Setari Cookie-uri

Cum îmbunătățești aspectul băii, pentru un plus de eleganță - 5 metode la îndemâna ta

Descoperă ce variante ai la îndemână, ca să dai un plus de originalitate băii tale

Baia este una dintre încăperile cel mai greu de amenajat sau renovat, pentru că trebuie să satisfacă o multitudine de roluri, de la cele funcționale până la cele estetice, într-un spațiu, de obicei, compact. Din fericire, orice baie, indiferent de dimensiuni și formă, poate deveni elegantă, fără să fie nevoie să faci credit la bancă sau să spargi pereții. Aceasta, pentru că există soluții care te vor ajuta să-ți transformi baia într-o oază de lux, fie că o amenajezi de la zero, fie că vrei să aduci doar câteva îmbunătățiri designului interior.

  1. Alege materiale cu aspect natural, pentru pardoseală

Gresia este esențială în baie, la fel ca în orice alte zone umede sau care trebuie curățate frecvent. Rezistentă, foarte ușor de întreținut, simplu și rapid de montat, cu design modern și foarte variat, gresia este prima alegere pentru pardoselile din baie. Există, însă, un detaliu care aduce un plus de confort și contribuie la armonia vizuală: absența rosturilor. Optând pentru astfel de modele de gresie:

Citește și:
  • dai un aspect unitar încăperii, indiferent cât de spațioasă este;

  • creezi senzația de spațialitate;

  • îți ușurezi munca, pentru că întreținerea gresiei este rapidă și foarte simplă.

șadar, pentru a imprima băii un plus de eleganță, una dintre cele mai inspirate soluții este un model de gresie tip parchet fara rosturi, prin care combini nuanțele dulci ale lemnului cu albul obiectelor sanitare și îți asiguri, ușor, un mediu curat și confortabil.

  1. Integrează în designul băii o chiuvetă spectaculoasă

Alege cu îndrăzneală o chiuvetă spectaculoasă pentru baie, cu design modern, rotundă sau dreptunghiulară, de culoare neagră, de exemplu. Aceasta poate să devină punctul focal și elementul care dă tonul întregii amenajări, atunci când preferi o baie bicoloră, în care să creezi contraste cu impact vizual deosebit. Adaugă personalitate încăperii și montează lavoarul pe un blat din lemn tratat împotriva umezelii și o bază suspendată, care să-ți ofere și spațiu de depozitare.

Citește și:

Prin urmare, renunță la tipare și uită de ideea că toate obiectele sanitare din baie trebuie să fie în același stil. Există nenumărate forme, materiale și culori pe care le poți folosi pentru a crea o baie pe care să o iubești. Un lavoar frumos și inedit adaugă eleganță și originalitate încăperii.

  1. Adaugă puțină sticlă în designul băii tale

Dacă vei renunța la perdeaua din plastic și vei alege o protecție de sticlă pentru cadă, aspectul estetic al băii tale se va schimba radical. Aceste accesorii sunt elegante, foarte moderne și stilate. Se potrivesc în orice amenajare și au un rol funcțional evident, transformând o cadă într-o cabină de duș.

Realizate din materiale foarte rezistente, acestea au, în plus, calitatea de a face baia să pară mai mare și permit o iluminare mai bună a încăperii. Nu în ultimul rând, sunt ușor de întreținut.

Citește și:
  1. Adu un plus de lumină în baia ta

Baia trebuie să beneficieze de lumină puternică. Cu toate acestea, ia în calcul câteva secrete care pot influența în bine designul general, cu un efort mic.

Folosește cel puțin două surse de lumină: una în plafon și alta la nivelul oglinzii de la chiuvetă.

Utilizează lumină caldă, pentru o atmosferă prietenoasă și confortabilă. Optează pentru un corp de iluminat atipic în tavan, diferit de stilul amenajării. Ieși din rând și lasă-ți imaginația să zboare! Montează în baie un candelabru sau o lustră sofisticată și lasă încăperea să-ți reflecte personalitatea.

Un alt truc este să folosești un potențiometru. În felul acesta, vei putea varia intensitatea luminii, pentru ca aceasta să se potrivească oricărui moment pe care îl petreci în baie.

Citește și:
  1. Completează aspectul băii cu accesorii stilate și decoruri naturale

Alege câteva culori de accent pentru baie și dotează încăperea cu accesorii în acele nuanțe. Folosește prosoape uni și covorașe de baie în aceeași nuanță, adaugă o pompă de săpun, un pahar pentru periuțe de dinți și un set variat de tăvi, care să te ajute să menții baia organizată și cu un stil unitar. Mizează pe obiecte realizate din materiale naturale sau care le imită.

Adaugă plante, chiar și artificiale, dacă baia este lipsită de lumină naturală, și alege un element decorativ original și surprinzător pentru pereți. O operă de artă supradimensionată sau o oglindă înnobilează baia și-i oferă un aspect elegant.

Un difuzor de arome și lumânările pentru ambianță completează imaginea băii și o vor face să arate foarte bine.

Citește și:

Toate cele de mai sus dovedesc cât de accesibilă poate fi transformarea unei băi obișnuite și reci într-una care să arate cu adevărat elegant și spectaculos. Sunt metode simple, utile și la îndemâna ta, ca să creezi un spațiu original și funcțional, în același timp.

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Noiembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.