Setari Cookie-uri

Povestea celebrului ursuleț Paddington, inspirată din realitatea refugiaților. Vocea sa a fost dublată în Ucraina de Zelenski

Ursulețul Paddington este un personaj animat extrem de îndrăgit și apreciat de către cei mici. Însă, puțini cunosc povestea fascinată a ursului iubitor de marmeladă. Autorul personajului s-a inspirat din poveștile refugiaților din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ursulețul Paddington este un personaj animat extrem de blând, curios și sensibil la nevoile celor din jur. Mereu gata să se adapteze oricărei situații, personajul Paddington a luat naștere chiar din poveștile refugiaților celui de-al Doilea Război Mondial. Până la urmă, ursulețul din desenele animate este tot un refugiat, încercând să cunoască cât mai multe dintre obiceiurile familiei care l-a adoptat.

Potrivit Editurii Arthur, autorul Michael Bond a fost marcat de copiii speriați care ajungeau în acea perioadă tulbure în gara din Londra. Aceștia aveau prinse de gât etichete cu numele famililor la care urmau să locuiască. Cei mici mai trăgeau după ei o valiză mică, exact așa cum o face și cel mai iubit ursuleț londonez.

"Într-un fel, Paddington era un refugiat și cred că nimic nu e mai trist decât imaginea refugiaților.”, a mărturisit autorul Michael Bond, scrie editura Arthur.

Citește și:

Mesajul din spatele poveștii ursulețului londonez este că fiecare refugiat are nevoie de blândețe, de bunătate, de un timp al său pentru a se acomoda și a căpăta încredere în cei din jur. Paddington îi invită pe copii să apeleze la empatie, la răbdare și la acceptare în orice circumstanță, dar mai ales atunci când vorbim despre alți copiii refugiați.

De-a lungul timpului, autorul seriei Paddington a primit numeroase scrisori de la copii imigranți care au fost în locul lui Paddigton și care au fost nevoiți să se adapteze unei noi vieți, departe de ceea ce știau până atunci.

Unul dintre sfaturile înțelepte ale lui Paddigton este să fim buni, umani, empatici cu refugiații: "Fii bun cu refugiații! O familie și un urs cu inima de aur ne învață o lecție de bunătate, prietenie și ospitalitate."

Citește și:

Desenele animate, dar și cărțile cu ursulețul Paddington sunt de o sensibilitate aparte, calme, liniștitoare, iar copii învață lucruri prețioase despre viață și oamenii din jur. Acest lucru a făcut ca Paddington să fie iubit de o lume întreagă, fiind difuzat în numeroase țări din Europa.

Mai mult, se pare că în Ucraina, vocea îndrăgitului ursuleț a fost dublată chiar de Vladimir Zelenski, președintele curajos pentru care o lume întreagă îl admiră în această perioadă.

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.