Setari Cookie-uri

Astăzi este Ziua Națională a Lecturii! Școlile își vor modifica programul

15 februarie a fost declarată Ziua Națională a Lecturii, iar profesorii, învățătorii și educatorii își vor modifica programul pentru activități specifice acestei zile.

Între orele 11 - 14, educatorii, învățătorii și profesori își vor modifica programul astfel încât Ziua Națională a Lecturii să fie sărbătorită în toate instituțiile școlare.

Acesta este primul an în care s-a implementat Ziua Lecturii, iar toate cadrele didactice vor organiza cu această ocazie activități specifice de lectură pentru toți preșcolarii și elevii. În plus, personalul didactic le poate recomanda copiilor să aducă o carte preferată de acasă și să citească timp de 15 minute în intervalul orar menționat mai sus.

Ministerul Educației a lansat această inițiativă prin care le propune tututor copiilor să se apropie mai mult de lectură și să facă din aceasta o activitate cotidiană.

"Începând din acest an, România are o Zi Națională a Lecturii!

Citește și:

Marți, 15 februarie 2022, în toate școlile din țară, programul se va modifica astfel încât, indiferent de disciplina prevăzută în orar, la ora 11:00 și la ora 14:00, învățătorul sau profesorul va organiza, la clasa unde este prezent, activități de lectură cu toți preșcolarii și elevii.

În prealabil, personalul didactic va recomanda tuturor să aducă o carte preferată sau să împrumute de la biblioteca școlară o carte și, timp de 15 minute, să citească fie individual, fie în grupuri mici de lucru.

Obiectivul urmărit este promovarea lecturii ca obicei cotidian și nu implică discutarea fragmentelor citite sau realizarea unei analize pe text.

Invităm bibliotecile locale, județene și/sau metropolitane să deruleze activități de prezentare a propriilor servicii, de obținere a unui permis de bibliotecă, de colectare și donație de carte, inclusiv prin amenajarea de standuri în incinta unităților de învățământ.

Citește și:

Recomandăm asociațiilor, fundațiilor nonprofit, societăților de gestiune a drepturilor de autor, cu experiență în derularea de activități educaționale, să susțină cluburi de lectură, ateliere de scriere creativă și/sau ilustrare de carte, discuții și dezbateri pe teme literare sau alte programe similare.

Încurajăm școlile să ofere editurilor și librăriilor, la cerere și în măsura disponibilității, spații cu titlu gratuit pentru a prezenta, eventual a vinde, carte cu teme educative și/sau recreative, adecvate vârstei elevilor.

Lectura construiește legături profunde și statornice în mințile tuturor, fie copii sau adulți. Cititul ne oferă o stare de calm, stimulând concentrarea și răbdarea.", au scris reprezentanții Ministerului Educației pe pagina oficială de Facebook.

Citește și:

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.