Setari Cookie-uri

Etapele construirii unei case, de la hidroizolații la montarea acoperișului

Construirea unei case nu trebuie să fie un proces extenuant. Este unul dintre cele mai interesante și pline de satisfacții lucruri pe care le poți face.

Citește tot articolul și vei afla cum să întocmești un plan clar și cuprinzător, de la hidroizolatii la amenajările interioare. Odată ce afli de unde să începi, devine mult mai ușor să demarezi lucrările și să te bucuri de rezultate.

De ce trebuie să incluzi bugetul inițial și lucrările de hidoizolatii sau amenajarea curții

1. Pune la punct planul

Planificarea este cea mai importantă parte a procesului de construcție. Asigură-te că planifici meticulos toate detaliile casei tale, pentru a fi sigur de reușită. Decide-te:

- Cât de mare va fi casa?

- Cum vor fi poziționate camerele?

- Ce materiale de construcție vei folosi?

- Ce fel de iluminare vei instala?

- Ce hidroizolații alegi?

2. Stabilește un buget

Prima regulă spune să bugetezi întotdeauna mai mult decât te aștepți. Indiferent cât de mult crezi că va costa procesul de construcție, probabil că va costa mai mult. Se poate ca anumite elemente să nu fie incluse în devizul pe care îl primești de la constructor. Printre acestea se pot număra contoarele de gaz ori electrice, betonarea aleii din fața casei, turnarea de hidroizolații, montarea gardului etc. Acestea mai sunt cunoscute și sub numele de costuri de finisare și pot ajunge la 15-20% din bugetul total pentru construirea casei.

Citește și:

3. Alege constructorul potrivit

Este una dintre cele mai importante decizii pe care le poți lua în procesul de construire al casei. Indiferent pe cine vei alege, de un lucru poți fi sigur: vei lucra cu el pentru multe luni. Este important să ai pe cineva de încredere, care să te ajute și să te sfătuiască în luarea deciziilor atât de importante legate de casa ta. Există mulți factori pe care ar trebui să îi iei în considerare atunci când alegi un constructor printre care:

- Are toate autorizațiile și acreditarile necesare?

- Are referințe bune de la foștii clienți?

- Lucrează profesionist?

- Se ocupă și de turnarea de hidroizalații sau montarea unui acoperiș?

- Lucrează singur sau are subcontractori?

- Prețul pe care ți-l oferă pentru proiectul tău

4. Obține toate autorizațiile necesare

Citește și:

Înainte de începerea construcției propriuzise a casei, asigură-te că ai luat toate avizele și autorizațiile necesare de la autoritățile în domeniu. Nu începe lucrările înainte să ai toate documentele în regulă, deoarece te poți trezi cu amenzi majore sau chiar cu un ordin de demolare a construcției. Vei pierde foarte mulți bani și timp, iar visul tău de a construi o casă va fi amânat pe un termen foarte lung.

5. Supervizează personal lucrările de construcție

Pe tot parcursul proiectului solicită permanent informații despre progresul lucrărilor. Este o idee bună să faci fotografii în mod regulat, astfel încât să poți documenta orice etapă cu probe. Acordând o atenție sporită procesului de construcție, vei evita situații în care anumite etape trebuiesc reparate sau chiar refăcute. În special primele etape, turnarea fundației și sistemului de hidroizolații trebuie să iasă perfect, altfel va fi foarte greu să remediezi orice probleme structurale.

Citește și:

6. Comandă mobilierul

Cu cel puțin 12 săptămâni înainte de data mutării, ar trebui să începi să selectezi și să comanzi mobilierul. Poate ți se pare prea devreme, dar este nevoie de timp pentru a lua deciziile potrivite, iar fabricarea mobilei poate dura chiar și 2 luni. Cea mai complicată parte se datorează faptului că nu ai încă o casă disponibilă în care să îți fie livrată mobilă atunci când este gata. Din acest motiv va trebui să discuți cu furnizorul înainte, să afli dacă este posibilă păstrarea mobilei la el până când o poți prelua tu. Altfel, va trebui să sincronizezi cât mai bine cele două etape: finalizarea lucrărilor de construcție și primirea mobilei.

Pentru siguranța unor lucrări de hidroiozolatii fundatii de calitate, te așteptăm pe site-ul www.milucon.ro.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.