Setari Cookie-uri

6 activități pentru a combate astenia de toamnă

Toamna îți poate oferi multe plăceri: de la natura care prinde mii de culori diferite, la aerul care parcă te pișcă, dar te face să te simți revigorat, până la deliciile culinare specifice cu arome de mere, nuci, scorțișoară

Unul dintre subiectele actuale este cum să evităm astenia de toamnă. Pentru unii, este anotimpul preferat. Alții, din contră, îl percep ca pe un sezon depresiv, cu zile scurte, lumină gri și, evident, nici ploile nu ajută. Cu toate acestea, toamna îți poate oferi multe plăceri: de la natura care prinde mii de culori diferite, la aerul care parcă te pișcă, dar te face să te simți revigorat, până la deliciile culinare specifice cu arome de mere, nuci, scorțișoară etc. Iată cum te poți bucura de acest anotimp.

Plimbări lungi în natură

Nimic nu se compară cu o plimbare lungă prin pădure, în zilele frumoase de toamnă. Toamna face ca aceste locuri să pară și mai relaxante și liniștitoare. Admiră culorile schimbătoare ale copacilor, urmărește jocul razelor de soare printre ramuri, absoarbe mirosul specific. Este o ocazie minunată să faci cele mai frumoase fotografii. Sau, împreună cu prietenii, luați câteva paturi și improvizați un picnic. Vei reveni acasă cu obrajii roz, relaxată și cu bateriile încărcate.

Citește și:

Gătește rețete de toamnă

Gătitul este o activitate antidepresivă și este orientată spre familie. Iar toamna avem nevoie de confort și căldură. E ocazia perfectă să pregătim mâncăruri gourmet de sezon. Supă de dovleac cu smântână, un risotto cu hribi sau o supă pasată de cartofi și praz vor fi un cadou cald și savuros pe care ți-l poți oferi ție sau familiei, dar și celor apropiați. Și nu uita de deserturi: este sezonul merelor, gutuilor și al nucilor. Folosește-le în plăcinte, tarte sau chiar în checuri și brioșe.

Relaxează-te cu filme

Când afară este mai rece și plouă, ce poate fi mai plăcut decât să te relaxezi în fața unui televizor, urmărind serialul preferat? Fă-te comodă, îmbracă pijamalele pufoase preferate, fă-ți un ceai sau o ciocolată fierbinte, servește-te cu o prăjitură excelentă cu mere și migdale, înfofolește-te în pătură și fii pregătită de un maraton. De filme, evident. Iar dacă îți iese în cale și un animal de companie blănos, și mai bine. Se știe că animalele reduc stresul și calmează.

Citește și:

Oferă-ți timp doar pentru tine

Între serviciu, copii și toate sarcinile zilnice, adesea este dificil să te răsfeți cu un moment real de relaxare în timpul săptămânii. Așadar, poți profita de weekend pentru a-ți oferi puțin timp pentru tine. Lasă copiii la părinți, rude sau cu partenerul tău și evadează. Poate fi orice, de la tricotat, grădinărit, citit, la o ședință de SPA sau masaj. Poți chiar să nu faci nimic, este și asta o activitate. Important este să fii tu cu tine și să te regăsești.

Decorează-ți casa

Odată cu lumina mai gri și temperaturile mai reci, tindem să ne retragem tot mai mult în casă. Este important să te simți bine în ea. Nu este necesar să reamenajezi toată casa, dar poți schimba anumite obiecte decorative sau de mobilier pentru a da un aer cald încăperilor. Optează pentru culori sezoniere prin schimbarea lenjeriei de pat, a covoarelor sau a unor perne decorative. Alege obiecte noi de iluminat și nu ezita să folosești lumânări parfumate, care te vor relaxa.

Citește și:

Aranjează-ți garderoba

Sortează lucrurile pe care le deții, renunță la cele pe care nu le mai porți din varii motive și achiziționează unele noi. Când vine toamna, cumpărăturile sunt un medicament antistres, dar și o ocazie potrivită să-ți actualizezi garderoba. Nu este nevoie să părăsești casa, cumpărăturile online sunt la fel de relaxante, plus că le poți realiza stând confortabil într-un fotoliu, în pijamale. E momentul potrivit să începi discret și lista de dorințe pentru Crăciun.

Doar pentru că soarele devine tot mai discret și retras, asta nu înseamnă că trebuie să-i urmăm exemplul. Bucură-te de viață din plin și fă-o mereu cu un zâmbet! Poate este mai ușor de spus decât de făcut, dar, cu motivația potrivită, totul este posibil. Chiar și să te îndrăgostești de toamnă!

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.