Setari Cookie-uri

Cum să organizezi o cină specială pentru prieteni

Iată cum poți pregăti o cină specială pentru prieteni, chiar și atunci când nu există un motiv festiv

În condițiile actuale, când întâlnirile în oraș, la un restaurant sau o cafenea sunt mai greu de organizat, momentele petrecute în familie sau între prieteni pot deveni clipe de neuitat, dacă le acordăm puțină atenție. O cină între prieteni la sfârșit de săptămână, chiar și fără a exista un motiv festiv (sărbători, aniversări etc.), este o modalitate grozavă de a te simți bine alături de cei dragi și de a întări legăturile dintre voi. Nu trebuie să fii un bucătar uimitor, dar dacă ești atentă la micile detalii, acest lucru va transforma cina într-un moment special pentru toți.

Joacă-te cu rețete tradiționale

Când gătești, pentru a reduce stresul organizării acestei cine, este recomandat să rămâi la rețetele pe care le cunoști pe de rost. Dar este foarte ușor să te joci puțin cu rețetele clasice sau tradiționale pentru a păstra un meniul original, dar care să surprindă în același timp. Poți folosi ingrediente comune, în diferite culori, cum ar fi roșiile sau fructele de pădure, pentru a face preparatele să iasă în evidență. De exemplu, poți servi friptura de vita la cuptor cu un piure de mazăre sau dovleac în locul celui clasic, de cartofi. Au o culoare vibrantă, sunt delicioase, iar oaspeții vor fi încântați.

Citește și:

Prezintă-ți preparatele ca un masterchef

Prezintă fiecare fel de mâncare într-un mod rafinat. După cum știi, mâncăm mai întâi cu ochii. Acesta este motivul pentru care o farfurie frumoasă îmbunătățește aroma unui preparat, dar adaugă și rafinament experienței culinare. Doar pentru că nu este o cină festivă, asta nu înseamnă că nu ne putem răsfăța simțurile. Decorează fiecare farfurie cu un sos îndrăzneț, construiește aperitive geometrice și joacă-te cu ingrediente colorate. Aranjează fundul fiecărei farfurii cu un piure sau sos, plasează elementul principal în centru și decorează cu micro ierburi sau flori comestibile deasupra. Iată, ai reușit să creezi o farfurie demnă de un masterchef și parcă nici n-a fost așa de greu, nu?

Citește și:

Acordă atenție decorării mesei

Decorarea locului de luat masa este la fel de importantă ca și felurile de mâncare servite, deoarece este lucrul care definește ambianța. Un decor simplu și de efect de fiecare dată sunt florile naturale. Nu doar că vor înveseli aspectul mesei, dar te vei putea bucura de ele și în zilele următoare.

Folosește o față de masă dintr-un material natural, precum bumbacul sau inul, înlocuiește șervețelele de hârtie cu unele textile, scoate din bufet cea mai bună veselă și pahare mai deosebite. Astfel, o simplă cină se va transforma într-una specială, iar oaspeții tăi, fără îndoială, vor aprecia aceste mici detalii. Nu uita de divertisment. Muzica, întocmai ca și mâncarea și decorul, este o parte importantă a unei cine reușite. Realizează un playlist pentru a crea o atmosferă caldă și specială.

Citește și:

Bucură-te alături de cei dragi

O cină cu prietenii rămâne totuși o cină cu prietenii! Prin urmare, nu ar trebui să te comporți ca într-un restaurant și să-ți petreceți tot timpul în bucătărie. Planifică tot ce ai nevoie, preparate și deserturi simple, o băutură bună, și bucură-te de cină alături de oaspeții tăi dragi. Nu vor aprecia dacă îi vei lăsa mereu între ei, pentru a te ocupa de alte lucruri la bucătărie. Așadar, nu te lăsa copleșită de stres. Stai cu prietenii tăi, râdeți împreună și nu ezita să le ceri părerea despre masă. Practic, distrează-te și fă-ți oaspeții să se simtă și ei în largul lor.

Acestea sunt doar câteva trucuri cu ajutorul cărora nu vei da niciodată greș atunci când dorești să organizezi o cină specială pentru cei dragi. Iar dacă te simți cuprinsă de stres, amintește-ți că este o cină bine planificată și nu există niciun motiv să nu ai succes.

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Ianuarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.