Setari Cookie-uri

Cum să-ți alegi corect ținuta pentru sala de fitness

Află ce să porți la sala de fitness, dar și lucrurile pe care trebuie să le eviți.

Atunci când practici fitness la sală, și nu numai, este important să alegi o ținută sportivă potrivită pentru ceea ce vrei să faci. Acum sunt disponibile foarte multe branduri din care să alegi piese accesibile, care să fie pe placul tău. Mai jos regăsești informații despre ce ținute sunt recomandate și sfaturi utile pentru a nu-ți pune în pericol sănătatea corpului.

Topuri pentru sala de fitness

Topurile pentru sala de fitness, fie că vorbim de tricou, bluză sau maiou, sunt realizate din materiale special tehnologizate pentru acest gen de activitate sportivă. Ele trebuie să țină departe umezeala de corp, să-ți susțină dinamica mușchilor, respectiv confortul activității pe care o practici. În plus, acest gen de îmbrăcăminte nu prezintă cusături evidente, care să te incomodeze.

Citește și:

Soluția rapidă cu tricoul din bumbac nu este în regulă, deoarece bumbacul absoarbe transpirația și lasă pielea umedă. Așadar, este recomandat să nu porți bluze sau tricouri pe care le îmbraci în mod normal acasă sau la plimbare, întrucât ele nu sunt concepute pentru fitness.

O practică la modă este să alegi o bustieră fitness, pe care să o porți ca atare. În orice caz, de o simplă bustieră tot ai nevoie și dacă alegi să porți un tricou, bluză sau maiou, deoarece oferă cel mai bine suport pieptului.

Marea dilemă: pantaloni de trening sau colanți sport

În primul rând, este un aspect care ține de preferințe, dar trebuie să știi că fiecare piesă este potrivită anumitor activități pe care le practici în sala de fitness.

De exemplu, colanții sport îți oferă libertate deplină în mișcare, respectiv elasticitate în timpul execuțiilor. În plus, croiala lor susține corespunzător musculatura. De asemenea, aceștia pot fi prevăzuți cu zone de aerisire, sub forma unor mici perforații, ceea ce face ca pielea să respire și să nu păstreze umezeala acumulată. Colanții sunt așadar recomandați pentru aerobic și alte exerciții ce implică mișcări complexe.

Citește și:

Pe de altă parte, pantalonii de trening, cu croială conică sau dreaptă, din bumbac și alte combinații de materiale (poliester, elastan) sunt și ei confortabili pentru fitness, însă aceștia sunt ideali pentru antrenamente de tip cardio sau alte activități fitness ușoare.

Marea dilemă se mai poate rezolva și cu un outfit actual, precum o combinație de colanți cu pantaloni scurți care să aibă o croială atletică pentru libertate în mișcare.

Importanța accesoriilor potrivite

Șosetele sunt accesorii indispensabile într-o sală de fitness, chiar dacă de cele mai multe ori nu le acordăm importanța cuvenită. Sunt două criterii după care să le alegi: estetică și calitate.

Desigur, cea mai comună alegere pentru o sală de fitness este o pereche de șosete scurte, însă dacă ai pantaloni lungi de trening, poți purta, bineînțeles, și sosetele lungi sport preferate.

Citește și:

În privința calității, optează pentru șosete din bumbac și alte materiale, cum ar fi poliamidă sau poliester. Mai ține cont și de regula, universal valabilă, că nu trebuie să fie prea strânse, pentru a nu-ți afecta circulația sângelui.

Încălțămintea adecvată este obligatorie

Pantofii sport trebuie să-ți susțină optim activitatea dintr-o sală de fitness, așadar nu neglija importanța lor în outfitul tău. Achiziționează o pereche de adidași sport cu tehnologii speciale.

În primul rând, talpa trebuie să fie confecționată din spumă sau perne de aer, pentru a fi astfel confortabilă și pentru a amortiza șocurile care îți pot afecta articulațiile. Apoi, este recomandat ca încălțămintea să aibă suport sau întăritură pentru glezne, pentru a evita astfel luxațiile neplăcute. Nu în ultimul rând, materialele din care sunt realizați trebuie să permită ventilația aerului din interior.

Citește și:

Optează întotdeauna pentru modele cu șiret, care să țină piciorul într-o poziție fixă, și evită folosirea tenișilor sau altor adidași, cum ar fi cei din piele.

Ce să eviți să porți la sala de fitness

  • Sutienul clasic, deoarece sânii tăi nu vor avea parte de susținerea necesară. Din această cauză, te poți confrunta cu diverse dureri de piept, umeri sau spate.

  • Bijuteriile te pot răni, iar pe de altă parte, le poți rupe sau deteriora. În plus, le poți pierde foarte ușor prin sală. Cel mai bine lasă-le acasă.

  • Șapca nu este o idee bună. În primul rând, în sala de fitness nu este soare, prin urmare nu ai nevoie să te protejezi de razele lui. În al doilea rând, corpul trebuie să respire cât mai bine posibil. Pentru prinderea părului folosește accesorii dedicate.

    Citește și:
  • Transpirația și machiajul nu fac o echipă bună, așadar evită-l. Mergi la sala de fitness cu un ten curat, pe care poți aplica o cremă hidratantă cu absorbție rapidă.

Surse foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.