Setari Cookie-uri

Cumpărarea unui apartament la ultimul etaj al blocului: 8 aspecte de care să ții cont

Iată care sunt principalele aspecte de care să ții cont, înainte de a te muta în noul tău cămin.

Cumpărarea unei locuințe reprezintă un proiect important, pe care trebuie să-l abordezi cu atenție și să treci prin toate etapele pe care le presupune o achiziție de asemenea amploare. Se poate întâmpla ca apartamentul pe care ți-l dorești să fie situat la ultimul etaj al blocului. În această situație, iată care sunt principalele aspecte de care să ții cont, înainte de a te muta în noul tău cămin:

Poți să plătești mai puțin pentru un apartament la ultimul etaj

Un detaliu important este cel al prețului. În general, apartamentele aflate la ultimul etaj al clădirilor sunt cu 10-20% mai ieftine decât cele de la etaje intermediare. Ia în considerare acest aspect atunci când îți faci planuri pentru un împrumut și apelezi la un calculator de rată la credit ipotecar. Vei vedea că suma lunară pe care o vei avea de plătit este mai mică atunci când alegi un apartament la ultimul etaj.

Citește și:

Ai o panoramă frumoasă și lumină din belșug

Te bucuri de o priveliște pitorească asupra întregului oraș, iar apusurile și răsăriturile de soare te vor face să te simți ca în vacanță. Chiar dacă nu este vorba de un bloc foarte înalt, panorama de la ultimul etaj este mai aerisită și mai interesantă decât a celorlalte locuințe din clădire.

Trebuie să fie un apartament foarte bine izolat termic și fonic

Când plănuiești să te muți la ultimul etaj, acordă o atenție deosebită izolației termice. Din cauza expunerii la intemperii și temperaturi extreme, pereții exteriori pot avea igrasie sau mucegai. Încălzirea camerelor este mai dificilă, pentru că tavanul este expus în totalitate. Trebuie să ai în vedere aceste detalii constructive și să verifici calitatea lucrărilor de izolare a pereților și a plafonului din fiecare cameră.

Citește și:

Verifică etanșeitatea ferestrelor

La capitolul izolare termică și fonică trebuie să verifici și etanșeitatea ferestrelor. Acestea trebuie să fie realizate din materiale calitative, tâmplărie rezistentă și geam cu factor de protecție superior, ca să beneficiezi de răcoare pe timp de vară și de căldură în perioada friguroasă.

Verifică presiunea apei în țevi, să ajungă la ultimul etaj

Este adevărat că la ultimul etaj nu te inundă nimeni, dar nici nu vrei să rămâi fără apă pentru că nu are presiune pe țeavă. Asigură-te că instalația blocului este nouă și că funcționează așa cum trebuie, ca să te poți bucura de tot confortul necesar în noul tău cămin.

Să aibă lifturi moderne și rapide

Accesul până la ultimul etaj este lung și obositor pe scări, așa că trebuie să verifici dacă blocul în care vrei să locuiești are lifturi funcționale, moderne și rapide. Astfel vei putea fi mobil și eficient, în stilul urban pe care ți-l dorești.

Citește și:

Să ai acces pe terasă, iar aceasta să fie reparată

Verifică posibilitatea de acces pe terasă, pentru a interveni atunci când este nevoie de reparații. Mai mult, asigură-te că terasa este în stare impecabilă în momentul când cumperi apartamentul, ca să nu cheltuiești în plus chiar din primele zile, cu peticirea unor fisuri mai vechi.

Verifică instalațiile de aer condiționat

De cele mai multe ori vei găsi instalațiile de climatizare deja instalate în camerele apartamentului pe care vrei să-l cumperi. Verifică să fie funcționale, să fie bine prinse pe pereții exteriori și să aibă cablaje rezistente la temperaturi extreme. Aerisește-le înainte de mutare și pornește-le să vezi dacă nu sunt probleme în funcționare.

Ia în considerare aspectele prezentate atunci când cumperi un apartament la ultimul etaj al blocului. Vei alege în cunoștință de cauză și nu vei avea surprize neplăcute după mutare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Martie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.