Setari Cookie-uri

10 pași pentru o cină delicioasă cu pulpă de mânzat

O idee simplă pentru o cină rapidă

Dacă nu știți ce să mai gătiți, ce să mai inventați, cum să îi mai surprindeți pe cei dragi cu o cină savuroasă, vă dăm noi o idee. De fapt nu noi, ci Obor 21, prima cooperativă digitală țărănească din România, care livrează la oraș cea mai bună și prospătă carne de vită, cu gust autentic de la țară.

Cea mai savuroasă pulpă de mânzat la cuptor. Cu gust adevărat de la țară. Sănătos, savuros, sățios. Gata, în doar 10 pași simpli.

  1. Ideal pentru preparare este un vas cu inerție termică pentru a se găti lent în cuptor.

  1. Primul pas este să asezonăm carnea cu sare, piper proaspăt măcinat.

  1. Într-un vas de fontă sau o tigaie de fontă, foarte bine incinsă, punem carnea aproximativ un minut jumătate pe o parte, întoarcem pe cealaltă parte, și tot așa până “închidem” toții porii. În acest fel carnea își păstrează tot sucul, ajutând friptura să devină fragedă și suculentă.

    Citește și:
  1. După ce acestă operațiune este gata, se așază într-un vas termorezistent sau de fontă (cel în care s-a făcut prăjirea), se asezonează după preferințe cu boabe, usturoi uscat, cimbru, fulgi de chili, un strop de ulei de măsline. Opțional, se poate adăuga suc de roșii.

  1. Se stropește din belșug cu vin roșu sec, același pe care îl veți consuma la masa. Atenție, nu se pune apă! Unele rețete indică că nu strică și un strop de bere.

  1. Ceapă și usturoiul verde, dacă aveți la îndemână prin frigider, nu ezitați să le adăugați în tavă, tăiate în bucățele mici, acestea vor adăuga un plus savoare sosului.

  1. Se lasă în cuptorul încins la160-170 de grade aproximativ 3-4 ore, cu capacul pus sau acoperite cu o folie de aluminiu, până când carnea se desprinde ușor cu furculița în fâșii.

    Citește și:
  1. Carnea se întoarce de câteva ori cât stă la cuptor, să tragă din sosul ei minunat, și de ce nu, putem stropi carnea cu sosul rezultat pentru a o menține suculentă.

  1. Dacă pentru mulți, garnitura la friptura ne duce cu gandul imediat la cartofi, în cazul unei suculente fripturi de mânzat, gătită lent la cuptor, putem adauga orice garnitură. Și nu uitați de salată!

  1. Vinul roșu sec nu trebuie să lipsească de la acest fel de mâncare! Se poate consuma atât caldă cât și rece. În varianta rece, se poate utiliza în sendviciuri însoțite de murături, salată de crudități, varză și un strop de maioneză făcută în casă.

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.