitate, dintre datorie si iubire.

Citește și:

Cartea este disponibilă aici.

Robotii. Eu, robotul - Isaac Asimov

Nu au voie sa faca rau niciunei fiinte umane, trebuie sa se supuna ordinelor oamenilor si nu-si pot pune in pericol existenta… insa doar atata timp cat nu incalca primele doua reguli. Acestea sunt cele Trei Legi ale Roboticii cu care au fost programati robotii cu inteligenta artificiala.

Poti sa demonstrezi ce vrei pe baza unui rationament rece, cu conditia sa apelezi la postulatele adecvate.

Eu, Robotul este o colectie de noua povestiri relatate din perspectiva unui robopsiholog care dezvaluie aventurile primilor roboti inteligenti creati de om. De la publicarea lor, povestirile lui Isaac Asimov au fost sursa de inspiratie pentru numeroase ecranizari.

Cartea este disponibilă aici.

Alegerea - Og Mandino

Cartea este disponibilă aici.

Este o carte care merită citită când simți ți-ai pierdut calea, nu știi încotro mergi. Modul în care autorul a ales scrie rândurile acestei cărți este unul motivant, optimist și revelator. Redescoperi cum ieși din rutină, din capcana ignoranței, cum te redescoperi pe tine, dar și lumea din jur.

Citește și:

carti de citit intr-o viata alegerea de og mandino

Orele astrale ale omenirii. Miniaturi istorice - STEFAN ZWEIG

Cartea este disponibilă aici.

O carte ce te uimește cu fiecare pagină, în care autorul a reușit să strângă câteva ore dramatice ale istoriei, acele momente, hotărâri de-o clipă în care parcă se condensează o multitudine de întâmplări. Aceste „ore astrale” ale omenirii, care prin situații simple au curmat abrupt istoria și evoluția oamenilor. Adevărurile colectate și redate în această carte ne determina să privim lumea poate cu alți ochi, mai conștienți, mai responsabili.

orele astrale ale omenirii stefan zweig

Cele cinci limbaje ale iubirii. Ed a VI-a - Gary Chapman

Cartea este disponibilă aici.

Cu o experiență de peste 30 de ani în calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire: cuvintele de încurajare, timpul petrecut alături de cel drag, cadourile, serviciile și contactul fizic. Fiecare dintre noi ne vom identifica în rândurile acestei cărți, din care nu lipsește umorul. Tot prin intermediul celor scrise de Gary Chapman vom înțelege mult mai ușor cum să ne raportăm relațiilor pe care le avem cu ceilalți și cum să ne manifestăm iubirea, astfel încât cei dragi să se simtă iubiți. Este o carte de căpătai pentru dezvoltarea capacităților noastre relaționale.

cele cinci limbaje ale iubirii comunicarea in relatii

Inteligența erotică. Ed IV - Esther Perel

Cartea este disponibilă aici.

Autoarea, cercetător și terapeut cu o vastă experiență, ne îndeamnă să privim cu mai mult interes către viața noastră intimă, atrăgând atenția că dragostea, singură, poate intra în conflict cu pasiunea și că viața sexuală este mult mai complexă decât credem. Este o carte care ne încurajează către multe comportamente pozitive și constructive, iar optica autoarei este profundă, sinceră și cât de poate de completă.

carti de citit intr-o viata: inteligenta erotica

Arta conversației - ILEANA VULPESCU

Cartea este disponibilă aici.

Arta conversației face referire, dincolo de acțiunea cărții, la modul în care cuvintele pot impacta realitatea din jur. Cartea descrie, pe de o parte, percepțiile și modelele vremii, dar și o înțelepciune aparte privint reacțiile personajului fictiv față de cei din jur, calitatea legăturilor cu ceilalți și disecții ale tipologiilor umane.

arta conversatiei ileana vulpescu

Sunt un copil al lui Dumnezeu - Mitch Albom

Cartea este disponibilă aici

Probabil cea mai emotionanta carte pe care o vei citi vreodata, Sunt un copil al lui Dumnezeu celebreaza viata unei fetite orfane, a gardienilor sai adoptivi si a legaturii incredibile dintre acestia, invatandu-ne printr-un portret de o frumusete devastatoare adevaratul sens al familiei.

Sunt un copil al lui Dumnezeu

Decameron – Boccaccio

Cartea este disponibilă aici.

O carte care poate fi privită în multe moduri, de la descrierile vremii, la contradicțiile iubirii și ale puterii. Iată dragostea și gelozia, pasiunea și mândria - și un calcul inteligent al profitului și pierderii, care anunță ascensiunea unei clase comerciale dinamice. Aceste povești ne arată capitalismul timpuriu într-un moment de criză și revelație.

decameronul

Abecedar de nutriție - Nicolae Hâncu

Cartea este disponibilă aici.

Medic nutriționist, Dr. Nicolae Hâncu ne învață principiile alimentației sănătoase și ne ajută să ne construim singuri cea mai bună dietă, personalizată nevoilor noastre. Așa cum literatura ne hrănește sufletul, avem nevoie de hrană și pentru un trup sănătos. Este o carte de căpătai pentru fiecare dintre noi într-o lume în care obezitatea poate fi privită că o pandemie.

carte de nutritie si alimentatie sanatoasa

Dilema omnivorului - Michael Pollan

Cartea este disponibilă aici.

Michael Pollan face o cercetare incredibilă și valoroasă pentru omul modern, dezvăluind calea mâncării de la producător în farfuria noastră. Dacă la o prima vedere nu pare interesant, ceea ce dezvăluie această carte reprezintă o explicație pentru fiecare alegere alimentară pe care o facem. fim conștienți privind ceea ce mâncăm, alimentația rămânând unul dintre pilonii de baza ai sănătății noastre.

dilema omnivorului

Codul bunelor maniere astăzi - Aurelia Marinescu

Cartea este disponibilă aici.

cunoști acest cod nu reprezintă doar un ajutor de nădejde în societate, dar totodată te ajută ai o mai mare încredere în tine. Este o carte pe cât de utilă și necesară tuturor, pe atât de practică, un ghid ușor de urmărit.

codul bunelor maniere

Mentalitatea învingătorului. O nouă psihologie a succesului - Carol S. Dweck

Cartea este disponibilă aici.

Am simțit nevoia citesc de două ori această carte și las semne pe ici colo, căci pe acele pagini încă întorc. Este o disecție a puterii gândului nostru, atât în sens negativ, cât și pozitiv, a percepțiilor și, de ce nu, a drumului către succes. Cred fiecare ar trebui aflăm concluziile cercetărilor lui Carol S. Dweck, profesoară de psihologie la Stanford.

mentalitatea invingatorului

Despre somn - Matthew Walker

Cartea este disponibila aici

O lectura incantatoare, obligatorie, atat pentru cei care sufera de tulburari de somn, cat si pentru cei care doresc sa inteleaga rolul vital pe care acesta il are in starea de sanatate optima. Somnul repara armura sistemului nostru imunitar, ajutand in lupta impotriva elementelor maligne, prevenind infectiile si tinand la distanta tot felul de boli. Somnul reface starea metabolica a corpului prin ajustarea in detaliu a echilibrului dintre insulina si glucoza din sange. Somnul adecvat se leaga strans de forma in care se afla sistemul nostru cardiovascular, scazand tensiunea arteriala si in acelasi timp mentinandu ne inimile in conditii optime.

despre somn

Poate ar fi mai bine sa discuti cu cineva - Lori Gottlieb

Cartea este disponibila aici

Te-ai intrebat vreodata la ce se gandeste terapeutul tau? Acum poti afla, caci Lori Gottlieb ne invita in lumea ei din postura de psihoterapeut, dar si din cea de pacienta, analizand adevarurile si minciunile pe care ni le spunem noua, dar si celor din jur, in timp ce oscilam intre iubire si dorinta, sens si mortalitate, vina si iertare, teama si curaj, speranta si schimbare.

poate ar fi bine sa discuti cu cineva

Cum Îți Vei Măsura Viața? - Clayton M. Christensen

În “Cum îți vei măsura viața”, Clayton M. Christensen ne învață cum să ne elaborăm propriile strategii de reușită în viață și să investim resursele de care dispunem cu folos astfel încât, atunci când vom trage linie la un moment dat tuturor alegerilor și deciziilor pe care le-am luat, să ne simțim împliniți și satisfăcuți, mândri că am ales o carieră și o viață plină de sens, în acord cu cine suntem și cu principiile noastre.

Autorul Clayton Christensen a fost profesor la Harvard și unul dintre cei mai apreciați ganditori ai lumii. Aceasta este una din cărțile sale de referință, având ca punct de plecare un articol publicat în 2010 și câștigător al premiului Clayton Christensen pentru cel mai bun articol.

Cartea este disponibilă pe https://www.elefant.ro

Acolo unde cântă racii – Delia Owens

Romanul “Acolo unde cântă racii” este de o frumusețe tulburătoare. Povestea “Fetei Mlaștinii” este o poveste despre farmecul naturii, despre supraviețuire și singurătate, despre nevoia umană de comunicare și socializare (la fel de bine și despre răul care există în unii din noi), despre puterea personală și transcenderea circumstanțelor vitrege de viață.

Kya este un personaj superb, o fată sensibilă și inteligentă care învață să descifreze cel mai bine sufletul mlaștinii, să îi cunoască vegetația luxuriantă, secretele și fauna. În liniștitul orășel Barkley Cove de pe coasta Carolinei de Nord are însă loc o crimă, iar gurile rele spun că tânărul Chase Andrews este ucis de Kya. Oare așa să fie însă? Vă lăsăm pe voi să găsiți răspunsul în această carte și să sondați resorturile psihologice adânci ale unui om constrâns să trăiască în izolare.

Cartea este disponibila aici

Omul în căutarea sensului vieții - Viktor E. Frankl

Dacă nu ați citit această carte, atunci trebuie să o faceți. Chiar dacă în paginile sale veți regăsi trecute în revistă experiențele groaznice pe care le-a experimentat psihiatrul Viktor Frankl în lagărul de concentrare de la Auschwitz și în alte lagăre concentrationiste, cartea nu este deloc cum v-ați aștepta să fie o carte despre Holocaust. În ciuda temei profunde și a caracterului istoric consemnativ, întrezărim o undă de pozitivism și speranță.

Cum este posibil totuși? Cum supraviețuiește omul în situații de nesupraviețuit? Cum își găsește bunătatea și umanitatea în împrejurări dintre cele mai dezumanizate și îngrozitoare? Ce îi motivează pe supraviețuitorii unora dintre cele mai mari atrocități să își păstreze dorința de a trăi? “Cel care are un de ce pentru care să trăiască poate să suporte aproape orice”, mărturisea autorul în carte...

Cartea poate fi achizitionata de aici

Împăratul muștelor - William Golding

Romanul “Împăratul muștelor”, devenită deja o carte clasică și reprezentativă a literaturii secolului XX, nu este deloc o carte pentru copii așa cum pare la prima vedere. Ba chiar, după o lecturare atentă, aș spune că este o carte genială, foarte bine construită și scrisă, extrem de profundă în ceea ce ne provoacă să gândim, greu digerabilă chiar și de adulți. Modul în care un grup de copii, supraviețuitori ai prăbușirii unui avion, încearcă să supraviețuiască pe o insulă pustie din mijlocul Pacificului, este pur și simplu halucinant. Lipsa regulilor și libertatea absolută... conduc ele către fericirea relativă? În 1983, William Golding a primit Premiul Nobel pentru literatură.

Cartea este disponibilă aici

Puterea tăcută (Forța secretă a introvertiților) - Susan Cain, Gregory Mone, Erica Moroz

Umanitatea are în egală măsură nevoie de introvertiți și extravertiți. Dacă sunteți introvertit, dacă aveți în familie o persoană introvertită sau dacă pur și simplu vreți să înțelegeți mai bine adâncurile sufletele și psihologice ale oamenilor din jurul vostru, atunci vă recomand cu drag această carte. Într-o societate care pune din ce în ce mai mult accent pe vizibilitate și capacitatea de a fi extravertit, subapreciind calitatea de a fi introvertit, autoarea Susan Cain ne învață cum să ne facem vocea de introvertit auzită, valorificându-ne abilitățile și trăsăturile extraordinare pe care le avem.

Cartea este disponibilă aici

Iernile sufletului. Despre tihna si refugiu in perioade dificile - Katherine May

Cartea este disponibilă aici

Uneori este de ajuns un derapaj de la cursul obisnuit al vietii ca sa ai un sentiment de dislocare si singuratate: o boala neasteptata, pierderea cuiva drag, o despartire, probleme la job. Cand sotul sau s-a imbolnavit, iar ea a fost nevoita sa renunte la o slujba foarte solicitanta, Katherine May s-a trezit aruncata intr-un ocean de incertitudine si izolare. Cartea aceasta e marturia felului in care a reusit sa depaseasca momentele grele si a invatat sa le priveasca mai degraba ca pe niste sanse de a se dezvolta. Transformarile incredibile prin care natura trece in timpul iernii pentru a supravietui frigului i-au slujit autoarei drept surse de inspiratie, dandu-i puterea de a continua.

iernile sufletului

Cel mai frumos loc din lume e chiar aici - Care Santos, Francesc Mirales

Cartea este disponibilă aici

Salvata in ultimul moment de la sinucidere de o intamplare neasteptata, Iris porneste intr-o aventura care ii va schimba modul de a vedea viata. Dupa moartea parintilor ei intr-un accident de masina, dezorientata si fara nici o perspectiva, ea va fi nevoita sa ia lucrurile de la capat. Iar revizitarea trecutului poate fi o experienta dureroasa si plina de pericole, dar si una aducatoare de fericire, mai ales cand lui Iris ii apar in cale doi „iluminati“.

cel mai frumos loc din lume e chiar aici

Antreneaza-ti creierul! Strategii si tehnici de transformare mentala - Joe Dispenza

Cartea este disponibilă aici

Prin repetitie, gandurile si sentimentele autolimitative se transforma in obisnuinte, producand astfel sabloane mentale precum sentimentul lipsei de valoare sau inclinatia spre experiente negative. De ce le simtim totusi lipsa atunci cand nu avem parte de ele? Simplu: pentru ca suntem dependenti organic de acestea. Aceste lucruri nu trebuie dramatizate; dimpotriva, avem acum certitudinea ca sta in putinta noastra sa ne reconfiguram si sa ne eliberam de tot ce ne-a facut rau pana acum. Reteta se afla chiar in paginile acestei carti. Veti afla ca experientele noi sunt un pas absolut necesar pentru a ne elibera de vechile tipare, cat de importanta este meditatia si introspectia si care este rolul pe care il joaca lobul frontal in procesul schimbarii. Pas cu pas, cu explicatii insotite de imagini, Joe Dispenza ne conduce pe drumul catre transformare.

antreneaza-ti creierul

Fa-ti patul. Lucruri marunte care pot sa-ti schimbe viata... si, poate, lumea - Wiliam H. Mcraven

Cartea este disponibilă aici

Pe 17 mai 2014, amiralul William H. McRaven s-a adresat absolventilor Universitatii din Austin in ziua acordarii diplomelor. Inspirandu-se din sloganul universitatii, "Ce incepe aici schimba lumea", el le-a impartasit celor prezenti cele zece principii pe care le-a invatat in timpul antrenamentelor pentru trupele U.S. Navy Seal, care l-au ajutat sa depaseasca dificultatile intampinate nu numai in cursul pregatirii si indelungatei sale cariere militare, dar si in intreaga lui viata. Apoi a explicat ca oricine poate folosi aceste lectii fundamentale pentru a se schimba pe sine si lumea in care traieste.

Discursul amiralului McRaven a devenit viral, cu peste 10 milioane de vizualizari. Dezvoltand cele zece invataturi prezentate in discurs, McRaven relateaza acum intamplari din viata lui si a oamenilor pe care i-a cunoscut in timpul serviciului militar, care s-au confruntat cu situatii dificile si au luat decizii dure cu hotarare, compasiune, onoare si curaj. Scrisa cu multa modestie si optimism, aceasta carte atemporala ofera sfaturi practice, simple, dar intelepte, si cuvinte de incurajare care ii vor inspira pe cititori sa invete si din cele mai intunecate momente ale vietii.

fa-ti patul

Inteligenta emotionala - Daniel Goleman

Cartea este disponibilă aici

Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revolutie uluitoare in psihologie prin analiza importantei covarsitoare a emotiilor in dezvoltarea personalitatii umane. Studiul sau ne explica cum, atunci cand ne intelegem sentimentele, situatia in care ne aflam devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macina familia si societatea.

Preluand rezultatele cercetarilor contemporane asupra creierului si comportamentului, autorul propune extinderea conceptului de inteligenta. Este binecunoscut termenul de IQ - coeficientul care masoara inteligenta umana innascuta si care nu prea poate fi ameliorat pe parcursul vietii. Dar autorul a deschis calea unei psihologii care acordã un interes egal si inteligentei sentimentelor.

inteligenta emotionala

Flori pentru Algernon - Daniel Keyes

Scris în 1966, romanul “Flori pentru Algernon” este incredibil de bine și inteligent construit și a primit în 1966 premiul Nebună Award. O carte care îmbină excelent literatura SF cu multă emoție și analizează substraturilor profunde ale naturii umane din două ipostaze total diferite. În urmă unui experiment la care sunt supuși în mod simultan, șoarecele Algernon și omul Charlie se trezesc treptat și în mod neașteptat cu un coeficient de inteligență în continuă creștere. Care sunt însă consecințele unei super minți în raport cu propriul suflet și cu ceilalți? Are omul dreptul să intervină în ordinea firească a lucrurilor? O carte extraordinar de interesantă!

Cartea este disponibilă aici

O scurtă istorie a românilor povestită celor tineri – Neagu Djuvara

Cei tineri (dar și cei adulți) au nevoie să cunoască istoria neamului și a locului în care s-au născut pentru a-și înțelege mai bine propriile circumstanțe și resorturile sufletești și istorice ale strămoșilor lor. Cu multe studii în spate, Neagu Djuvara expune istoria României în momentele sale cheie și revelatoare într-un mod obiectiv, captivant, pe înțelesul tuturor.

Cartea este disponibilă aici

Când înflorește liliacul - Martha Hall Kelly

Trebuie să recunosc că, după ce am terminat lecturarea acestei cărți care te prinde încă din primele pagini, mi-am mai rezervat încă vreo câteva ore pentru a citi și informații istorice despre anumite personaje și locuri istorice menționate în carte. Subiectul cărții nu este unul ușor, însă este real și extrem de tulburător. Destinele și poveștile pline de atrocitate ale femeilor care au fost mutilate în lagărul de concentrare de la Ravensbrück nu trebuie uitate, trebuie povestite. O carte despre solidaritate, putere feminină, vindecare, supraviețuire și încercările de a merge mai departe cu curaj.

Cartea este disponibilă aici

La răscruce de vânturi - Emily Bronte

“La răscruce de vânturi” este un roman clasic care nu trebuie să lipsească din nicio bibliotecă și rareori am întâlnit un roman de dragoste atât de bine și iscusit scris chiar dacă a văzut lumina zilei în urmă cu un secol și jumătate. Deloc întâmplător, scriitorul William S. Maugham îl includea în lista celor mai bune 10 romane din lume. Personajul lui Heathcliff este extrem de bine construit, te fascinează și captivează în același timp, iubirea lui este hipnotică (toxică am spune astăzi), atmosfera secolului XIX este excelent redată.

Cartea este disponibilă aici

Quo vadis - Henryk Sienkiewicz

"Pentru meritele sale excepționale ca scriitor epic" și pentru măiestria cu care a scris romanul istoric “Quo Vadis”, scriitorul polonez Henryk Sienkiewicz a primit în anul 1905 premiul Nobel pentru literatură. Romanul este centrat în jurul persecuțiilor suferite de creștini în Roma împăratului Nero, dar și a descompunerii morale a societății romane a acelor timpuri. Cartea expune totodată și povestea de dragoste dintre Ligia, o tânără cu suflet frumos și curat, și Marcus Vinicius, patrician roman.

Cartea este disponibilă aici

Multumesc ca ma convingi - Jay Heinrichs

Cartea este disponibilă aici

Multumesc ca ma convingi: ce ne pot invata Aristotel, Lincoln si Homer Simpson despre arta persuasiunii / Thank You for Arguing: What Aristotle, Lincoln, and Homer Simpson Can Teach Us About the Art of Persuasion de Jay Heinrichs este mai mult decat o carte despre retorica, este „un festival al retoricii” cu „o lista de invitati” foarte eclectica, printre care se regasesc de la filosofi antici si altete regale, la vedete MTV si chiar personaje de desene animate. Cartea - scrisa intr-un stil foarte vioi si patrunzator - te va captiva de la inceput pana la sfarsit, convingandu-te in final ca limbajul este ca un joc: il folosesti inteligent, castigi, il folosesti cu stangacie sau nu stii sa il folosesti, pierzi.

Multumesc ca ma convingi

Stiinta atasamentului - Bethany Saltman

Cartea este disponibilă aici

Stiinta atasamentului e o carte unica si atent scrisa, valoroasa prin faptul ca exploreaza misterul legaturii dintre parinte si copil. Volumul e atat o biografie, cat si o carte de autocunoastere si un studiu de psihologia relatiilor. Parintii si, in general, ingrijitorii care se lupta cu propriii demoni in ceea ce priveste cresterea copiilor au pentru ce sa fie recunoscatori, citind-o!

stiinta atasamentului

Letting Go. Calea renuntarii - David R. Hawkins

Cartea este disponibilă aici

Letting Go descrie un instrument simplu si eficient cu ajutorul caruia sa ne putem desprinde de toata negativitatea si sa scapam de blocajele din calea Iluminarii. In practica clinica psihiatrica pe care autorul a desfasurat-o pe parcursul a zeci de ani a avut ca principal obiectiv descoperirea celei mai eficiente modalitati de a vindeca suferinta umana in toate formele sale. Mecanismul interior al renuntarii a fost recunoscut a fi de foarte mult folos in acest sens si este descris in aceasta carte.

letting go. calea renuntarii

Copilul invizibil - Gaspar Gyorgy

“Copilul invizibil” este o carte despre mine si despre tine, despre oameni si povesti de viata. Este despre copiii uitati din noi, care asteapta de multa vreme sa fie vazuti, auziti si simtiti – care tanjesc sa ajunga acasa. Cartea este o invitatie la descoperirea de sine cu ajutorul starii de mindfulness sau de prezenta constienta, scrisa pentru parinti si viitorii parinti, pentru toti cei care au avut o copilarie si care au uitat parti esentiale din istoria vietii sau care nu pot sa se impace cu trecutul. Realitatea ne arata ca trauma calatoreste in timp, nu se opreste la o singura generatie, iar procesarea experientelor noastre negative este o dovada de pretuire de sine si respect fata de copiii, nepotii si stranepotii nostri. Pentru ca ceea ce nu vindecam noi sunt rani pe care le lasam mostenire urmasilor nostri. Am scris aceasta carte sub farul indrumator al experientelor personale, dar si al dovezilor stiintifice. Cartea are un mesaj pentru fiecare cititor - acela dea indrazni sa ne uitam la copilul interior, asa cum parintii nostri nu au stiut sau nu au putut sa o faca, intr-o maniera ghidata de curiozitate, compasiune si acceptare umana neconditionata.

(Gaspar Gyorgy)

Cartea este disponibilă aici

Mindfulness urban. Exercitii de curaj, compasiune si conectare - Gaspar Gyorgy

GASPAR GYORGY este psiholog clinician. Din 2009, este presedintele Asociatiei Multiculturale de Psihologie si Psihoterapie si, din 2011, este cofondator al conceptului Pagina de Psihologie. Este autorul bestsellerurilor Copilul invizibil (Editura Curtea Veche Publishing, 2016) si Revolutia iubirii: o altfel de poveste despre atasament si relatii (Editura Povesti de Papadie, 2017). De mai bine de un deceniu isi canalizeaza energia catre cultivarea sanatatii relationale si, din 2013, a initiat programul national #RevolutiaRelationalaInRomania. Colaboreaza cu mai multe site-uri si publicatii de prestigiu din Romania, iar textele sale apar periodic in A List Magazine by Andreea Esca si pe Republica.ro.
paginadepsihologie.ro

Suntem oameni, deci cu totii avem nevoie de un spatiu interior in care sa ne simtim in siguranta, in care sa ne refugiem pentru scurt timp, ca mai apoi, ghidati de curaj, compasiune si conectare, sa revenim in lumea exterioara pentru a ne trai vietile din plin. Mindfulness urban te poate ajuta sa descoperi ca dincolo de emotii, ganduri si provocarile vietii nu se afla sfarsitul lumii, ci chiar inceputul ei. Mesajul autorului este cat se poate de clar: starea de prezenta constienta ne ajuta sa vedem ceea ce este invizibil?-? durerea noastra. Iar cand iti vezi durerea, este greu sa mai fugi de tine. Atunci incepe vindecarea si pornesti pe calea care te duce spre adevarata pace interioara.

Scrisa pentru toti cei care cunosc gustul amar al unei inimi strivite, cartea este un ghid - personal si practic in acelasi timp - pentru a ne imbratisa temerile, ingrijorarile si durerea. Astfel, purtati de starea de prezenta constienta, ajungem la Sinele nostru real.
GASPAR GYORGY este custode de povesti de viata si "reparator" de relatii, cu o experienta de 12 ani in psihologia clinica si psihoterapia de cuplu si familie.
Este cofondator al platformei paginadepsihologie.ro si initiator al programului national #RevolutiaRelationalaInRomania.

Cartea este disponibilă aici

Atomic Habits - James Clear

Atomic Habits. O cale usoara si eficienta de a-ti forma obiceiuri bune si a scapa de cele proaste

Schimbari mici, rezultate remarcabile

O carte extrem de practica si utila. James Clear extrage informatiile fundamentale despre formarea obiceiurilor, astfel ca tu sa poti realiza mai mult concentrandu-te pe mai putine lucruri. - Mark Manson, autorul bestsellerului Arta subtila a nepasarii

James Clear a petrecut ani de zile perfectionand arta si studiind stiinta obiceiurilor. Aceasta carte antrenanta si practica este ghidul de care ai nevoie ca sa scapi de deprinderile proaste si sa-ti formezi unele bune. - Adam Grant, autorul bestsellerurilor Originalii si Option B.

Inspirandu-se din cele mai noi descoperiri din biologie, psihologie si neurostiinte, James Clear a conceput un ghid usor de asimilat, cu ajutorul caruia obiceiurile bune devin inevitabile, iar cele rele, imposibile.

Invata:

• sa-ti construiesti un sistem pentru a deveni cu 1% mai bun in fiecare zi;

• sa renunti la obiceiurile rele si sa le pastrezi pe cele bune;

• sa eviti greselile comise in general de cei care incearca sa-si schimbe obiceiurile;

• sa depasesti lipsa de motivatie si de vointa;

• sa-ti dezvolti o identitate mai puternica si sa crezi in tine insuti;

• sa-ti faci timp pentru noile obiceiuri (chiar si cand viata o ia razna);

• sa-ti concepi un mediu care sa favorizeze succesul;

• sa faci schimbari mici, usoare, care ofera rezultate mari;

• sa-ti revii atunci cand te abati de la drum;

• si, cel mai important, cum sa aplici aceste idei in viata reala…

… si multe altele

Indiferent daca e vorba de o echipa care incearca sa castige un campionat, o organizatie care spera sa redefineasca o industrie sau pur si simplu un om care vrea sa se lase de fumat, sa slabeasca, sa reduca stresul ori sa realizeze orice alt obiectiv, Atomic Habits este solutia.

Nu ma consider un expert si nu detin toate raspunsurile, dar sunt fericit sa impartasesc ceea ce am invatat pana acum. - James Clear

O carte deosebita, care iti va schimba felul in care iti organizezi ziua si iti traiesti viata. - Ryan Holiday, autorul bestsellerurilor The Obstacle is the Way si Ego is the Enemy

In Atomic Habits, Clear iti va arata cum sa depasesti lipsa de motivatie, cum sa schimbi mediul inconjurator ca sa incurajezi succesul si cum sa-ti faci timp pentru obiceiuri noi si mai bune. - Glamour.com

Cartea lui James Clear a fost prezentata in New York Times, Time, Entrepreneur, precum si in emisiunea CBS This Morning si este predata in universitatile din toata lumea. El este creatorul The Habits Academy, principala platforma de training pentru organizatiile si persoanele interesate in formarea de obiceiuri mai bune in viata si in munca. Sfaturile din Atomic Habits sunt urmate si de antrenorii si jucatorii din NBA si NFL.

Cartea este disponibilă aici

Zonele albastre - Dan Buettner

Zonele albastre: 9 lectii despre cum sa traiesti mai mult de la cei mai longevivi oameni / The Blue Zones: 9 Lessons for Living Longer From the People Who’ve Lived the Longest de Ban Buettner este o carte pe care o vei citi cu multa placere chiar daca nu te preocupa prea mult secretul longevitatii umane. Asta pentru ca periplul prin „lumea de basm a imbatranirii” te poarta in cateva zone atractive ale lumii, semanand asadar si cu o carte de calatorie, pentru ca e scrisa cu umor, pentru ca informatiile prezentate au atestarea expertilor, dar si pentru ca are deopotriva si o latura spirituala pregnanta.

Autorul cartii, Dan Buettner este explorator pentru revista National Geographic, scriitor si fondator al companiei Quest Network, Inc. Cartea lui, Zonele Albastre, a fost foarte bine primita de presa, Buettner fiind invitat sa vorbeasca despre ea la: CNN, la emisiunea lui David Letterman, The Oprah Winfrey Show, Good Morning America, Primetime Live si The Today Show.

Zonele albastre sunt cele cinci zone din lume in care traiesc cei mai longevivi oameni, potrivit studiului efectuat de Buettner, mai exact: Sardinia, Okinawa, Loma Linda si imprejurimile ei din California de Sud, Costa Rica si Icaria, o insula greceasca.

Cartea promite ca iti va oferi informatii nu numai despre cum sa mananci si sa traiesti sanatos, pentru a te mentine viguros pana la cele mai inaintate varste, dar ea iti va oferi si o parte din filosofia de viata a celor mai longevivi oameni. Autorul marturiseste astfel ca:

Am adunat in aceasta carte perspective de la centenari despre cum sa ai o viata implinita. Povestile lor cuprind totul, de la cum sa-ti educi copiii pana la invata cum sa te faci placut, de la cum sa te imbogatesti pana la cum sa gasesti – si sa pastrezi -dragostea in viata ta. Cu totii putem invata de la ei cum sa ne cream propria noastra zona albastra si cum sa incepem sa traim vieti mai indelungate, mai bune.

Adevarul despre a trai mai mult

Studiile au aratat ca doar 25% din durata vietii este stabilita genetic. Celelalte 75 de procente sunt hotarate de noi prin stilul de viata si alegerile pe care le facem. Asadar, daca fiecare dintre noi si-ar optimiza stilul de viata, cu totii am putea trai cu pana la 10 ani mai mult.

Dar pana a ne dezvalui cum putem sa ne imbunatatim stilul de viata, autorul tine sa clarifice cateva chestiuni in legatura cu care fiecare dintre noi si-a pus probabil cel putin o data in viata intrebari. Aflam asadar:

• Ce este imbatranirea?

• Exista o pastila care poate prelungi viata?

• Care sunt sansele sa traim pana la 100 de ani?

• Suplimentele cu vitamine sunt utile?

• Care este dieta inteligenta care asigura longevitatea?

• Cum putem fi mai sanatosi pentru mai mult timp?

• Mersul la sala e util?

• Cum sa obtinem mai multi ani in care sa traim bine?

Autorul promite ca ne va oferi in urmatoarele capitole ale cartii, acea „fantana a tineretii” pe care legendarul Ponce de Leon ar fi cautat-o cand a debarcat pe 2 aprilie 1513 pe coasta de nord-est a Floridei. Doar ca „fantana tineretii” lui Buettner nu e vreun izvor fermecat, ci consta in noua lectii pentru a trai mai mult, lectii culese din cele 5 Zone Albastre.

- Zona Albastra din Sardinia

Un studiu din 2004 a aratat ca regiunea Barbagia, din Sardinia este una din zonele lumii in care traiesc printre cei mai longevivi oameni de pe planeta. Pentru a afla secretul longevitatii lor, au fost intervievati 20 de centenari din zona. Dincolo de povestile de viata cu iz de altadata aflate astfel, cercetatorii au remarcat ca acesti oameni se miscau foarte mult, consumau multe flavonoide (in special din vin), dar foarte putina carne, ca obisnuiau sa bea lapte de capra si sa consume ulei de mastic.

Mai aflam, printre altele ca cea mai importanta valoare pentru acesti oameni este familia. Femeile se mentin active si energice pana la varste inaintate intrucat au grija de nepoti. Si astfel nepotii cresc mai sanatosi si mai bine adaptati. Totodata, barbatii sarzi, par sa aiba un temperament perfect adaptat alungarii stresului: sunt morocanosi si placuti in acelasi timp. Ei se aduna adesea pe strazi pentru a-si exersa simtul umorului sardonic. Dar cel mai frumos lucru la oamenii din Sardinia pare a fi faptul ca au o atitudine pozitiva fata de batrani.

Tot in Sardinia, autorul are surpriza de a fi invins la skandenberg de un tip cu 60 de ani mai in varsta ca el, Giovanni Sannai, de 103 ani. Care e secretul lui Giovanni? Simplu: bea lapte de capra dimineata, merge cate 9 km pe zi, in fiecare zi, s-a trezit mai mereu devreme si i-a placut la nebunie sa munceasca.

- Zona Albastra din Okinawa

Okinawa este un fel de Hawaii japonez: „un grup de insule exotice, cu atmosfera relaxata, un climat cald, temperat, cu palmieri si plaje cu nisip alb ca zaharul, inconjurate de o mare turcoaz”. Cu asa frumuseti in jur, nici nu e de mirare ca Okinawa a fost numita in trecut, teritoriul nemuritorilor, mandrindu-se inca cu unii dintre cei mai longevivi oameni din lume.

Care sunt secretele „nemuritorilor” te intrebi? Autorul ni le dezvaluie rand pe rand, obtinand astfel un amestec intre o alimentatie sanatoasa, un stil de viata activ si o latura spirituala bogata. Oamenii de aici au un ikigai (n.r: scop al vietii) chiar si la cele mai inaintate varste, au un moai, un grup de prieteni buni cu care impartasesc bucuriile si supararile, consuma alimente bogate in substante hranitoare, dar cu putine calorii, stiu cat sa stea la soare, sunt mereu activi, gradinaresc si se bucura de puterile vindecatoare ale plantelor medicinale precum: pelinul negru, ghimbirul si turmericul, dar si:

Umorul foarte taios, dispozitia ingamfata dar afabila, faptul ca au trecut prin greutati, si aprecierea pentru ce au acum, nu pentru ceea ce ar fi putut fi si stilul lor de viata condus de scop, bazat pe traditie – ar putea parea indicii ale longevitatii lor.

- Zona Albastra americana

Adventistii din Loma Linda si imprejurimi (California, SUA), la aproximativ 100 km de Los Angeles sunt campionii americani la longevitate. Mai mult decat atat, ei s-au dovedit a fi, in urma cercetarilor, si mult mai sanatosi decat multi dintre americani. Care e secretul lor? Ban Buettner a descoperit ca, de fapt, ar fi mai multe:

• Jumatate dintre ei sunt vegetarieni, aceasta categorie fiind se pare mai ferita de boli, printre care se numara si mai multe tipuri de cancer. Acesti adventisti consuma multe fructe si legume, oleaginoase, putina carne si obisnuiesc sa consume alimente usoare la cina;

• Beau 5 – 6 pahare de apa pe zi;

• Sabatul este considerat un sanctuar in timp: o zi pe care si-o dedica doar familiei, lui Dumnezeu, prietenilor si naturii;

• Isi mentin un indice de masa corporala sanatos;

• Fac miscare;

• Le place sa daruiasca si sa se faca utili comunitatii.

- Zona Albastra din Costa Rica

Desi pare ciudat sa ii gasim pe unii dintre cei mai longevivi oameni din lume in America Centrala, bantuita de boli precum malaria si febra tropicala, dar si de revolutii, adevarul scos la iveala de Buettner este cat se poate de precis. In peninsula Nicoya din Costa Rica, oamenii traiesc mai mult. Cateva motive ar putea fi: sistemul foarte bun de sanatate, programele de imunizare si clinicile foarte bune, dar poate si stilul lor de viata. Si ar mai fi cateva motive:

• Apa, mai dura si mai bogata in calciu si magneziu decat in alte zone din Costa Rica;

• Integrarea persoanelor in varsta in sanul familiei, ceea ce le ofera un sentiment de apartenenta si de utilitate;

• Consumul scazut de calorii, in special la cina;

• Sociabilitatea si mentinerea legaturilor cu cei apropiati;

• Placerea de a munci;

• Expunerea inteligenta si regulata la soare;

• Dieta bazata pe porumb fortificat si fasole.

- Zona Albastra greceasca – in care oamenii uita sa moara

Povestea lui Stamatis Moraitis, grecul care a emigrat in America, si-a indeplinit visul american, a aflat ca are cancer la plamani si apoi s-a intors inapoi acasa in Icaria ca sa moara, dar a mai trait inca 35 de ani fara sa faca chimioterapie, fara medicamente si fara nici un altfel de tratament, pare incredibila pentru orice fiinta rationala. Intrebat, daca a aflat ce s-a intamplat cu cancerul lui, Moraitis explica simplu ca s-a intors in America dupa 10 ani ca sa afle, insa toti doctorii lui murisera.

Chiar daca povestea lui este una cu totul si cu totul exceptionala, stilul de viata al icarienilor are cateva caracteristici care par sa justifice in mod stiintific longevitatea lor:

• Beau lapte de capra, care e foarte asemanator cu laptele uman si care contine oligozaharide care sustin o flora intestinala sanatoasa;

• Duc o viata foarte activa;

• Sunt foarte conectati la comunitatea in care traiesc si isi cultiva relatiile sociale;

• Consuma ceaiuri din plante precum: rozmarinul salbatic, salvia sau oregano;

• Profita din plin de beneficiile unei diete mediteraneene bogate in fructe si legume, cereale integrale, leguminoase, cartofi si ulei de masline.

• Se odihnesc la pranz;

• Postesc cam jumatate de an, ceea ce inseamna un consum de calorii mai redus cu aproximativ 30%.

Dupa ce ai parcurs intreaga carte, autorul te invita sa iti creezi propria ta zona albastra, folosind lectiile invatate pana aici. Vei iubi aceste sfaturi nu atat pentru ca te vor ajuta sa realizezi ce trebuie sa faci pentru a duce un trai mai sanatos si mai plin de sens, dar, mai ales pentru ca iti vor readuce aminte care sunt lucrurile importante in viata.

Sfaturi practice pentru a trai mai mult si mai bine. - Andrew Weil, doctor in medicina

Una dintre cele mai importante si antrenante povesti pe care le vei citi vreodata!... Vei invata rapid cum sa introduci aceste invataturi in propria ta viata. - Sanjay Gupta, doctor in medicina

Mananca mai putin. Ofera prioritate familiei. Nu te lasa coplesit de stres. Nu ar trebui sa fie o problema in a urma cele mai multe dintre sfaturile de bun simt pe care Dan Buettner le prezinta in Zonele albastre. - New York Times

O carte care trebuie citita daca iti doresti sa ramai tanar! Buettner ne invata secretele celor mai longevive culturi din lume si modul in care acestea ne pot intineri. - Mehmet C. Oz, doctor in medicina

Dan Buettner ne invita intr-o calatorie pentru a explora secretele longevitatii si ne introduce intr-o lume de basm a imbatranirii. La varsta de 91 de ani acestea sunt vesti foarte bune! - Walter Cronkite, jurnalist, prezentator de televiziune

Nicio dieta din istoria lumii n-a functionat pentru mai mult de 2% din populatie. Cand vine vorba de longevitate, nu exista solutie la minut, cum ar fi o pilula sau orice altceva“, a declarat intr-un discurs cel care a descoperit zonele albastre de pe glob. „Mesele frugale, explica Dan Buettner, reprezinta o practica obisnuita in aceste zone. Locuitorii insulei Okinawa, de exemplu, ii spun „hara hachi bu”, in traducere mananca pana te simti 80% satul.

Cartea este disponibilă aici

Arta subtilă a nepăsării, de Mark Manson

Cartea poate fi achiziționată de aici.

#1 New York Times bestseller. Peste 1 milion de exemplare vândute.

Bazată pe studii, cartea ne aduce în față câteva soluții pentru a reuși fim mai fericiți, mai echilibrați cu noi înșine. Trecând și lăsând în urmă ideea de a rămâne pozitivi, autorul scoate în față importanța mai mare a capacității noastre de a tolera unele situații și nu neapărat de a trece peste obstacole. Printre opiniile și sumarul dovezilor adunate în această carte ne regăsim cu toții în anumite momente din viața noastră.

arta subtila a nepasarii

Puterea magică a gândului, de dr. David J. Schwartz

Cartea este disponibilă aici.

Scrisă aproape de cititor, cu un ton pe cât de sensibil, pe atât de ferm și convingător, primul bestseller al lui David J. Schwartz, Puterea magică a gândului, a rămas, de-a lungul timpului un reper fundamental în literatura motivațională.

Autorul a refuzat creadă factori precum ereditatea sau condițiile sociale ar fi decisivi pentru o viață împlinită financiar, sentimental sau social. Așa a descoperit succesul imens al unor oameni nu se datorează neapărat inteligenței, educației sau norocului. Ci mai degrabă se bazează pe o putere interioară, individuală, construită pe propriile gânduri menite poarte omul spre mai bine.

puterea magica a gandului

Esti ceea ce gandesti - Wayne W. Dyer

Cartea este disponibilă aici.

Aceasta carte ar trebui citita in maniera in care mergi la sala sau alergi sa prinzi metroul. Este gimnastica pentru minte si suflet, iar la final vei deveni mai rezistent si mai puternic in fata vietii. - Goodreads

Citeste aceasta carte in tihna. Asa cum spune autorul, este o carte care iti va schimba fundamental perspectiva asupra propriei vieti, determinandu-te sa iti duci existenta in deplina armonie cu natura. Vei descoperi cum poti avea o viata mai fericita, mai inspirata si mai plina de speranta.

esti ceea ce gandesti

Cincizeci de umbre ale lui Grey, de E.L. James

Cartea este disponibilă aici.

Pentru cei care gustă unorul amestecat cu romantism și erotism, această carte merită parcursă rând cu rând. Vândută în SUA în peste 10.000.000 de copii numai în primele 6 săptămâni, cartea se dovesdeste a fi un bestseller al vremurilor noastre, povestea fiind ecranizată în filmul cu același titlu, care s-a bucurat de un succes pe măsură.

cincizeci de umbre ale lui grey

Fii stapan pe viata ta - Dr. Wayne W. Dyer

Cartea este disponibilă aici.

Fii stapan pe viata ta! Tehnici active pentru a interactiona cu ceilalti si a-ti trai viata asa cum doresti / Pulling Your Own Strings: Dynamic Techniques for Dealing with Other People and Living Your Life As You Choose de Wayne W. Dyer este o pledoarie pentru a-ti trai viata asa cum vrei tu, nu asa cum ar vrea altii, pentru a avea curaj sa iti asumi intotdeauna faptele si vorbele, chiar daca acestea nu vor fi de fiecare data pe placul celor din jurul tau si pentru a prinde aripi sa infaptuiesti lucruri marete, incetand sa te mai limitezi la lucruri marunte.

fii stapan pe viata ta

Nu asculti. Ce iti scapa si de ce conteaza - Kate Murphy

Cartea este disponibilă aici.

In ciuda faptului ca traim vremuri in care tehnologia ne permite sa comunicam digital tot timpul si ne ofera constant oportunitati de conectare, se pare ca nimeni nu asculta cu adevarat si nu prea stie cum sa faca acest lucru. Iar asta ne face sa fim mai singuri, mai izolati si mai putin toleranti decat am fost vreodata. Ascultatoare prin meseria ei, jurnalista Kate Murphy a vrut sa afle cum am ajuns aici.

Ghici cine urmeaza - M.J. Arlidge

Cartea este disponibilă aici.

"Mai ai de trait o ora" - acesta este singurul mesaj transmis intr-un apel telefonic. O farsa? Un numar format gresit? Orice, in afara de adevarul cutremurator... Ca exista cineva care priveste, asteapta si iti planifica moartea in urmatoarea ora. Dar de ce? Misiunea de a afla ii revine detectivului-inspector Helen Grace: o femeie cu un palmares impresionant in urmarirea criminalilor. Insa de data asta este vorba despre un caz in care ucigasul pare sa fie tot timpul cu un pas inaintea politiei si a victimelor. Fara niciun motiv aparent, fara piste, fara indicii, fara nimic in afara groazei pure, o ora poate parea o viata intreaga...

ghici cine urmeaza

Imblanzirea anxietatii - Judson Brewer

Cartea este disponibilă aici.

De la anxietate ni se trag comportamentele asociate diferitelor dependente si obiceiuri nocive (de pilda, mancatul pe fond de stres, procrastinarea, derularea fara incetare a stirilor de pe internet si verificarea retelelor de socializare), prin care incercam sa facem fata problemelor cotidiene. Solutii? Judson Brewer ne arata cum sa ne cartografiem creierul pentru a descoperi factorii declansatori, cum sa-i dezamorsam folosind practica simpla, dar puternica a curiozitatii si cum sa ne antrenam mintea prin mindfulness si alte tehnici utile, cu eficienta dovedita. In paginile acestei carti, el concentreaza peste doua decenii de cercetare si experienta clinica si prezinta un program clar cu ajutorul caruia oricine poate desface nodurile uneori atat de complicate ale anxietatii.

imblanzirea anxietatii

Unfu*k Yourself. Elibereaza-ti mintea si traieste-ti viata - Gary John Bishop

Cartea este disponibilă aici.

Ce te impiedica sa traiesti cea mai buna dintre vieti? Majoritatea raspunsurilor la aceasta intrebare s-ar referi la lucruri ca relatiile cu alti oameni, bani, slujba sau circumstante nefavorabile. Niciuna dintre aceste explicatii nu are vreo importanta. Dupa ce a lucrat zeci de ani cu oamenii in calitate de coach de dezvoltare personala, Gary John Bishop a descoperit ca singura bariera care-ti sta in cale esti chiar tu. Daca esti o persoana care se supara usor, opreste-te din citit. Cartea asta nu e pentru tine. Dar, daca esti in cautarea unei carti care sa-ti ofere puterea de a descoperi ca tot ce ti-ai dorit vreodata se gaseste in tine, asemenea unui izvor de potential care asteapta sa se exprime, considera-te norocos. Unfu*k Yourself este manualul celor resemnati si infranti, un manifest pentru o adevarata schimbare a vietii si descatusarea maretiei fiecaruia dintre noi.

unfu*k yourself

Codul lui Da Vinci, de Dan Brown

Cartea este disponibilă aici.

Deși ficțiune, cartea suprinde și cele mai luminate minți ale prezentului. Codurile, subiectele religioase, istorice, din domeniul artei și al arhitecturii, prezente în Codul lui da Vinci i-au făcut chiar și pe cei mai documentați cercetători -și pună întrebări în legătură cu adevăruri pe care le credeau absolute.

codul lui da vinci

1984, DE GEORGE ORWELL

Cartea este disponibilă aici.

Revista Time a inclus această capodoperă în lista celor mai bune 100 de române în limba engleză ale secolului XX. O carte atât de complexă și actuală, deși apărută în 1949. Povestea este captivantă, cutremurătoare și parcă se repetă, ca și valori, în zilele noastre.

„Probabil romanul definitoriu al secolului XX, o poveste care rămâne veșnic actuală și contemporană.” - The Guardian

1984

BĂTRÂNUL ȘI MAREA, DE ERNEST HEMINGWAY

Cartea este diposnibila aici.

Ernest Hemingway este laureat al Premiului Pulitzer (1953) și al Premiului Nobel pentru Literatură (1954).

Cartea parcurge pe drumuri nestrabatute căile singurătății, dar și ale puterii interioare, ale omului ca ființă complexă și învingătoare. O recomand ca una din cărțile de căpătai pe care trebuie să le citim în această viață. Avem norocul să luăm de-a gata valori și bogații lăsate de suflete atât de talentate.

batranul si marea

Îndreptar pătimaș, de Emil Cioran

Cartea este disponibilă aici.

Cel ce va citi această carte va savura fiecare pagină și va medita asupra ei. O altă față a aceleași realități, văzută parcă printr-o oglindă mai clară și mai sinceră. Emil Cioran se distinge prin operele sale aparte, fiind cunoscut ca om ce iubește viața și umorul, dincolo de scrierile sale.

indreptar patimas

LIBERTATEA - CURAJUL DE A FI TU ÎNSUȚI de Osho

Cartea este disponibila aici.

Deși se cunoaște faptul că Osho nu a scris nicio carte, totuși cugetările sale au fost adunate în mai multe albune încărcate cu o înțelepciune aparte.

osho

ARTA DE A AVEA ÎNTOTDEAUNA DREPTATE de ARTHUR SCHOPENHAUER

Cartea este disponibilă aici.

O carte foarte interesantă, practică și explicativă, ce ne oferă idei de comportamente pentru a obține succesul.

Peripetiile bravului soldat Svejk

Bonom si guraliv, Svejk devine cel mai loial soldat ceh al armatei austro-ungare cand este incorporat la izbucnirea Primului Razboi Mondial. Desi pare ca singura sa dorinta este sa ajunga pe front, descurcaretul Svejk se foloseste de toate subterfugiile posibile in relatia cu medicii, politistii, preotii si ofiterii care il bat la cap ca sa intre in lupta, telul sau fiind sa se tina cat mai departe de front.

Povestea unui „om marunt“ prins intr-o uriasa masinarie birocratica, Peripetiile bravului soldat Svejk este una dintre cele mai amuzante si subversive satire despre inutilitatea razboiului din literatura universala.

Genial… Poate cel mai amuzant roman scris vreodata. - The Guardian

Hasek a fost un geniu al comicului. - Sunday Times

Cartea este disponibilă aici.

Jocul infinit de Simon Sinek

Nu putem alege jocul. Nu putem alege regulile. Putem alege doar cum jucam. Cum poti castiga un joc care nu are final?

Potrivit lui James P. Carse, jocurile finite au jucatori cunoscuti, reguli fixe si un punct final clar. Invingatorii si invinsii sunt usor de identificat, ca intr-un meci de fotbal sau de sah. In jocurile infinite, cum ar fi afacerile, politica sau viata insasi, jucatorii vin si pleaca, regulile sunt schimbatoare si nu exista un punct final definit. Intr-un joc infinit nu exista invingatori sau invinsi. Nu exista, de exemplu, „afaceri invingatoare” sau „castigatori ai vietii”, exista doar inainte si in urma.

Pe masura ce am inteles mai bine diferenta dintre jocurile finite si cele infinite, am inceput sa vad jocurile infinite din jurul nostru. Am inceput sa vad ca multe dintre dificultatile cu care se confrunta organizatiile exista pur si simplu pentru ca liderii lor joaca intr-un joc infinit cu o mentalitate finita. Aceste organizatii tind sa ramana in urma in ceea ce priveste inovatia, efortul voluntar, starea de spirit si, in cele din urma, performanta.

In schimb, liderii care imbratiseaza o mentalitate infinita construiesc organizatii mai puternice, mai inovatoare, mai inspirate. Oamenii lor au incredere unul in celalalt si in liderii lor. Ei au rezilienta necesara pentru a prospera intr-o lume in continua schimbare, in timp ce concurentii lor se pierd pe drum. In final, ei sunt cei care ne conduc spre viitor pe noi, ceilalti.

In Incepe cu de ce am vrut sa arat de ce este valoros sa incepem cu un scop in tot ceea ce facem. In Liderii mananca ultimii am pledat pentru modul in care liderii pot construi incredere prin crearea unei Zone de siguranta. Acum, in aceasta noua carte, incerc sa ofer un cadru care sa ne ajute sa navigam mai bine prin jocul in care suntem toti jucatori: Jocul Infinit. - Simon Sinek, autorul bestsellerurilor Incepe cu de ce si Liderii mananca ultimii

Ce ma surprinde de fiecare data la cartile lui Sinek este naturaletea cu care abordeaza subiecte profunde. Totul pare evident cand il citesti. Felul in care ne propune sa ne uitam in acest moment la lumea afacerilor, ca la un joc infinit, invita la schimbarea paradigmei multor lideri, mutand atentia de la competitivitate la prosperitate. Dandu-le curaj pentru a face acest pas! - Madi Radulescu, Managing Partener MMM Consulting

Cartea este disponibilă aici.

Maitreyi - Mircea Eliade

Carte de extaz senzorial si mistica daruirii, Maitreyi este mult mai mult decat o suma de febre erotice, traversate in decorul "literaturii coloniale" cu fervori gidiano-papiniene s.a.m.d. Ea presupune o anume educatie a simturilor, o incarcare spirituala a voluptatii, paralel cu fragezirea senzuala a experientelor livresti. Cum bine observa Allan, "patima de joc" a acestei feminitati explozive anuleaza „obsesia pacatului" - iata cheia morala a cartii. - Dan C. Mihailescu

Cartea este disponibilă aici.

Nunta in cer - Mircea Eliade

Nunta in cer este o Maitreyi autohtona, in care Maitreyi a luat numele de Ileana. Este, incontestabil, acelasi mare imn de iubire, aceeasi puritate de sentiment si o aceeasi fina si ciudata substanta din care este modelata eroina. Exaltarea lirica se transforma insa in epic vioi, exotismul preferat in valori comune, mult reale si expresive. - Octav Sulutiu

Cartea este disponibilă aici.

Sacrul si profanul - Mircea Eliade

Sacrul si profanul sunt doua modalitati de a fi in Lume, doua situatii existentiale asumate de om de-a lungul istoriei sale. Ele nu prezinta interes doar pentru istoria religiilor sau pentru sociologie, nu fac doar obiectul unor studii istorice, sociologice, etnologice. De fapt, cele doua moduri de a fi, sacrul si profanul, sunt determinate de diferitele pozitii pe care omul le-a cucerit in Cosmos si sunt importante atat pentru filozofi, cat si pentru orice cercetator care doreste sa cunoasca dimensiunile posibile ale existentei umane. - Mircea Eliade

Cartea este disponibilă aici.

Forța gândirii pozitive - Norman Vincent Peale

Dr. Peale, un orator motivațional extraordinar și un teolog cu renume internațional, are în palmaresul sau nu mai puțin de 46 de cărți. "Forța gândirii pozitive" este una din cărțile sale renumite, un must-have, aș putea spune, pentru cei care doresc să își cultive gândirea pozitivă și nu prea o au în sânge (precum subsemnata). Lui Norman Vincent Peale i-a fost înmânată în 1984 de președintele Statelelor Unite ale Americii din acei ani (Ronald Reagan) “medalia prezidențială a libertății” pentru contribuția sa imensă în domeniul teologiei.

Această carte te face să crezi în propria putere de a aduce în viața ta ceea ce îți dorești, ceea ce servește cu adevărat binelui tău și te învață cum poți da o formă concretă dorințelor și speranțelor tale. După ce o vei termina de citit, vei avea mai multă încredere în tine și în abilitatea de a-ți construi viața după cum îți dorești (deci vei prelua controlul asupra ei), (re)găsind totodată energia, motivația și forța necesară pentru a-ți implementa obiectivele pe termen scurt și lung.

Cartea este disponibilă aici

Sub luna de șofran - Nicole C. Vosseler

Dacă vă place să visați cu ochii deschiși la lumi noi și alte culturi și vi se pare că nu vă regăsiți deloc locul în cel în care vă aflați, atunci s-ar putea să rezonați și să fiți iremediabil cuceriți de personajul principal al cărții, Maya Greenwood. În lumea Oxfordului din 1853, Maya se simte sufocată. Dar când un oaspete interesant și neobișnuit îi trece pragul casei, Ralph Garrett- un ofițer al armatei britanice în India, Maya întrevede o urmă de speranță și este plină de entuziasm la gândul unei vieți noi în străinătate alături de acesta. Familia nu este de acord ca tânăra să se căsătorească cu Ralph, așa că Maya fuge cu acesta.

Însă viața sa în Aden nu este nici pe departe cum s-ar fi așteptat și cum visa... Când Ralph este trimis în Arabia, Maya cade în mâinile beduinilor și trebuie să înfrunte deșertul și necunoscutele sale. 3 bărbați cu inițiala R. vor avea un impact covărșitor în destinul sau, i-a prezis Mayei o ghicitoare…. Care vor fi însă aceștia? Cartea te poartă pe meleagurile Orientului, conține și descrieri istorice amănunțite, tradiții contradictorii, obiceiuri, război, personaje interesante, aventuri… nu este doar o poveste de dragoste romantică.

Cartea este disponibilă aici

Curajul de a fi vulnerabil. Schimba felul in care traiesti, iubesti, educi si conduci. Editia a II - a - Brene Brown

Cartea este disponibilă aici

Vulnerabilitatea nu inseamna doar sa cunosti victoria sau infrangerea, ci sa intelegi ca ambele sunt necesare; inseamna sa te implici cu toata fiinta ta in ceea ce faci. Profesoara universitara, autoare de carti si articole si vorbitoare in public din Statele Unite, Brene Brown este actualmente cercetatoare la Colegiul Postuniversitar de Asistenta Sociala de la Universitatea din Houston, Texas.

In ultimii doisprezece ani, s-a ocupat de cercetare intr-o arie larga de subiecte, care include vulnerabilitatea, curajul, sentimentul valorii personale si cel al rusinii, si a tinut conferinte pe aceste teme, vizionate pe Internet in toata lumea.

curajul de a fi vulnerabil

Departe de lumea dezlănțuită – Thomas Hardy

Thomas Hardy este un scriitor britanic naturalist ale cărui romane sunt considerate a fi clasice astăzi. Ați auzit (sau ați citit) cu siguranță de romanul “Tess d'Urberville”, dar vă garantăm că “Departe de lumea dezlănțuită” este la fel de bun și complex. Este adevărat că planează un soi de fatalism asupra personajelor, emblemă a autorului, iar descrierile poetice nu lipsesc din român, dar cartea este splendidă.

“Departe de lumea dezlănțuită”, cel de-al patrulea român al lui Hardy, a fost publicat în 1874 pentru prima dată. Romanul descrie evenimente din viața frumoasei Batsheba Everdene și a fermierului Gabriel Oak, dar lumea aparent liniștită a zonelor rurale este în contrast cu zbuciumul interior și crescendo al celor care trăiesc aici. Cartea ne învață despre consecințele propriilor decizii și acțiuni, despre maturitate sau lipsa ei în perioada tinereții, despre ego și vanități, despre puterea și independența feminină.

Cartea este disponibilă aici >>> https://www.emag.ro

Copiii de pe Volga - Guzel Iahina

Pentru acest roman, Guzel Iahina a primit în 2019 Premiul Bolsaia Kniga și Marele Premiu Ivo Andric. Iakob Ivanovici Bach, profesor în satul german Gnadental de pe Volga, are o viață banală, previzibilă și nu iese deloc din anonimat. Asta până când acceptă să se ducă pe celălalt mal al fluviului ce “împarte lumea în două” și să îi predea lecții de după o cortină unei tinere sensibile, inteligente și timide, Klara- fiica lui Udo Grimm. De acum încolo, totul curge asemenea apelor Volgăi și nimic nu mai rămâne la fel pe termen lung, oricât și-ar dori Bach să oprească cursul lumii și al istoriei în loc. O epopee magistral scrisă care ne învață despre diferitele forme ale iubirii și despre ceea ce ne face să mergem mai departe!

„Am vrut să vorbesc despre lumea coloniilor germane de pe Volga - vibrantă, aparte, vie - o lume creată cândva de oameni veniți din altă țară și pierdută astăzi în negura timpului. Dar este și o poveste despre cum poate o mare dragoste să nască spaime în sufletul nostru și totodată să ne ajute să le depășim“, spunea scriitoarea Guzel Iahina.

Cartea este disponibilă aici

Cel care mă așteaptă - Parinoush Saniee

Deși a fost de două ori interzis de regimul Iranian, din 2003, romanul “Cel care mă așteaptă” a fost publicat în multiple ediții și s-a bucurat de aprecieri și succes internațional. Romanul abordează condiția femeii în lumea musulmană și amintește de destinul multor femei din Iran. Îl citești pe nerăsuflate deși este complex, iar povestea este de fapt povestea unei femei obișnuite, puternice, cu viața, visurile, speranțele, dezamăgirile și realitățile vieții ei.

Visurile noastre și forța de a le împlini cedează ele în cele din urmă în fața viziunilor rigide ale celor din jurul nostru și a modului în care ne influențează? Cartea începe cu anul 1979 și evenimentele care îl preced (revoluția iraniană) și ne dezvăluie viața lui Masumeh, o femeie nevoită să se descurce singură, cu 3 copii, într-un oraș traversat permanent de conflicte politice și religioase, de instabilitate.

Cartea este disponibilă aici

Comunicarea nonviolentă - Marshall Rosenberg

Dr Marshall Rosenberg, psiholog american și profesor, a fost fondatorul și directorul Centrului pentru comunicare nonviolentă, o organizație internațională non-profit. De asemenea, începând cu anii ’60, este cel care a dezvoltat comunicarea nonviolentă, un proces care promovează cooperarea și comunicarea pașnică între oameni, dizolvând conflictele din interiorul relațiilor și al societăților cu ajutorul ei.

Astfel, la recomandarea unei prietene dragi, am început lecturarea acestei cărți și o recomand la rândul meu. Este o carte care ne ajută să îi înțelegem mai bine pe cei din jurul nostru, să le înțelegem nevoile și emoțiile lor, dar și pe cele proprii, încurajându-ne astfel către un stil de comunicare ce implică respect, recunoașterea nevoilor celuilalt, compasiune și conectare de ambele părți.

Cartea este disponibilă aici

Mizerabilii – Victor Hugo

“Mizerabilii” este unul din acele române clasice și geniale ale umanității, o adevărată frescă socială, care pătrunde însă și în cotloanele cele mai adânci ale sufletului uman, cu binele și cu răul josnic din el. Scrierea romanului “Mizerabilii” a fost finalizată în 1862 și este considerată a fi una din capodoperele umanității, dar și unul dintre cele mai bune romane ale secolului XIX. În carte ne sunt prezentate părți din istoria Franței, împrejurările Revoluției Franceze din 1789, arhitectura urbană a Parisului, tipologii umane, problemele sociale ale acelor vremuri (parcă actuale și astăzi), idei filozofice, de moralitate și politice, dar și povestea ocnașului erou Jean Valjean și a frumoasei Cosette.

Romanul se încheie cu versurile scrise de Cosette și Marius pe mormântul lui Jean Valjean:

„Azi doarme. Deși traiul i-a fost prea chinuit,

Trăia. Când al său înger plecă, el a murit.

Această întâmplare s-a petrecut firește

Așa cum vine noaptea când ziua se sfârșește.”

Cartea este disponibilă aici

Indrazneste sa conduci prin munca neinfricata, conversatii dificile si implicare deplina - Brene Brown

Cartea este disponibilă aici

Indrazneste sa conduci sintetizeaza cei 20 de ani pe care Bren Brown i-a petrecut cercetand curajul, vulnerabilitatea, rusinea si empatia. Structurata in patru parti care prezinta principii esentiale pentru leadershipul curajos, este o carte indrazneata tocmai pentru ca autoarea isi dezvaluie propriile slabiciuni. Accepta-i provocarea: invata si tu sa iti confrunti vulnerabilitatea si renunta la armura grea, prima piedica in calea curajului. Vei afla ca, pentru a indrazni sa conduci, trebuie sa iti redescoperi insusiri unice, profund umane.

indrazneste sa conduci

Casa spiritelor – Isabele Allende

“Casa spiritelor” spune, într-un ton fermecător de realism magic ce ne amintește un pic de măiestria marqueziană, povestea familiei Trueba în spatele căreia se află tânărul Esteban, plin de ambiții și dornic de îmbogățire, dar și a destinelor generațiilor care îi urmează. Clara, Blanca și Albă, membre ale acestei familii, sunt personaje feminine încântătoare și bine realizate, cu caractere diferite și frumos definite. Iubirile, pasiunile, idealurile, frământările, principiile, ideile lor se desfășoară parcă într-un fundal mitic, dar extraordinar de real în același timp, pe un ritm violent, unde au loc cutremure, drame, cutremure, uragane, conspirații și comploturi de tot felul. O carte contemporană absolut splendidă!

"Pe 8 ianuarie 1981, pe când mă aflam în Venezuela, am primit un telefon care mă anunța că bunicul meu iubit era pe moarte. Am început să-i scriu o scrisoare, iar acea scrisoare s-a preschimbat în primul meu roman, Casa spiritelor, apărut în 1982", avea să declare Isabel Allende două decenii mai târziu.

Cartea este disponibilă aici

Cum să vorbim în public - Dale Carnegie

Dale Carnegie ne oferă metode, sfaturi practice, secrete și sugestii despre cum putem ține un discurs de orice fel în fața unui auditoriu, reușind să ne expunem mesajul și ideile într-un mod eficient și bine receptat de către public. Autorul ne dezvăluie niște tehnici și sfaturi prin care putem stăpâni un public chiar dacă avem trac de a vorbi astfel și numai gândul discursului public pare că ne paralizează. Arta discursului este o artă care se învață și se îmbunătățește în timp, pe măsură ce o experimentăm și exersăm.

Cartea este disponibilă aici

Bastarda Istanbulului - Elif Shafak

Romanul lui Elif Shafak fascinează prin forța și culoarea cu care sunt prezentate trecutul violent al țării autoarei, conflictele entice și politice, dar și personajele. Libertatea se amestecă cu opresiunea în acest roman, la fel și tradiționalismul cu nonconformismul și viziunea occidentală, memoria cu uitarea. Istanbulul este prezentat prin intermediul aromelor sale inconfundabile și ți se face un dor imens de acest oraș al contradicțiilor în timp ce parcurgi cartea. Scriitoarea abordează și o temă delicată în paginile cărții – genocidul armean din 1915. Cartea are de dezvăluit secrete din viața tinerelor Asya și Armanoush, dar suntem oare pregătiți pentru a descoperi ce se află dincolo de ele?

Cartea este disponibilă aici

Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar - C.S.Lewis

Despre viata unui om angajat religios se vorbeste de obicei din perspectiva inalta, din perspectiva reperelor lui morale si spirituale. C.S. Lewis, distins universitar englez, e un crestin inzestrat cu realism si umor; el alege cealalta perspectiva: cum se vede viata unui om din unghiul diavolului care il are in grija, care trebuie sa il achizitioneze drept hrana pentru infern? Cartea joaca pe competenta psihologica a diavolilor, pe priceperea de a folosi maruntele noastre slabiciuni, de fiecare zi, suficiente pentru a ne face deseori surzi la glasul Celuilalt. Cu toate astea, la capatul cartii si al unei vieti duse cu onestitate si cu atentie spirituala, eroul anonim il intalneste, discret si simplu, pe Celalalt.

"Mai mult decat oricare alt ganditor al secolului XX, Lewis si-a ajutat cititorii sa gaseasca un raspuns la intrebarile lor filozofice."-Los Angeles Times

Cartea este disponibilă aici

Cum sa nu mori

Cum sa nu mori. Descopera alimentele dovedite stiintific ca previn si inverseaza boala

Scrisa de medicul care a creat site-ul de mare popularitate NutritionFacts.org, cartea Cum sa nu mori aduce dovezi stiintifice fundamentale referitoare la singura dieta care poate preveni si inversa marea majoritate a cauzelor mortalitatii generate de boli. Adevarul trist este ca cei mai multi dintre doctori pot trata bolile acute, dar nu si pe cele cronice (pe care nu stiu nici macar cum sa le previna).

Cele 15 cauze primare ale mortalitatii premature – boli precum cea cardiovasculara, cancerul, diabetul, Parkinson, hipertensiunea si altele – rapesc anual viata a 1,6 milioane de americani. Acest lucru nu este insa obligatoriu. Urmand sfaturile doctorului Greger, sustinute de dovezi stiintifice solide, tu poti invata ce alimente trebuie sa consumi si ce schimbari ale stilului de viata trebuie sa introduci in viata ta pentru a preveni si pentru a combate aceste boli, prelungindu-ti astfel viata.

Ai o istorie de cancer la prostata in familie? Renunta la paharul de lapte si adauga niste seminte de in la dieta ta, cat mai des. Suferi de hipertensiune? Ceaiul de hibiscus scade tensiunea mai bine decat unul din principalele medicamente pentru hipertensiune, si asta fara efecte secundare. Ai ficatul bolnav? Cafeaua te poate ajuta sa reduci inflamarea acestui organ. Suferi de cancer la san? Consumul boabelor de soia este asociat cu o prelungire a vietii in astfel de cazuri. Esti ingrijorat din cauza bolii cardiovasculare (cauza numarul unu a mortalitatii in Statele Unite)? Treci la o dieta bazata pe alimente integrale de origine vegetala. Exista nenumarate dovezi care atesta ca aceasta dieta nu numai ca previne boala, dar o poate chiar opri si inversa.

Pe langa alimentele recomandate pentru tratarea principalelor 15 cauze ale mortalitatii, cartea Cum sa nu mori include Lista Celor 12 Alimente Recomandate Zilnic de Dr. Greger, in care vei gasi alimentele si activitatile pe care merita sa le integrezi in rutina ta zilnica. Pline de sfaturi usor de pus in practica si de indicatii nutritionale adeseori surprinzatoare, aceste „ordine ale medicului” sunt exact lucrul de care ai nevoie pentru a duce o viata mai lunga si mai sanatoasa.

Cartea este disponibila aici

Cum sa nu tii o dieta

O adevarata enciclopedie a vietii sanatoase, a pierderii in greutate sustenabile, a prelungirii sperantei de viata, care graviteaza in jurul unui singur cuvant: dovezile.

Doctorul Michael Greger a construit ghidul perfect de pierdere in greutate, adoptand o abordare proactiva atemporala, care poate tine piept oricarei noi tendinte de slabit sau diete. Pe langa analizarea celor mai recente cercetari privind cauzele principale si remediile pentru obezitate, vei descoperi un companion de incredere in aceasta carte, care nu iti va lauda vreo dieta, ci dimpotriva - te va ghida catre descoperirea alegerilor alimentare sanatoase pentru propria viata si pentru propriul corp. Cu alte cuvinte, te va invata ce, cum si cand sa mananci. Vei inlocui luptele constante de pierdere in greutate cu un stil de viata simplu, sanatos si sustenabil.

BONUS: Ghid de nutritie bazat pe dovezi (24 pagini)

Ce vei gasi in aceasta carte:

- o baza impresionanta de zeci de mii de studii si lucrari stiintifice periate in fiecare an;

- ingrediente cheie ale dietei ideale pentru pierderea in greutate - densitatea calorica, indicele insulinei, impactul alimentelor asupra microbiomului nostru intestinal;

- dovezi si explicatii stiintifice pe intelesul tuturor;

- categorii alimentare recomandate si nerecomandate;

- criterii optime ce stau la baza pierderii in greutate si analiza modului in care alimentele ne afecteaza de fapt sanatatea si longevitatea;

- douazeci si unu de acceleratori de pierdere in greutate disponibili in organismul uman, noi descoperiri, precum si factorii care maximizeaza capacitatile noastre naturale de ardere a grasimilor.

Aceasta carte este potrivita pentru tine daca:

1. Esti interesat sa scapi de kilogramele in plus pentru totdeauna, fara diete drastice;

2. Vrei sa iti prelungesti viata in cel mai usor mod posibil;

3. Simti ca a venit momentul sa iti schimbi stilul de viata;

4. Vrei sa tratezi sau sa previi problemele de sanatate cauzate de alimentatia nesanatoasa;

5. Preferi dovezile stiintifice in detrimentul miturilor, dogmelor dietetice si convingerilor false.

Initiativa doctorului Michael Greger de a ajuta oamenii sa slabeasca sustenabil si sa combata obezitatea a pornit de la o poveste impresionanta: bunica sa, care fusese diagnosticata cu o boala cardiovasculara in stare terminala, era trimisa acasa sa moara. Pana cand a fost salvata de unul dintre pionierii medicinei stilului de viata. Asa ca Michael Greger s-a hotarat in acel moment ca misiunea vietii sale este de a salva alti oameni prin intermediul dietei pe baza de plante, ca un fel de recunostinta pentru faptul ca bunica sa a fost salvata. 29 de ani mai tarziu, un doctorat in nutritie, zeci de mii de studii stiintifice si secrete din nutritie analizate, doctorul Michael Greger scrie una dintre cele mai complexe si documentate carti de nutritie - Cum sa nu tii o dieta.

Prelungeste-ti viata, imbunatateste-ti starea generala de sanatate si evita afectiunile care provoaca moartea prematura cu ajutorul doctorului Michael Greger! Preia controlul asupra vietii tale! Comanda acum Cum sa nu tii o dieta si invata secretele unei vieti lungi si sanatoase bazate pe zeci de mii de dovezi si studii stiintifice!

Una dintre cele mai bune carti despre cum sa slabesti in moduri sustenabile

Doctorul Michael Greger este unul dintre eroii mei si continua sa ma inspire. De ce? Pentru ca e intruchiparea integritatii personale, pune pret pe fapte si este unul dintre cei mai buni si destepti oameni pe care ii cunosc. Toate veniturile care vin din vanzarea cartilor si prelegerile sale merg direct la organizatii caritabile, inclusiv site-ul non-profit NutritionFacts.org, una dintre cele mai credibile surse de nutritie bazate pe stiinta. Cum sa nu tii o dieta este una dintre cele mai bune carti pe care le-am citit vreodata despre cum sa slabesti in moduri sustenabile, care imbunatatesc starea generala de sanatate. O recomand! - doctorul Dean Ornish, fondator si presedinte al Institutului de Cercetari pentru Medicina Preventiva si autorul cartii UnDo It!

Dovezile care sustin o dieta bazata pe alimente integrale de origine vegetala

Nu exista nicio indoiala ca, daca vrei sa afli cat de ample sunt dovezile care sustin o dieta bazata pe alimente integrale de origine vegetala, trebuie sa citesti aceasta carte. Doctorul Greger stapaneste baza acestor cunostinte mai bine decat oricine altcineva. - doctorul T. Colin Campbell, profesor emerit de biochimie nutritionala la Universitatea Cornell si autor al cartii Studiul China

Aur curat

Continutul lui Greger este aur curat cand vine vorba de cercetarile nutritionale, iar Cum sa nu tii o dieta nu dezamageste. Exista atat de multe lucruri de invatat din aceasta carte, indiferent daca vrei sa slabesti, sa mentii o greutate sanatoasa, esti pur si simplu curios sau te intereseaza sanatatea publica. - Jamie

Un bastion monumental al adevarului nutritional

Walter Lippman a declarat candva ca sistemul de masurare a sanatatii este adevarul. Doctorul Greger a creat un bastion monumental al adevarului nutritional care sa ne conduca in calatoria noastra in eliminarea bolilor cronice. - doctorul Caldwell B. Esselstyn, autor al cartii Prevent and Reverse Heart Disease

Foarte diferita de o carte obisnuita de diete

Am citit cartea doctorului Greger si am invatat atat de multe. Este foarte accesibila si plina de modalitati realizabile de a pierde kilogramele nedorite sau de a-ti mentine greutatea. Este foarte diferita de o carte obisnuita de diete datorita faptului ca poti scapa de kilograme prin mai multe moduri, inclusiv momentul in care mananci, combinatia de lucruri pe care le mananci si cantitatile. Mai degraba este vorba despre schimbarea stilului de viata, nu despre contorizarea caloriilor. - Brad

Si, nu in ultimul rand, este o carte apreciata atat de cei care se ambitioneaza sa traiasca sanatos, cat si de medici, o carte cu note de peste 4,5/5 oferite de mii de cititori, pe website-uri precum Amazon si Goodreads.

Cartea este disponibila aici

Uita de griji, incepe sa traiesti

Uita de griji, incepe sa traiesti / How to Stop Worrying and Start Living de Dale Carnegie este „un indrumar – pentru un nou mod de viata”. Este o carte de care are nevoie oricine, mare sau mic, tanar sau batran, pentru ca abordeaza un subiect care ne afecteaza pe toti: GRIJILE. Dar volumul de fata este mai mult decat o simpla carte despre griji. Este o carte care iti va descreti fruntea pentru totdeauna si te va convinge sa nu te mai lasi coplesit niciodata de grijile tale, pentru ca vei sti ca, oricare ar fi acestea, pot fi depasite. O carte la care te vei reintoarce de mai multe ori pe parcursul vietii si pe care vei simti nevoia sa le-o faci cadou si celor dragi absorbiti de prea multe griji.

Uita de griji, incepe sa traiesti este totodata un ghid practic pentru a elimina ingrijorarea din viata ta, scris in urma unor concluzii trase pe baza experientelor reale de viata a mii de adulti care au fost candva elevii autorului. Tot aici vei regasi o serie de adevaruri stravechi, evidente si eterne pe care esti invitat sa le aplici in viata ta pentru a trai mai relaxat si mai fericit.

Dar si propria experienta de viata a autorului a contat pentru scrierea acestei carti. Dale Carnegie (1888-1955) a marturisit ca in 1909 era unul dintre cei mai nefericiti tineri din New York, dupa care, a renuntat la jobul sau de vanzator de autocamioane pentru a-si implini marele vis, acela de a „trai pentru a scrie si a scrie pentru a trai”. Desi, s-a descris pe sine ca fiind „un simplu baiat de la tara” din Missouri, cartile sale au avut un impact puternic asupra mai multor generatii si l-au consacrat drept un precursor al genului de dezvoltare-personala. Inca de la publicarea primei sale carti in 1936 - „Cum sa castigi prieteni si sa influentezi oameni” - si pana in prezent, volumele sale au schimbat viata a milioane de oameni determinandu-i sa traiasca mai frumos si sa fie mai fericiti.

In volumul de fata, vei descoperi povestea autorului insusi, care nu a fost dintotdeauna una plina de succes, dar si alte zeci de povesti de succes ale unor oameni care au reusit in viata si lectiile pe care le poti invata din experientele lor. Regulile formulate de autor pentru a scapa de griji pe tot parcursul cartii te vor ajuta totodata sa iti fixezi in subconstient toate acele lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere ori de cate ori vei fi tentat sa te lasi coplesit de griji, pentru ca:

Scopul cartii este sa sublinieze din nou, sa ilustreze, sa simplifice, sa improspateze si sa elogieze multe adevaruri stravechi fundamentale – sa iti dea un ghiont si sa te determine sa faci ceva in legatura cu aplicarea lor.

Cartea este structurata in opt parti, dupa cum urmeaza:

PARTEA INTAI: adevaruri esentiale pe care ar trebui sa le stii despre ingrijorare

Unul dintre cele mai tragice lucruri pe care le stiu despre natura omeneasca este acela ca amanam cu totii sa traim. Visam la o gradina magica de trandafiri aflata dincolo de orizont – in loc sa ne bucuram de trandafirii care infloresc astazi sub fereastra noastra.

De ce suntem atat de neghiobi – atat de tragic de neghiobi?

Cat de ciudata este mica noastra procesiune a vietii!, a scris Stephen Leacock. „Copilul spune: «Cand o sa fiu baiat mare». Dar ce inseamna asta? Baiatul mare spune: «Cand o sa ma maturizez». Apoi, adult fiind, spune: «Cand o sa ma casatoresc». Dar ce inseamna, la urma urmei, sa fii casatorit? Gandul se schimba in: «Cand voi putea sa ies la pensie». Si apoi, cand vine pensionarea, se uita inapoi la peisajul traversat; peste el pare sa bata un vant rece; l-a ratat, cumva, pe tot si e pierdut. Viata, aflam prea tarziu, consta in actiunea de a trai, in tesatura fiecarei zile si fiecarei ore.”

In aceasta parte a cartii autorul ne prezinta o multime de oameni remarcabili, care au contribuit substantial la un moment dat la bunul mers inainte al lumii prin misiunea lor, dar care, s-au confruntat si ei cu ingrijorarea in cele mai cumplite forme ale ei. Cum au reusit sa scape de ingrijorare si sa abordeze viata mai relaxati, vei afla din aceasta prima parte deosebit de interesanta si mai ales pilduitoare.

Fie ca este vorba de viata de familie, de un job obisnuit sau de afaceri importante, ingrijorarea are un singur leac pe care il vei afla aici. Vei citi tot aici despre cazul unui om de afaceri pe care grijile l-au imbolnavit si l-au adus in pragul mortii, pentru ca apoi, cand le-a lasat deoparte, sa isi revina miraculos, dar si povestea aproape incredibila a lui Earl P. Haney din Winchester, Massachusetts care te va convinge ca intr-adevar nu merita sa iti faci griji pentru nimic.

Tot in aceasta prima parte a cartii vei descoperi:

• O formula magica pentru a scapa de griji;

• Care sunt bolile cel mai frecvent declansate de griji si cum oameni care reusesc sa construiasca averi uriase ajung sa nu se mai bucure de ele din cauza bolilor;

• Cum eliminarea grijilor din minte ne poate vindeca trupul chiar si de boli cumplite precum cancerul;

PARTEA A DOUA: tehnici de baza in analizarea grijilor

In acest capitol autorul te ghideaza pas cu pas cum sa analizezi si sa rezolvi problemele legate de griji. Si aici vei gasi povestile mai multor oameni de succes, momentele cele mai grele in care au dat piept cu grijile si modul in care au actionat pentru a le indeparta. Galen Litchfield si reteta lui pentru a alunga grijile este doar una dintre aceste povesti.

Vei afla de asemenea o metoda de a elimina 50% din grijile legate de afaceri, afland povestile altor oameni de succes care au reusit sa faca asta. Aceste metode au functionat la altii, asadar, de ce nu le-ai incerca si tu?

PARTEA A TREIA: Cum sa distrugi obiceiul de a te ingrijora inainte ca acesta sa te distruga pe tine

Si in aceasta parte a cartii vom descoperi noi modalitati de a alunga grijile, si mai ales cum, datorita uneia dintre legile fundamentale ale psihologiei, astazi ne este foarte usor sa alungam anxietatea. Vei descoperi de asemenea terapia ocupationala si vei fi incurajat sa o practici ori de cate ori te vei simti coplesit de griji.

Dar vei descoperi si cativa oameni cu adevarat exceptionali care au aplicat cu succes aceasta terapie pe ei insisi. Povestioarele despre de ce nu merita sa te poticnesti de trecut si cat de importanta e capacitatea de a trece cu vederea grijile si tragediile te vor convinge ca pentru nimic din ce-a trecut nu mai are rost sa suferi.

PARTEA A PATRA: sapte moduri de a cultiva o atitudine mentala care iti va aduce pace si fericire

Cei mai buni doctori din lume sunt doctorul Alimentatie, doctorul Liniste si doctorul Veselie. - Jonathan Swift

Aceasta parte a cartii are la baza o cugetare a imparatului roman Marc Aureliu, care era de parere ca „Viata ne este hotarata de propriile ganduri”. Un experiment efectuat sub hipnoza va demonstra fara drept de replica cat de mare este forta gandului.

Tot in aceasta parte a cartii autorul dezbate chestiuni precum:

• De ce e de preferat sa ne iubim (sau macar iertam) dusmanii decat sa ne infuriem din cauza lor, venind atat cu argumente religioase, dar si medicale in acest sens;

• De ce e de preferat sa nu uram, sa nu ne infuriem si sa evitam gandurile negre;

• De ce trebuie sa facem bine fara a ne astepta la recunostinta si sa incercam sa fim asemeni „Omului ideal”, al lui Aristotel care „se bucura facand favoruri altora”.

• Care este semnificatia cuvintelor „Gandeste si multumeste” dar si cat de penibili suntem cand ne facem griji atat timp cat suntem sanatosi, avem ce manca si nu suntem in pericol major;

• Cum putem transforma un minus intr-un plus;

• Cum sa te vindeci de depresie in 14 zile;

• Si tot aici vom descoperi noi reguli pentru a scapa de griji:

PARTEA A CINCEA: Modalitatea perfecta de a invinge grijile

Aceasta a cincea parte este despre puterea credintei. Aceasta forta motrice care se afla mai presus de orice. Cu ajutorul ei putem depasi disperarea, neincrederea, boala, suferinta, frica si tot ce la un moment dat ne poate parea insurmontabil. Pentru ca ea reprezinta, asa cum spunea laureatul Premiului Nobel, dr. Alexis Carrel: cea mai puternica forma de energie pe care o poate genera cineva. Este o forta la fel de reala ca gravitatia terestra. Ca medic, am vazut oameni care, dupa ce toate formele de terapie au esuat, s-au vindecat de boala si melancolie prin efortul senin al rugaciunii... Rugaciunea este precum radiul, o sursa de energie luminoasa, care se autosustine... Prin rugaciune, fiintele umane cauta sa isi sporeasca energia finita aderand la sursa Infinita a tuturor energiilor. Cand ne rugam, ne conectam la forta motrice inepuizabila care face universul sa se invarta. Ne rugam ca o parte din aceasta forta sa fie alocata nevoilor noastre. Chiar si prin simpla solicitare, lipsurile noastre omenesti sunt satisfacute si ne ridicam intariti si vindecati... Ori de cate ori ne adresam lui Dumnezeu prin rugaciuni arzatoare, ne schimbam in bine atat sufletul, cat si trupul. Nu se poate ca un om sa se roage macar o clipa si sa nu obtina ceva bun.

Tot aici vei afla ce nevoi psihologice de baza ne satisface rugaciunea, dar si o rugaciune pe care sa o rostesti cand te vei simti greu incercat.

PARTEA A SASEA: Cum sa nu iti mai faci griji din cauza criticilor

Iti aduce aminte de faptul ca nimeni nu loveste un caine mort si ca o critica nedreapta este adesea un compliment mascat, pentru ca inseamna ca cineva te invidiaza pentru ceva. Tot aici vei fi invitat sa te gandesti la faptul ca exista si o parte pozitiva in critica care ne ajuta sa evoluam si sa facem lucrurile mai bine. De aceea ar trebui sa cerem noi insine sa fim criticati, iar in cazurile in care critica vine fara a o fi solicitat sa nu ne lasam afectati de ea atat timp cat stim ca am facut lucrurile cat am putut de bine.

PARTEA A SAPTEA: Sase moduri de a preveni oboseala si grijile si de a-ti mentine energia si buna dispozitie la un nivel inalt

Ce legatura exista intre oboseala si griji? Se pare ca cele doua sunt mai strans legate una de alta decat ne-am fi asteptat, dupa cum spune autorul:

De ce scriu un capitol despre prevenirea oboselii, intr-o carte despre prevenirea ingrijorarii? Este simplu: pentru ca oboseala produce adesea ingrijorare sau, cel putin, te predispune la ingrijorare. Orice student la medicina iti va spune ca oboseala scade rezistenta fizica la raceala comuna si la sute de alte boli; si orice psihiatru iti va spune ca oboseala iti scade si rezistenta la sentimentele de frica si ingrijorare. Asa ca, prevenirea oboselii tinde sa previna si ingrijorarea.

Autorul iti va oferi argumente de natura medicala pentru a preveni oboseala si iti va oferi o multime de metode de a face acest lucru prin exemplele unor oameni de succes care acordau la fel de multa importanta prevenirii oboselii ca si indatoririlor zilnice. Tot aici vei invata cateva deprinderi bune de lucru care te vor ajuta sa muncesti mai eficient, dar fara stres, sa alungi plictiseala care te oboseste, sa nu-ti mai faci griji din cauza insomniei, transformand-o intr-un atu, sa adaugi entuziasm in tot ce faci si mai presus de toate sa te relaxezi: acasa, la munca, cand te simti stresat...

PARTEA A OPTA: „Cum am invins grijile” - 31 de povesti adevarate

In aceasta ultima parte a cartii, autorul ne prezinta 31 de povesti adevarate despre oameni si culturi de la care avem multe de invatat in privinta modului in care ar trebui sa ne tratam sau sa invingem grijile. Fiecare poveste in parte poate reprezenta pentru fiecare dintre noi o adevarata revelatie. Vei afla asadar de aici cum a invins grijile Benjamin Franklin, care au fost cele trei sfaturi date de medici care i-au salvat viata lui John D. Rockefeller sau ce poveste uimitoare de viata se afla in spatele lantului de magazine americane J.C. Penney.

Te invit asadar sa descoperi o carte memorabila pentru care ai sa-ti multumesti ca ai citit-o si sa te bucuri zilnic de acest program de buna-dispozitie si gandire constructiva, intitulat „Doar pentru astazi” intocmit de Sibyl F. Partridge:

„Doar pentru astazi

1. Astazi voi fi fericit. Asta presupune ca ceea ce a spus Abraham Lincoln este adevarat, ca „majoritatea oamenilor sunt cam atat de fericiti pe cat se hotarasc sa fie”. Fericirea vine din interior, nu depinde de imprejurarile exterioare.

2. Astazi voi incerca sa ma adaptez la ceea ce este si nu voi incerca sa adaptez totul la dorintele mele. Imi voi accepta familia, afacerea si norocul asa cum sunt si ma voi pune de acord cu ele.

3. Astazi voi avea grija de corpul meu. Voi face miscare, il voi ingriji, il voi hrani, nu voi abuza de el si nici nu il voi neglija, iar astfel va fi o masinarie perfecta, care sa faca ce ii cer.

4. Astazi voi incerca sa imi fortific mintea. Voi invata ceva util. Nu voi fi un trantor. Voi citi ceva care cere efort, reflectie si concentrare.

5. Astazi imi voi stimula sufletul in trei feluri; voi face o fapta buna pentru cineva, fara ca acesta sa afle. Voi face cel putin doua lucruri pe care nu vreau sa le fac, asa cum sugereaza William James, doar ca exercitiu.

6. Astazi voi fi incantator. Voi arata cat de bine pot, ma voi imbraca cat mai frumos posibil, voi vorbi incet, ma voi purta curtenitor, voi fi generos cu laudele, nu voi critica deloc, nu ma voi plange de nimic si nu voi incerca sa impun reguli sau sa corectez pe cineva.

7. Astazi voi incerca sa traiesc numai aceasta zi, nu sa ma ocup de toate problemele vietii mele. Pot sa fac timp de douasprezece ore lucruri care m-ar inspaimanta daca ar trebui sa le continui toata viata.

8. Astazi voi avea un program. Voi scrie ce vreau sa fac in fiecare ora. S-ar putea sa nu il urmez intocmai, dar voi avea un program. Va elimina doua napaste, graba si indecizia.

9. Astazi voi sta o jumatate de ora cu totul singur, in liniste, si ma voi relaxa. In aceasta jumatate de ora ma voi gandi din cand in cand la Dumnezeu pentru a capata o perspectiva mai larga asupra vietii mele.

10. Astazi voi fi netemator, mai exact nu ma voi teme sa fiu fericit, sa ma bucur de ceea ce este frumos, sa iubesc si sa cred ca cei pe care ii iubesc ma iubesc si ei la randul lor.”

Cartea este disponibila aici

Alchimistul de Paulo Coelho

Am inceput lectura acestui roman cu mari reticente in legatura cu ce mi-ar putea darui, insa pot declara ca este una dintre cele mai revelatoare carti pe care le-am citit vreodata.

Alchimistul este un basm, o poveste feerica ce surprinde drumul initiatic al unui tanar pastor. El se afla in cautarea Piramidelor, in speranta ca acolo se va afla o comoara extraordinara.

Achizitioneaza cartea de aici si descopera metaforele pe care Coelho le-a presarat cu mare precizie in aceasta poveste aparent banala.

100 de carti de citit

Anna Karenina de Lev Tolstoi

Lev Tolstoi este un important scriitor rus, opera sa fiind cunoscuta de intreaga lume si apreciata de mii de cititori. Anna Karenina este poate una dintre cele mai frumoasa creatii ale sale.

Anna se afunda intr-o viata adulterina, ce aduce dupa sine neliniste si dezechilibru atat in sufletul protagonistei cat si in viata de familie. Cum va reusi ea sa renunte la o iubire patimasa si cine este de vina in acest episode in care suntem martori la destramarea unei familii?

Puteti cumpara cartea de aici.

100 de carti de citit

Instrumente Mortale de Cassandra Clare

Aceasta serie a fost prima pe care am pus vreodata mana cand vine vorba de SF, Fantasy. N-am fost niciodata un mare fan al acestui gen, dar acum vreo sase ani erau in voga si le-am oferit o sansa. Cartile s-au dovedit deosebit de interesante, iar pentru cine isi doreste sa incerce si un astfel de gen mi se par ideale ca prime lecturi.

‘Instrumente Mortale’ spune povestea lui Clary, o pustoaica de 15 ani care descopera ca are darul Vederii. Aceasta incepe sa vada tot felul de entitati de la vampiri pana a vrajitoare si varcolaci, fiind salvata inainte de a fi atacata si ucisa de acestia de Vanatorii de Umbre.

Puteti achizitiona cartea de aici.

100 de carti de citit

Oscar si Tanti Roz de Eric Emmanuel Schmitt

Aceasta este una dintre cele mai emotionante povesti pe care, garantez, le veti citi vreodata. Schimtt este un scriitor francez ce reuseste sa faca dintr-o simpla carte, dintr-o simpla foaie cu scris negru pe ea- viata!

Oscar este un baietel de de zece ani a carui casa este un spital, acesta fiind bolnav de leucemie. Descopera gandurile unui pui de om care n-a apucat inca sa traiasca nici un sfert din viata. Descopera profunzimea si iubirea lui!

Oscar si Tanti Roz este, fara doar si poate, o carte care schimba vieti. O puteti cumpara de aici.

100 de carti de citit

Dama cu camelii de Alexandre Dumas Fiul

Viata unei curtezane ce, in haosul vietii destrabalate, in mijocul orgiilor pariziene si a unei lumi parca acoperite de fum greu, jocuri de noroc si nopti albe, intalneste un scriitor. Armand este vrajit de frumoasa curtezana Marguerite si se indragosteste pe loc de ea. Insa poate un barbat sa isi imparta femeia iubita cu jumatate din oras? Ori poate renunta o femeie, din dragoste, la singura sursa de venit ce o ajuta sa supravietuiasca?

Puteti cumpara cartea de aici.

100 de carti de citit

Gandeste ca un calugar. Antreneaza-ti mintea pentru a-ti gasi linistea si scopul in viata de zi cu zi - Jay Shetty

Cartea poate fi cumparata de aici.

Cand VEI GANDI CA UN CALUGAR vei intelege:

De ce negativismul este contagios
Cum sa iti controlezi tendinta de a gandi prea mult
De ce comparatiile omoara dragostea
Cum sa iti folosesti frica
De ce nu poti gasi fericirea atunci cand o cauti
Cum sa ai cate ceva de invatat de la toti cei pe care ii intalnesti
De ce nu esti acelasi lucru cu gandurile tale
Cum sa iti gasesti scopul
De ce bunatatea este cruciala pentru succes
Si mult mai multe...

gandeste ca un calugar

Toata lumina pe care nu o putem vedea de Anthony Doer

Acest roman destul de dur este oglinda unei realitati nu atat de indepartate. Toata lumina pe care nu o putem vedea este un roman de razboi, un roman ce prezinta doua suflete aparte: Marie, o frantuzoaica lipsita de vedere si Werner, un baiat de origine germana ce a ramas orfan.

In incearcarea de a depasi suferinta provocata de propriile lipsuri, cei doi se intalnesc in mijlocul vacarmului.

Cartea poate fi cumparata de aici.

100 de carti de citit

Banchetul de Platon

Un dialog fascinant, spumos, plin de umor se invatiseaza in fata cititorilor sub semnatura lui Platon. Un dialog despre Eros- despre zeul iubirii si o subliniere evidenta a faptului ca viata ar fi aproape imposibila fara ajutorul iubirii.

Puteti cumpara cartea de aici.

100 de carti de citit

Lolita de Vladimir Nabokov

Poate unul dintre cele mai controversate romane ale tuturor timpurilor, Lolita este o poveste greu de digerat. Cartea prezinta pasiunea aproape morbida a unui barbat in varsta pentru o copila de doisprezece ani.

Romanul a fost cu greu acceptat de catre editorii vremurilor, insa acum se numara printre cele mai reusite creatii literare si este, fara dubiu, o lectura esentiala a oricarui om.

Puteti achizitiona romanul de aici.

100 de carti de citit

Sindromul Greta Garbo de Aurora Liiceanu

Aceasta carte vorbeste despre o viata guvernata de celebritate si anonimat in mod simultan, despre una dintre cele mai iubite actrite ale tuturor timpurilor (Greta Garbo) si despre cum viata ei este un model pentru multi oameni din industria artistica pana in ziua de astazi.

Greta Garbo a fost o actrita de origine suedeza, un model, un sex simbol ce a preferat ca viata ei privata sa ramana astfel pana in ultimul moment. O poveste impresionanta, cutremuratoare pe alocuri este cuprinsa in filele acestei carti.

O puteti achizitiona de aici.

100 de carti de citit

Adam si Eva de Liviu Rebreanu

Adam si Eva este o poveste minunata despe doua suflete pereche si incercarile lor nenumarate de a se regasi. Dupa parerea mea, este cea mai frumoasa carte scrisa de un roman si nu poate lipsi din biblioteca nimanui!

Este disponibila aici.

100 de carti de citit

Marele Gatsby de Scott Fizgerald

Declarat unul dintre cele mai bune romane ale secolului XX, Marele Gatsby a reusit sa topeasca inimile a probabil sute de mii de cititori. Acest roman publicat in anii 20 prezinta o idila, o poveste de dragoste cum rar ii e dat omului sa traiasca.

Marele Gatsby este dovada faptului ca nimic din ce e material nu poate umple inima unui om la fel cum o face femeia pe care o iubeste si pe care a iubit-o toata viata lui. Cartea este disponibila aici.

100 de carti de citit

Jamie at Home de Jamie Oliver

Una dintre putinele carti de bucate pe care eu le-am rasfoit vreodata, Jamie at Home este un volum plin de retete delicioase, foarte simplu de facut si retete ce se pot plia pe majoritatea gusturilor.

Asa cum ii spune si titlul, este o carte ‘de casa’, o carte care sa nu paraseasca bucataria caminului si care sa transforme o seara banala intr-un memorabila!

O puteti achizitiona de aici.

100 de carti de citit

Minciuni pe canapea de Irvin Yalom

Minciuni pe canapea este un roman surprinzator ce te tine cu sufletul la gura. Acesta ne arata cum prada poate sa devina vanator intr-o fractiune de secunda, expunand in fata cititorului povestea unui psihiatru ce ajunge sa isi piarda mintile atunci cand una din pacientele sale isi doreste razbunare.

O carte cu adevarat fascinanta ce a reusit sa impresioneze numerosi cititori. Aceasta este disponibila aici.

100 de carti de citit

Zece negri mititei de Agatha Christie

Agatha Christie este o scriitoare celebra, deosebit de apreciata si mai ales iubita de cititorii sai. Aceasta este faimoasa pentru romanele sale politiste ce au fost dramatizate si ecranizate de numeroase dati de-a lungul timpului.

Zece negri mititei este, probabil, cel mai cunoscut roman al sau si este cu siguranta una dintre cartile pe care oricine ar trebui sa le citeasca intr-o viata. Este disponibila aici.

100 de carti de citit

Romeo si Julieta de William Shakespeare

William Shakespeare, cel mai important scriitor englez al tuturor timpurilor, acum sute de ani a reusit sa scrie cea mai frumoasa poveste de dragoste din cate s-au scris. Romeo si Julieta ramane o revelatie, avand o energie aparte si reusind sa capteze atentia tuturor cititorilor si sa emotioneze profund.

Undeva in Verona, doua familii rivale si un bal mascat- Ce se intampla oare cand tinerii celor doua familii se indragostesc iremediabil? Cat poate si de profunda ura si invidia intre clanuri?

Cartea este disponibila aici.

100 de carti de citit

1001 filme de vazut intr-o viata de Steven Jay Schneider

Dintr-o astfel de lista de carti nu putea lipsi un astfel de album care este esential in casa oricarui om. O enciclopedie cinematografica ce reuseste sa acopere toate genurile, domeniile si perioade este nu numai o investitie pentru propria persoana ci poate fi un cadou minunat.

Cartea este disponibila aici.

100 de carti de citit

Conversatie la catedrala de Mario Vargas Llosa

Catedrala iubitului autor Vargas Llosa nu este deloc locul sfant, in care oamenii vin sa isi regaseasca credinta sau sa se apropie de Dumnezeu. Catedrala despre care se vorbeste in acest roman este o carciuma inghesuita, murdara, in care oamenii se comporta aproape grotesc.

Descopera poveste protagonistilor si dialogul dintre ei- cartea este disponibila aici.

100 de carti de citit

O scurta istorie a timpului de Stephen Hawking

Se spune ca nicio carte de istorie nu s-a bucurat de un asemenea succes. Daca va doriti sa intrati in lumea fascinanta a universului, daca va doriti sa aflati cand a inceput totul sau daca se va termina vreodata, cartea lui Stephen Hawking este disponibila si poate fi achizitionata de aici.

100 de carti de citit

Featured foto de la Andriana Syvanych via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.